Life Unexpected - Derült égből család (101.)
2012. május 11. írta: Szilvásgombóc

Life Unexpected - Derült égből család (101.)

Egy álmos hétköznap korán reggel bukkantam rá. Korábban többször láttam már a bemutatóját, minden alkalommal is könyveltem magamban, hogy „Igen, ezt is meg kellene nézni.”, de ennél tovább nem jutottam. Amíg azon az álmos reggelen ott nem ragadtam a TV előtt. Másnap a reggelemet – munka előtti készülődés – már úgy időzítettem, hogy reggel 6 kor már megmosott és megszárított hajjal a TV elé huppanhassak hajat vasalni. Mondanom sem kell, a ruháimat már előző este összekészítettem. Aztán úgy a 3. ilyen reggel után az új menetrendem szerint bekapcsoltam a TV szokott csatorna, 6 óra reggel. És egy teljesen más sorozat kezdődött. disznóság! Beszippantott és csak úgy vége lett.  Na de éljen a technika! :) Elsőre a végén kezdtem, de az elejével folytatom.

Baze Bazile „Baze” (Kristoffer Polaha) és Cate Cassidy (Shiri Appleby) élik életüket, egymástól távol, nem is gondolnak arra, hogy egy napon még beszélnek, nemhogy találkoznak. Ám a sors keresztezi az útjukat, nem is akárhogyan. Cate párjával, Ryan Thomassal (Kerr Smith) együtt rádiós műsorvezetők, már a kora reggeli ezerrel pörögnek, hihetetlen jól érzik magukat munka közben. Határozottan látható és hallható is, hogy összeszokott páros. A munka mellett kapcsolatuk is, ezerrel pörög, Ryan összeköltözés közben kéri meg Cate kezét.

Baze - Kristoffer Polaha:
 
 
Cate - Shiri Appleby:
 
 
Ryan - Kerr Smith:
 
 
Baze pedig az agglegények arany életét éli, csinos barátnő és egy tipikus agglegénylakás, egy bár fölött. A saját bárja fölött. Épp egy hosszúra nyúlt este után – munka vagy nevezzük bulinak – életezik, amikor valaki ráfekszik a csengőre. Baze a sör szállítókat várja, úgy kb. 3 órával későbbre. 
 
Ugyanis egy kis kis ám cseppet sem elhanyagolható információ kimaradt Baze életéből. 16 évvel ezelőtt a téli bálon, egy fa berakásos furgonban töltött egy éjszakát egy lánnyal. Ekkor megfogant egy gyermek, akivel kapcsolatban Baze abban a hitben volt, hogy nem született meg. Ám az anyja, Cate Cassidy kihordta a kisbabáját és lemondott róla. Így történhetett meg az, hogy Baze a sörszállító helyett egy szőke, gyönyörű 16 éves lány áll a bár küszöbén. Bazet abszolút váratlanul éri a hír, hogy ez a lány nem „süti áruslány”, hanem az ő lánya, Lux (Britt Robertson).

Lux - Britt Robertson:
 
 
Lux 2 nap múlva betölti a 16-ot és nem szeretne mást, csak nagykorúsítatni magát, hogy végre kikerüljön az állami gondozásból és önálló életet kezdhessen. Mindent el is tervezett megkeresi a biológiai szüleit és aláíratatja velük a lemondó nyilatkozatot és elmegy a bíróságra. Eddig 7 nevelőcsaládnál élt, szeretne véget vetni a folyamatos sodródásnak. Beletörődött már abba, hogy sosem lesz családja, de saját élete még lehet és ezért mindent meg is tesz. Lux legnagyobb megdöbbenésére biológiai anyja nem más, mint kedvenc rádiós műsorvezetője, Cate Cassidy. Baze pedig segíts a lánynak, megtalálni őt, hogy meglegyen a második aláírás.
 
Mindeközben Cate és Ryan összezördülnek, mivel a férfi úgy érni nem is ismeri azt a nőt akivel összekészül kötni az életét. De Ryan nem akar szakítani, csak azt, hogy Cate mondja el neki az igazat magáról. Elmondja Ryannak, hogy nem képes kötődni, és visszaadja a gyűrűt.Catenek túl sok volt a lánykérés, Baze felbukkanása és az ahogy Baze felhívta magára a figyelmét. De leginkább a lányával való találkozás az, ami mélyen felkavarta. Abban a hitben élt, hogy a lányát örökbe fogadták és jobb élete lett, mint amilyet ő tudott volna adni neki. Ám útban a bíróság felé kiderül, hogy hatalmasat tévedet. Lux kisbaba korában súlyos beteg volt, lyukas volt a szíve és egy olyan kisbabát, akit folyamatosan műteni és gyógykezelni kellett nem akart örökbe fogadni senki. Így mire meggyógyult - 3 éves korára – már nem kellett senkinek és állami gondozásba került befogadó/nevelő családokhoz. Catet a hallottak szíven ütik, elkeseredik és bánatát Bazilezel együtt italba majd egy szenvedélyes éjszakába fojtják.
 
Lux összegyűjtötte a biológiai szülei aláírását –akik egymástól függetlenül, elmennek a bíróságra- és megjelent a bíróságon, hogy megkezdhesse saját életét. Ám a gyámság kérdéséről döntő bíró keresztül húzza Lux számításait és biológiai szülei közös felügyeletére bízza a lány. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr584482654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása