Premierfilmek a 18. héten
2012. május 05. írta: redbandita

Premierfilmek a 18. héten

A héten is több film kerül a hazai mozikba, amik annyira sokfélék, hogy szinte minden stílus kedvelője, megtalálja a magának valót:

  • 21 Jump Street - A kopasz osztag
  • A biztonság záloga
  • Keleti nyugalom - Marigold Hotel
  • Együtt élhetnénk
  • Némafilm

21 Jump Street - A kopasz osztag (21 Jump Street)

A jó zsaru nem feltétlenül barázdált arcú, kemény figura. Létezik egy különlegesen kiképzett speciális egység, amelynek a tagjait olyankor vetik be, amikor egy rejtély szálai kamaszok közé vezetnek.
Schmidt és Jenko (Jonah Hill és Channing Tatum) csak nemrég fejezték be a rendőrakadémiát, és nem állnak a legjobb zsaruk hírében. Kapnak egy esélyt, hogy bizonyítsanak: újra hátizsákot ragadnak a revolvertáska helyett, hogy egy veszélyes kábítószer-kereskedő bandát leleplezzenek. Ehhez azonban be kell épülniük az iskolások közé. A baj csak az, hogy a gimisek már egyáltalán nem olyanok, mint ők voltak néhány évvel ezelőtt és még a kamaszkori szorongásaikkal is meg kell küzdeniük, amiről már azt hitték, hogy rég a múlté.
További szereplők a filmben: Johnny Depp, Ice Cube, Ellie Kemper és még sokan mások, igazi sztárdömping.

A biztonság záloga (Safe)

A másodvonalbeli ketrecharcos, volt rendőr, Luke Wright (Jason Statham) élete bénító egyhangúságban zajlik: az összecsapásokon rutinból, félszívvel használja vegyes harcművészeti ismereteit, és próbál megélni a kevés pénzből, amit keres. Egy napon aztán tévedésből elveszít egy megbundázott mérkőzést, ezért az orosz maffia bosszúból megöli a családját. Luke a gyásztól és bűntudattól összetörten bolyong New York utcáin, és tudja: a jövőjétől is megfosztották, hiszen ezen túl minden lépését figyelni fogják, és bárkivel ismerkedik meg, azt is megölik. Amikor azonban a véletlen összehozza egy Mei (Catherine Chan) nevű tizenkét éves kínai kislánnyal, akit ugyanazok a gengszterek üldöznek, akik a feleségét is megölték, Luke akcióba lendül, és óriási tétre menő háborúskodás kellős közepén találja magát. Meiről ugyanis kiderül, hogy nem egy átlagos árva kislány, hanem matekzseni, akit a triádok arra kényszerítenek, hogy nekik dolgozzon. A lány egy felbecsülhetetlen értékű kódszámot őriz az emlékezetében, amelyért a triádok, az orosz maffia és a New York-i rendőrség korrupt tagjai akár gyilkolni is képesek. Amikor Luke ráébred, hogy ő az egyetlen, akire Mei számíthat, hadjáratot indít a város alvilága ellen, hogy megmentse az ártatlan lány életét.

Együtt élhetnénk (Et si on vivait tous ensemble?)

Francia-német vígjáték öt ember hosszú barátságáról, öt különböző probléma az öregedésről: Claude (Pierre Richard) szíve mára jóval gyengébb, mint lángoló szenvedélye. Jean megtagadja humanitárius kötelékeit - ilyen öregen már drága az életbiztosítás Annie (Geraldine Chaplin) vissza akarja nyerni unokái szeretetét egy drága kerti medencével, Jeanne (Jane Fonda) titkolja súlyos betegségét, Albert pedig nem akarja tudomásul venni, hogy a memóriája csúfot űz belőle. Ekkor merül fel bennük a kérdés: ha együtt élnének?
Az összeköltözés tűnik a legjobb megoldásnak, hiszen Claude fia már bérelt is egy szép szobát apjának az idősek otthonában, miközben Albert lánya menhelyre vitte apja kutyáját az ő megkérdezése nélkül - de egyelőre az öt barát közül egyik sem hajlandó feladni függetlenségét. Ahhoz, hogy a közös életük könnyebb legyen, Jeanne felfogad egy diákot is (Daniel Brühl), aki szintén odaköltözik hozzájuk, és az általa nyújtott segítségért cserébe etnológiai kutatásához megfigyeléseket végez az idősek eme furcsa közösségén.

Keleti nyugalom - Marigold Hotel (The Best Exotic Maringold Hotel)

Nem vágytak kalandra és nem akartak új életet kezdeni: egy csapat angol nyugdíjas egy különösen tarka brosúra csalogatásának engedve mégis úgy dönt, hogy idős éveit egy indiai szállodában tölti. Ám, amikor végre megérkeznek az áhított, és meggyőzően olcsó új lakóhelyükre, egészen mást találnak, mint amit a hirdetés ígért.
Kénytelenek alkalmazkodni az új helyzethez: a sok szokatlan színhez, illathoz, stílushoz, emberhez és állathoz. Van köztük, aki idegenkedik, van, aki lelkesen kíváncsiskodik - de lassanként mind megértik, hogy valami különleges, nagy ajándék vár rájuk az országban, ahol semmi sem úgy működik, ahogy várnánk.

Némafilm

A Némafilm két siket (hallássérült) közéleti személyiséget mutat be - a portré műfaji keretei között, ám mégsem a hagyományos, konvencionális formában -, közelebb hozva őket, illetve rajtuk keresztül a legkülönfélébb fogyatékkal élőket a mindennapok emberéhez. Néhány hónapon keresztül kamerák kísérték a főszereplőket, dr.Kósa Ádám EP-képviselőt és dr.Tapolczai Gergely országgyűlési képviselőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr874496615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása