Grace Klinika - Grey's Anatomy 7X18-7X22
2012. július 18. írta: redbandita

Grace Klinika - Grey's Anatomy 7X18-7X22

A Grace Klinikánál, de talán minden sorozatnál igaz az, hogy minél közelebb vagyunk az évadzáró epizódhoz, annál inkább felgyorsulnak az események. Nincs ez másképp a hetedik évadnál sem! Már az előző posztomban megemlítettem egy autóbalesetet, tulajdonképpen a további részek is ekörül forognak, továbbá a Főnök feleségének betegsége körül, ami Merditht egy rossz döntésre sarkallja, aminek következményei lesznek... Továbbá valaki megint terhes lesz, egy esküvőn is részt veszünk és még az is lehet, hogy egy kapcsolat véget ér...

Greys-Anatomy-New-Season-Fall2010_4.jpg

7X18 Dalban mondom el (Song Beneath The Song)

Valószínűleg nem árulok el nagy titkot azzal, hogy én nagyrészt nem a hazai csatornákon követem nyomon a sorozatokat, hanem a neten nézem őket, így én már régebben láttam ezt a részt, és akkor nagyon tetszett. Furcsa volt még először, hogy kicsit ilyen musical feelingje van és a főbb szereplők, mind-mind előadnak egy-egy dalt, vagyis ilyen dalok formájába dolgozzák fel Callie balesetét és az életért folytatott harcát. Aztán most mikor lement az RTL Klubon, akkor anyuékkal is megnéztem és őket pl. kifejezetten zavarta és idegsítette, hogy a kedvenceik dalban mondják el.... És tényleg, mert a magyar szinkron és az angol nyelvű dalok furcsák voltak együtt, lehet, hogy jobban tették volna az RTL-esek, ha feliratozzák a dalokat. Na mindegy is, ez csak egy kis kitérő volt, bocsi.

Szóval Arizona (Jessica Capshaw) és Callie (Sara Ramirez) a klinikára érkeznek és a lehető legtöbb (vagy szinte minden) orvos, Callie és a kisbaba életéért küzdenek, hiszen mindketten életveszélyben vannak. Eluralkodik a káosz, és mindenki egymásra kezd mutogatni, mi meg csak kapkodjuk a fejünket. A klinika nagyágyúi tétlenek, azt sem tudják mihez kezdjenek, hova kapjanak... Derek (Patrick Demsey) megoperálja az agysérülését, de nem biztos benne, hogy nem maradt e valamilyen következménye a műtétnek... Owen (Kevin McKidd) az esetért felelős orvos, így neki kéne kézben tartani az ügyeket, de nem egyszerű. Callie szívét is műteni kellene, de Teddy (Kim Raver) módszere túl kockázatos, ezért Christina (Sandra Oh) javasol valamit, amit még Burke mellett tanult, de Teddy ezt nem ismeri, így nem akarja vállalni. Christina erősködik, így Owen mellé áll, ám emiatt Altmann nem akarja őt tovább tanítani.

Lucy (Rachel Taylor) az újszülött életét félti, de nincs terve arra, hogyan mentse meg, így Webber (James Pickens Jr) úgy dönt, hogy a  legjobbat hívja, aki nem mást, mint Addison Montgomery Sheperd (Kate Walsh). A babát végül így is ki kell venni, pedig még nagyon pici, az egy kilót sem éri el. Az állapota azonban stabil, már csak Callie van életveszélyben.

Mark (Eric Dane) és Arizona mindketten rettentően félnek és a rossz hangulat és az aggodalom lassan teljesen egymás ellen fordítja őket, mindketten olyasmiket mondanak egymásnak, amit nem gondolhatnak komolyan... Mindenki a csodában bízik.

7X19 Lábadozás (It's A Long Way Back)

Torres túléli és most teljes erőbedobással végzi a mozgásterápiát, hogy minél előbb a kezébe vehesse koraszülött kislányát. Akit egyébként sokáig nem is láthat, hiszen veszélyesek lehetnek egymásra pl. fertőzések. Közös összefogással megszöktetik Calliet és Bailey (Chandra Wilson) átverésével, végül megoldják, hogy Callie megnézhesse a kicsit.  A hetek csak telnek és múlnak és Callie egyre jobban akarja a talpraállást, és minden figyelmeztetés ellenére túlerőlteti magát és felszakad a sebe. Eközben Sofia állapota is válságosra fordul, és szívműtétet kell végezni rajta, amit dr. Strak végez el, aki egyébként próbál egy kicsit emberibbé válni.

Karev (Justin Chambers) mindenáron vezető rezidens akar lenni, így mikor Owen megkérdezi, hogy mik a vezetői tervei akkor, rögtönöz. Azt találja mondani, hogy beteg afrikai gyereket akar Seattle-be utaztatni, hogy itt operálják meg őket. A pénzt egy idős női betegétől kívánja megszerezni, vagy inkább kizsarolni, de a nő meghal. Ám Alex mégsem állítja le a dolgot és nagyon úgy fest, hogy teljesen el fog adósodni, de Lexie (Chyler Leigh) megtalálja a megoldást.

Meredith (Ellen Pompeo) és Derek elveszítenek egy beteget, megüresedik egy hely a programban, így Meredith erősködése miatt beveszik Adele-t (Loretta Devine) a programba, akinek egyébként az állapota nagyon súlyos, Richardot sem mindig ismeri fel és Mer-t is összekeveri az anyjával. Meredith azonban biztosra akar menni, hogy Adele mindenképp a gyógyszert kapja és ezért kicseréli a borítékokat, ezzel pedig saját, és Derek karrierjét is veszélyezteti.

Az epizód végén megérkeznek az afrikai gyerekek és Alex szétosztja őket, Callie és Sofia pedig sok sok hét után végre hazamehetnek.

7X20 Esküvő (White Wedding)

Arizona és Torres az esküvőjükre készülődnek, de a család korántsem olyan lelkes. Torres anyja például még saját unokájára sem kíváncsi, sőt az esküvőt meg sem várva, hazaindul. Férje is követi, de mivel neki mindig is szoros volt a kapcsolata a lányával, ő sokkal normálisabban reagálja le a helyzetet. Calliet azonban elbizonytalanítja a dolog... Arizona pedig szeretne az esküvőn megemlékezni az öccséről, de az pja ezt nem engedi meg, így ő is egy kicsit szomorúan néz a nagy nap elébe. Még Amerikában is nehéz olyat találni, aki két nőt összead, így amikor Calliék lelkésze lemondja a szertartást, szükség van egy B tervre...

Karev programjának köszönhetően megérkeznek a kórházba az afrikai gyerekek. Derek is részt vesz a gyógyításukban, és közben egy kislány teljesen elbűvöli. Kis idő múlva azt javasolja Meredithnek, hogy fogadják örökbe. Igen ám, de ehhez össze kell házasodniuk, mármint úgy igazából, nemcsak egy darabka cetlin. Így Calliék esküvője előtt, még gyorsan beugranak a polgármesteri hivatalba. Karev egyébként többször figyelmezteti Mer-t, hogy legalább Sheperd-nek mondja el a borítékok kicserélést...

Teddy pedig kap egy állásajánlatot a nemrégiben visszatérő, régi szerelmétől, a baj az, hogy a pozíció egy másik kontinensen lenne, konkrétan Németországban.

greys-anatomy-7x20_5-e1303405075253.jpg

7X21 Túlélni mindenáron (I Will Survive)

Karev és a többi rezidens mindent elkövet, hogy elnyerje a vezető rezidensi címet. Ehhez persze Owent kell meggyőzni, aki alaposan befűt a versengő társaságnak. April például egy új táblázatot készít, amivel könnyebb a betegeket "besorolni". Christina egy fát operál ki egy férfi tüdejéből, bár ezzel több kiskaput is megkerül. Avery kiszáll a Főnök kísérletéből, aki egyébként kiválasztja első tesztalanynak Teddy hááát férjét. Eközben Meredith élete első interjújára készül, ahol egy szociális munkás eldönti, hogy alkalmas-e örökbefogadó szülőnek. Egyébként Derek és Meredith egyre jobban megkedvelik az afrikai kislányt, és már nagyon rosszul érintené őket, ha nem őket választanák örökbefogadó szülőnek.

Callie visszatér a kórházba, de Sofiát tulajdonképpen nem kell mellőznie, mert Mark behozza őt. Lexie érezni kezd megint valamit régi szerelme iránt. A szerelem egyébként elég keszekuszán jelenik meg ebben az epizódban. Például Lucy és Alex között, akik amikor már azt hinnénk, hogy dülőre jutnak, akkor végleg szakítanak, mivel a nő Afrikába megy. Teddy és a férje válni készülnek, hogy a doktornő Németországba mehessen Andrew-al, ám az egyértelmű, hogy a férj nagyon is szerelmes...

Az epizód végén Alex némi pia hatására véletlenül mondja el Owennek, hogy Meredith belenyúlt Derek kísérletébe.

greys-anatomy-7x21-derek-meredith-arizona-promo-07.jpg

7X22 (Unaccompained Minor)

Owen kiválasztja a vezetőrezidenst, és a döntése mindenkit meglep. Alex miatt fény derül Meredith kis akciójára, hogy "belenyúlt" a kutatásba és Adele-nek a gyógyszert adta, a placebo helyett. Az eset a bizottság elé kerül, így Derek és Meredith karrierje is veszélybe kerül, hiába akarja a nő egyedül elvinni a balhét, mondván, férje és főnöke semmit sem tudtak az esetről. Derek nagyon nehezen viseli neje hazugságát, és a rész végére eltűnik, Mer sehol sem találja, pedig nagy szüksége lenne rá, hiszen kiderül, hogy örökbefogadhatják a kislányt. Ami azt is jelenti, hogy a kórházból már azonnal Meredithékhez kerülhet, ezért gyorsan kell beszerezni mindent, és pillanatok alatt kell megtanulni gondoskodni egy babáról. Na ebben jönne jól Derek segítsége, de ő sehogy sem elérhető. Talán a házasságnak is vége?!

Chrisina terhessége pedig az ő házas életét bolygatja fel, ugyanis ő biztos abban, hogy elakarja vetetni a gyereket, a karrierje érdekében. Owen azonban szeretne gyereket, és nagyon fáj neki, hogy az ő szava egyáltalán nem számít.

Teddy végérvényes(?) döntést hoz a jövőjét illetően... És ezzel vége a hetedik évadnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr574650616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása