Vámpírnaplók 2X11-2X12
2012. február 06. írta: redbandita

Vámpírnaplók 2X11-2X12

Megint a vérfarkas téma van előtérben, mivel telihold estéje van és Tyler Lockwood hiába utálja már most az egészet, nincs választása. A jó hír, hogy legalább nem kell egyedül végigcsinálnia, mint anno Masonnek. A városba pedig megint egy új ember érkezik, egy fiatal nő, Jules, aki Mason barátnőjének vallja magát.

2X11 Holdfény (By The Light Of Moon)

Mostanra Caroline (Candice Accola) és Tyler (Michael Trevino) átnyálazták Mason egykori naplóit, feljegyzéseit, sőt megnézték a videót is az első átalakulásról. Hát finoman fogalmazok, ha azt mondom, hogy a helyzet nem túl rózsás. Tyler nagyon be van tojva a rá váró eseményektől, ami megjegyzem teljesen jogos is. De mivel nincs választása, így muszáj nekilátni az óvintézkedéseknek és szépen beköltözni éjszakára a birtok eldugott kis zugába. Caroline bár tisztában van a vérfarkas harapás vámpírokra gyakorolt hatásával, mégis a fiú mellett marad, mindvégig. Itt kezdtem el érezni először, hogy milyen jó kis páros lenne belőlük.

Eközben a kriptában is zajlik az élet Katherine (Nina Dobrev) megpróbálja elcsábítani Stefant (Paul Wesley), vagy legalábbis rávenni egy kis időtöltő rosszalkodásra. Ehhez elég alantas megoldást választ, belemászik a fiú gondolataiba.

A telihold napján érkezik a városba egy nő, aki magát Mason barátnőjének nevezi, így őt keresi a Lockwood birtokon. Mint minden Mystic Fallsba érkező egyén, így Jules (Michaela MacManus) is egyből gyanús lesz, ám én ekkor még nem sejtettem, hogy kicsoda ő... Alaricnak (Mathhew Davis) és Damonnak (Ian Somerhalder) azért nem szimpatikus a nő, mert ők ugyebár jól tudják hol van Mason, de ezt senkinek sem akarják az orrára kötni. A terv az, hogy Damon beveti a charme-ját, azzal azonban nem számolnak, hogy Julesnak elég jó a szaglása (a szó szoros értelmében) mivel ő egy vérfarkas. Damon 160 év alatt nem tanulta, hogy ne packázz a vérfarkassal, főleg ne teliholdkor. Addig provokálja a nőt, amíg az be nem tör a Salvatore házba és meg nem harap valakit.

Elena (Nina Dobrev) eközben megint magánakcióba kezd és lepaktál az őt a házában meglátogató Elijah-val (Daniel Gillies)....

Bonnie (Kat Graham) pedig Luka (Bryton James) segítségével le akarja venni az átkot a Holdkőről, ez hibának bizonyul, mivel a fiú elárulja...

2X12 A lejtő (The Descent)

Vége a teliholdnak, de nem múlik el nyomtalanul az éjszaka. Jules ugyanis sok erdőben táborozó embert megölt, nem mellesleg pedig megharapott egy vámpírt. Damont akarta megölni, ehelyett az elé ugró Rose-t (Lauran Cohan) sikerült megharapnia. Rosie egyre rosszabbul van, és Damont jól láthatóan nagyon megviselik a nem várt események. Megpróbálja kinyomozni, hogyan gyógyítható meg a lány, de Julestól azt az információt kapja, hogy ez a dolog csakis halállal végződhet, méghozzá nagyon csúnya módon. Először jönnek a látomások, hidegrázás, émelygés majd a téboly, veszettség, vérszomj. Ez már csak annyiból is rossz hír Damonnak, mert éppen Elenát kérte fel nővérkének.

Stefan miután végre elhagyhatta a kriptát fejébe veszi, hogy felkeresi Isobelt, hogy segítsen Klaus nyomár akadni. Megkapja Alaricot a nő egy régebbi telefonszámát, melyen el is ér valakit, aki sietve Mystic Fallsba érkezik.

Caroline és Matt (Zach Roering) ügye végre kezd sínre kerülni, szerelmüket egy csókkal pecsételik meg, ám nem sokkal később Tyler is becsönget a szőke lányhoz és ő is megcsókolja, miután szerelmet vall neki. Caroline mostanra a kedvenc női szereplőm lett a sorozatban, ezt a helyzete is egy vicces mondattal próbálja feloldani: "miért csókolgat engem, mindenki???", majd bevonul a házba.

Damont nagyon megviseli Rose halála, ami addig fajul, hogy ismét a rossz útra tér, talán most visszaváltozik azzá a Damonná, akit az első évadban ismertünk? Én persze azt a Damont is nagyon kedveltem, de ez a mostani még annál is jobb, úgyhogy remélem, nem....

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr264071139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása