Premierfilmek a 27. héten
2012. július 06. írta: redbandita

Premierfilmek a 27. héten

A héten is sok film kerül a hazai mozikba, köztük a Magyarországon (is) forgatott Bel Ami, de én mégsem azt várom a legjobban, hanem:

premier27.jpg

Az orvvadász (The Hunter)

Martin (Willem Dafoe) profi zsoldos, legújabb megbízatását egy rejtélyes, biotechnikával foglalkozó cégtől kapja. Az egyre fogyó, mégis elképesztő szépségű tasmán vadonba kell utaznia, hogy a kihaltnak hitt erszényesfarkasok ismét látni vélt példányaiból hozzon egyet. Martin fedő sztorival fog hozzá feladatához: a helyiek körében tudósként jár-kel, egy család farmjának közelében telepedik le. Miközben egyre mélyebbre jut a vadonban, akaratlanul is egyre közelebb kerül a székhelye mellett élőkhöz. A család megmagyarázhatatlan körülmények között vesztette el a családfőt, s Martin ráébred arra, hogy a békésnek tűnő vidéken valaki a háttérben piszkos céllal mozgatja a szálakat, már gyilkolt is, s most őrá vadászik.

16 éven aluliak számára nem ajánlott

Bel Ami - A szépfiú (Bel Ami)

Georges Duroy (Robert Pattinson) jóképű, nagyon ambiciózus fiatalember. Leszerelt katonaként egy nem túl nagynevű párizsi újságnál kap állást, és mivel nagyon rossz anyagi körülmények között él, bármit megtesz a kiugrásért. Külseje és sármja ellenállhatatlanná teszi - bárkit kihasznál, hogy a társadalmi ranglétrán egyre feljebb kerüljön. Törtetését három állandó partnere segíti. Az egymásról eleinte mit sem sejtő hölgyek végül az 1890-es évek egyik legsikeresebb férfijává emelik Georges-ot. A kezdetben kellemesnek ígérkező erotikus kalandok a férfi gátlástalansága révén egyre veszélyesebbekké válnak. Míg a nők csak a Szépfiúként emlegetik, a férjeknek ő lesz a legfőbb ellenség. Ne lepődjetek meg, ha magyar tájak tűnnek fel a vásznon, mivel sok jelentet vettek fel itt nálunk. A filmben egyébként szerepet kapott Pattinson mellet Uma Thurman, Kristin Scott Thomas vagy Christina Ricci is.

Felültetve (Setup)

Sonny (50 Cent), Vincent (Ryan Philippe) és Dave (Brett Granstaff) régóta haverok, együtt nőttek fel Detroit "aljas utcáin". A sors úgy rendelte, hogy mindhárman a bűnnek élnek. Egy gondosan kitervelt, de egyben véres gyémántrablást követően Vincent elárulja a barátait: beléjük ereszt egy sorozatot, és hagyja őket kivérezni. Sonny azonban életben marad, és miután felépül, Detroit utcáin cirkál bosszúra szomjazva. Ezzel azonban csak felhívja magára Mr. Biggs (Bruce Willis), a város legfélelmetesebb maffiafőnökének figyelmét.

Jégkorszak 4 - Vándorló kontinens (Ice Age Continental Drift)

Az idő a jégkorszakban sem áll meg: minden változik, és mindig jöhet néhány vad meglepetés. A táplálkozási láncra fittyet hányó három jó barát, Manny, Diego és Sid (a mamut, a kardfogú tigris és a lajhár) újból kénytelen vándorútra indulni: egy óriási földmozgás leszakít a kontinensről egy szigetet, és elválasztja őket a hordától. Jobb híján egy úszó jéghegyre költöznek, és új, hófehér hajójukon igyekeznek partra vergődni. A trió a nyílt tengeren sem hazudtolja meg magát: a jég hátán is túlélnek, fura tengeri lények, új földrészek és őskalózok között vágják keresztül magukat, és közben egy percre sem veszítik el a humorérzéküket. Még a motkány is viszontlátja imádott makkját - igaz, olyan körülmények között, melyre egy motkány sem készülhet fel.

Kínai, elvitelre (Un cuento chino)

Roberto, a meglehetősen unalmas és magányos életet élő szerszám bolt tulajdonos találkozik Junnal, aki éppen akkor érkezik Kínából. Jun egy szót sem beszél spanyolul és a rokonait keresi meglehetősen kevés sikerrel. Roberto kénytelen befogadni a Junt, aki fenekestől felforgatja az életét.

12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Pride (Parada)

Belgrádban a melegek meg szeretnék rendezni az első Büszkeség Menetet, de ebben sem a közvélemény, sem a rendőrség nem támogatja őket. A sors fintora, hogy végül egy homofób középkorú maffiózó áll melléjük, aki a délszláv háború alatt kiépített kapcsolatrendszerét felhasználva szervezi meg a melegek védelmét: egy szerb, horvát, bosnyák és albán ex-katonákból, illetve szerb melegekből álló valószerűtlen csapat száll szembe végül a felfegyverzett bőrfejűekkel.

16 éven aluliak számára nem ajánlott

Sleeping Beauty

Az egyetemista Lucy (Emily Browning) csendes nemtörődömségben éli mindennapjait. Egyetlen célja, hogy kifizesse a lakása bérleti díját, szexuális kapcsolatai semmit sem jelentenek számára. Ezért is vállalja a hétköznapinak semmiképpen sem mondható lehetőséget: hogy Csipkerózsikaként idős férfiak szexuális játékszereként, önmagáról órákon át mit sem tudva létezzen. A kábítószer hatása alatt töltött órák lassan mindennapjai részévé válnak. Ahogy egyre gyakrabban fekszik bele luxuslakosztályának gyönyörű ágyába, úgy válik egyre erősebbé benne a vágy, hogy megtudja, mi történik vele, mialatt alszik.

18 éven aluliak számára nem ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr344631226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása