Premierfilmek a 6. héten
2012. február 09. írta: redbandita

Premierfilmek a 6. héten

A héten már régen várt filmek, és egy óriási klasszikus is elstartol a hazai mozikban.

  • Star Wars 1. rész Baljós árnyak
  • Hadak útján
  • Fogadom
  • Beszélnünk kell Kevinről
  • A szerelem művészete
  • Aztán mindennek vége

 

A szerelem művészete (L'art d'aimer)

Francia vígjáték ahol egy fiatal pár tagjaiban felmerül, hogy esetleg elmulasztanak valamit a fogadott monogámia során. Egy másik, korosodó párnál fény derül a feleség kicsapongó életére. Két szomszéd - egy magányos férfi és egy nő - hajkurássza egymást, miközben a nő még előző kapcsolatát igyekszik zavartan lezárni. Egy másik nő pedig majdnem viszonyba keveredik egy neki szerelmet valló férfi barátjával. Mindenkit érzelmi és szíve vezeti a tapasztalás különös útján, s összeköti őket a boldogság keresése. Emmanuel Mouret alkotása szerelemről, boldogságról, vagyis a legtermészetesebb és legvágyottabb érzésekről szól.

Korhatár besorolás: 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Aztán mindennek vége (The Last Station)

Minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő, tartja a mondás. Nagyjából ez a film is erről szól: Lev Tolsztoj (Christopher Plummer), az orosz irodalom óriása, kora világszerte legjobban ünnepelt írója házasságában is ez a felállás. Szofja grófnő (Helen Mirren), aki már ötven éves házassággal a háta mögött nem csak Tolsztoj felesége és 15 gyermekük édesanyja, hanem a zseniális szerző múzsája és titkárnője is egy személyben, szorgalmasan másolgatja férje kéziratait. Tolsztoj élete alkonyán újkeletű nézetei miatt egyre többször kerül konfliktusba Szofjával. Amikor pedig a végrendeletét is megváltoztatja, és mindenét (beleértve műveinek szerzői jogait is) az orosz népre hagyja, Szofja úgy dönt, felveszi a harcot a tarthatatlan helyzettel, Csertkovval (Paul Giamatti) és körével, valamint férje legrosszabbik énjével.

Beszélnünk kell Kevinről (We Need To Talk About Kevin)

Eva (Tilda Swinton) feladja karrierjét és szakmai ambícióit, hogy életet adjon Kevinnek (Ezra Miller). Az anya és gyermeke közti viszony már a kezdetektől bonyolultan alakul. Mikor Kevin tizenöt éves lesz, egy egészen elképesztő és az egész közösség számára feledhetetlen dolgot művel. Eva saját érzéseivel, a bánattal és a felelősséggel küzd. Tylda Swintont Golden Globera is jelölték a szerep miatt.


Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Fogadom (The Vow)

Az őrülten szerelmes ifjú házaspár, Paige (Rachel McAdams) és férje Leo (Channing Tatum) éppen csak elkezdik élvezni közös életüket, amikor váratlan dolog történik. Egy autóbaleset következményeként az ifjú ara kómába esik, azonban miután felébred, amnéziába esik. Nagyon kevés emléke van az addigi életéről, így szerelméről sincsenek emlékképei. Leonak erősnek és kitartónak kell lennie, hogy élete párja újra belé szeressen.

Hadak útján (War Horse)

A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl - így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az első világháborúval. A temérdek akadály ellenére Joey mindig bátran szembenéz a veszéllyel, megérinti az embereket, és megváltoztatja mindenkinek az életét, akivel útközben találkozik. Albert azonban képtelen elfelejteni hű hátasát és egyben legjobb barátját, így hátrahagyva otthonát, a francia harcmezőket veszi célba, hogy megtalálja, és hazavigye az ő csatalovát. A filmet Steven Spielberg rendezte.

Korhatár besorolás: 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Star Wars 1. rész Baljós Árnyak 3D (Star Wars Episode 1. The Phantom Menace)

1999-es premier után ismét mozikba kerül George Lucas klasszikusának első epizódja, ami ugyebár relatív, hogy első-e... Nyugtalanság uralkodik a Galaktikus Köztársaságban. A távoli csillagrendszerekbe irányuló kereskedelmi utak megadóztatásának tervét heves viták övezik. A kapzsi Kereskedelmi Szövetség felfegyverzett csatahajóival blokád alá veszi a parányi Naboo bolygót. A Főkancellár titokban útnak indít két Jedi lovagot, a béke és az igazság szerzőit, hogy oldják meg a konfliktust és védjék meg Amidala királynőt. Hamarosan azonban kényszerleszállást kell végrehajtaniuk a Tatooine-on, ahol találkoznak az ifjú Anakinnal, akiben túlárad az erő.

Korhatár besorolás: 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr804083583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása