Jól esett gőzölögni
2012. február 24. írta: redbandita

Jól esett gőzölögni

Tegnap nyílt az Akvárium Klubban (korábbi nevén Gödör Klub) az első Gőzölgő Fesztivál, amit nemrégiben ajánlottam is Nektek. De annyira megtetszett, hogy gondoltam magam is ellátogatok a helyszínre és, ha már így tettem, akkor írok is róla egy kis kedvcsinálót. Tegnap a nem túl meleg időjárás ellenére is sétálni voltunk a Budai várban. Néhány óra után azonban eléggé átfagytunk, így az a terv/gondolat született meg, hogy ha már úgyis megy busz a Deák térre, akkor megkukkanthatjuk az első Gőzölgő fesztivált. Már csak olyan célból is, hogy igyunk valami forró teát/kávét vagy bármit, ami melegít. Akkorra már besötétedett, így talán még hangulatosabb volt az egész Erzsébet tér, ahol kis faházakban (egymás mellett) jól megférnek a különböző teaházak, kávéházak stb. képviselői.

@redbandita :)

Olyan illatok vannak, hogy már viszonylag messzebbről is érezni és konkrétan összefut a nyál az ember szájában, mert hol a fahéj, hol a sültburgonya szirom, hol kávéillat csapja meg az orrot. A választék is nagy, így a csajoknak külön időt kell szánni arra, hogy eldöntsék mit is szeretnének enni/inni, mert valljuk be, mi nők elég határozatlanok tudunk lenni, ha ilyen fontos kérdésekben kell dönteni pl. hogy milyen forró csokit igyunk, vagy hogy forró csokit igyunk-e egyáltalán egy cappuccino, vagy egy latte vagy valamilyen tea különlegesség helyett... És akkor még ott van a forraltbor, a pálinka vagy grog lehetősége is... Nem könnyű, higgyétek el. Esetleg tudnám javasolni, hogy vigyetek magatokkal egy férfi embert, hátha az könnyebben dönt. ha nincs kéznél hímnemű egyed akkor marad a kő-paír-olló módszer, vagy a női megérzés.

Én a sültburgonya szirmot próbáltam ki, fokhagymás majonézzel (mert szószból is van vagy 6-7 féle), latte-t karamell sziruppal, kakaóporral (fúúú az isteni volt, és még a kávés fiú is aranyoska volt :P), és megkóstoltam a narancsos-fahéjas forrócsokit, ami annyira sűrű, hogy érdemes nem meginni, hanem kanállal enni, mint valami pudingot, isteni...

Aki a hideg miatt aggódna az ne tegye, mert ilyen hősugárzó oszlopok(?), - elképzelhető, hogy nem ez a hivatalos neve - van kihelyezve több helyen, amik mellett asztalok, pultok vannak, így a fázás lehetetlen...

Esténként pedig koncertek vannak, azok pontos programját megtaláljátok itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr514191962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása