Számos pasas - What's your number? [2011]
2012. március 21. írta: redbandita

Számos pasas - What's your number? [2011]

Bevalljuk, nem valljuk, attól még mindannyiunknak van egy száma. Egy adat, amiről valaki szívesen beszél, valaki semmi pénzért sem árulná el. Lánybúcsúkon, csajos esteken, azért újra és újra előkerülő téma, ami néhányak arcára pírt fest, néhányakéra mosolyt csal. Na mostmár, hogy mindenkit kellőképpen felcsigáztam, elárulom, hogy ez a szám nem más, mint az, hogy hány pasival bújt ágyba eddigi élete során valaki. A női főszereplő (és furcsán óriási szemei ellenére) egy nagyon jó kis vígjáték, kikapcsolódás egy fárasztó nap után. Ja és hölgyeim, a hab a tortán, Chris Evans, aki valami elképesztően jól néz ki és még a karaktere is nagyon jópofa. Én imádtam, még jobban, mint Amerika Kapitányt :)

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

Ally (Anna Faris) éppen egy újságot olvasgat, amikor rátalál egy cikkre, ami erről a bizonyos számról szól, így elkezdi végig gondolni, hogy vajon mennyi is az övé!? A női magazin szerint az átlagos szám olyan 10 körül van, de pl. aki húsz felett jár, az sosem fog férjhez menni. Fogalmam sincs, hogy ebből mennyi igaz, nyilván Allynek se, de mindenesetre nem akar rizikózni.  Miután a testvére közelgő esküvője előtti csajbulin/lánybúcsún, felveti a kérdést: "kinek mennyi a száma?", rádöbben, hogy az övé bizony kirívóan magas, konkrétan 19. Éppen ezért fogadalmat tesz, hogy addig nem fog rosszalkodni senkivel, amíg férjhez nem megy.

Ez mind szép és jó, ám ezt másnap reggelig képes betartani, mivel az önfeledt bulizás eredményeként, Ally az éjszakát a főnökével tölti, aki épp aznap bocsájtja el. Na most itt még felmerülhetne az a megoldás, hogy majd akkor ez az egyén lesz a férje, de hamar rádöbben, hogy neeeeeem.

Miközben Ally éppen azon agyal, hogyan dobhatná ki exfőnökét a lakásból, megérkezik a szomszéd srác, Colin (Chris Evans) és kimenti a kínos helyzetből. Ám a fiú sem egy ártatlan bárányka, ő is éppen azért jött át, mert a lakásában egy hölgyemény tartózkodik, akivel lehetőség szerint nem akar már összefutni. Itt kezdődik meg a két szomszéd furcsa kapcsolata. Hogy miért furcsa? Nos Ally az első perctől kezdve nem szimpatizál azzal a dologgal, hogy Colin csak "kihasználja" a nőket, és csak egy egy éjszakára cipeli őket haza. Colin minden "tudását", charme-ját beveti (amiből van bőven), hogy Ally is a lábai előt heverjen, de nem jön össze. Szép lassan kezdenek háááát összebarátkozni. Mondjuk az tény, hogy folyamatosan piszkálják egymást, de mi nézők, érezzük, hogy ebből nagy szerelem lesz.

Ally kishúga, Daisy (Ari Graynor) éppen az esküvőjére készülődik, de azért szemmel tartja Ally akcióját. Akinek az a rettentően furcsa ötlete támad, hogy felkeresi az összes exét. Történik ugyanis, hogy összefut Undorító Donald-al (Chris Pratt), akiről kiderül, hogy már nem is olyan undorító és éppen egy bombázót készül elvenni. Ekkor hasít Ally fejébe az a remek(?) ötlet, hogy az exei között fogja megtalálni a leendő férjet. Elképesztően bizarrul hangzik, ráadásul az exek felkutatásában Colin segítségét kéri.

Megkezdődik a kaland, ugyanis Ally nemcsak megkeresteti őket, de mindegyikkel személyesen is találkozni akar. Miközben mi sírva röhögünk a bugyutábbnál, bugyutább fickókon, Ally egyre elkeseredettebb lesz... Eközben észre sem veszi, hogy a nagydumás, Don Juan, szép lassan fülig szerelmes lesz belé. Lassan a lista végére érnek, de még mindig nincs meg a nagy Ő, ám ekkor felcsillan a remény, ugyanis Ally exei között van egy tökéletes(?) jelölt, Jake (Dave Annable). Mármint azoknak tökéletes, akik szeretik a tenyérbemászó, nyálas pasikat. nálam Colin a nyerő :) Ally-nél viszont Jake, így őt viszi magával a nővére esküvőjére, ahol végre felnyílik a szeme...

Nagyon vicces kis vígjáték, ami bár romantikus, de nem csúszik át a giccsbe. Colin azaz Chris Evan (vagy másnéven Amerika Kapitány) mind külsőségekben, mind stílusával dob a film értékelésén. legalábbis nálam mindenképpen. Egy laza délután/esti mozinak tökéletes választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr494323909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása