Premierfilmek a 19. héten
2012. május 09. írta: redbandita

Premierfilmek a 19. héten

A héten nem lesz túl sok új film, de Tim Burton egy új remekművel kápráztat el minket:

Asszonyok kútja (La source des femmes/The Source)

Egy afrikai faluban a sok éves hagyományoknak megfelelően az asszonyok hozzák a vizet a közeli forrástól. Ezt a veszélyes feladatot még akkor sem akarják átvállalni a férfiak, amikor több, súlyos baleset történik a vízhordás közben. Az asszonyok úgy döntenek, hogy mindaddig nem élnek házaséletet a férjükkel, amíg azok nem vállalják át ezt a munkát. Ez hatalmas felháborodást okoz és kibékíthetetlennek tűnő viszályhoz vezet.

Éjsötét árnyék (Dark Shadows)

Az átkok nem öregszenek. Egy XVIII. századi férfi, Barnabas Collins (Johnny Depp) megszerez mindent, amire vágyik: pénzt, hatalmat, birtokot, csak a szerelemben nincs szerencséje, ugyanis egy boszorkány (Eva Green) egy sértésre átokkal felel.
Barnabast kétszáz évvel később véletlenül kiszabadítják a sírjából, és nem nyugodhat békében: visszatér a régi házába, ahol kénytelen megismerkedni zavaros XX. századi utódaival. Jobb híján beköltözik a családi rezidenciába, megpróbálja elviselni az anyukát (Michelle Pfeiffer), a velük lakó pszichológust (Helene Bonham Carter), a lázadó kamaszlányt (Chloe Grace Moretz) - akiknek mind megvan a maga sötét titka és őrült terve az új rokonnal: a kísértetiesen vén ősapával.

Nathalie második élete (La délicatesse)

Nathalie (Audrey Tautou) fiatal, gyönyörű, munkamániás, kettétört életű nő. Férjét autóbalesetben vesztette el, s a tragédia óta érzelmeit elfojtva él. Markus (François Damiens), a munkatársa a legkevésbé sem mondható jóképűnek, ronda ruhákat hord, és általában véve egy rakás szerencsétlenség. Mégis ő az, akit Nathalie egy napon az irodájában - önmaga legnagyobb meglepetésére - váratanul megcsókol.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr944502273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása