Alcatraz - Pilot
2012. január 27. írta: enbee

Alcatraz - Pilot

1963. március 21-én az Alcatrazt hivatalosan bezárták az emelkedő költségek és az elavult felszerelés miatt. Az összes rabot elszállították a szigetről... De valójában nem ez történt. Egyáltalán nem.

Ezekkel a mondatokkal indult a Fox új sorozata, amely - nem fogjátok elhinni - az Alcatraz nevet viseli.

alcatraz_banner.jpg

A sztori azzal kezdődik, hogy egy a turistáktól meglógó kislány az egyik aprócska helyiségben egy földön alvó férfit talál. Az őr elzavarja a pasast, aki meglehetősen furcsán viselkedik. Nem is csoda, hiszen Jack Sylvane (Jeffrey Pierce) egyike a '63-ban eltűnteknek, és nagyon úgy tűnik, hogy számára az azóta eltelt majdnem öt év egy szempillantás alatt elmúlt, hiszen semmit nem öregedett. Gyanús...

Továbbá. Adva vagyon nekünk a fiatal nyomozónő, Rebecca Madsen (Sarah Jones), aki a partnerével éppen egy bűnözőt üldöz a háztetőkön ugrálva. A bűnöző ugrik egy nagyot, követi a társ is, de ő csak a peremig ér el, és nagyon-nagyon kapaszkodnia kell, hogy ne pottyanjon le. A bűnöző odamegy hozzá, és lelöki, Rebecca pedig már nem tud rajta segíteni.

A nyomozónő ezek után egyedül dolgozik, bár a főnöke szeretné, ha már választana magának segítséget. Ez az ügy az epizód végére megoldódik, bár nem úgy, mint ahogyan a hadnagy azt képzelte volna. Na de ne ugorjunk ekkorát, nézzük Rebecca soron következő ügyét.

Madsen egy gyilkossághoz megy helyszínelni, ahol az áldozat az Alcatraz egykori igazgatóhelyettese, E.B. Tiller (Jason Butler Harner). Sajnos Rebeccának nincs sok ideje még körbenézni sem, mert megjelenik az FBI Emerson Hauser (Sam Neill) vezetésével, és átveszik az ügyet. A nő még elhoz a lakásból egy összetört és elfordított képet, hogy azért tudjon nyomozgatni. A vizsgálat után talál is a kereten egy ujjlenyomatot, de ez finoman szólva is összekavarja a dolgokat, mert a lenyomat gazdája Jack Sylvane, egykori alcatrazi bentlakó, aki a papírok szerint kismillió éve halott.

alcatraz_cast.jpg

Madsen hivatalosan nem nyomozhat, hiszen ugye nem az övé az ügy, de ez nem jelenti azt, hogy annyiban hagyja a dolgokat. Akkor ugye már a képet sem vitte volna magával. Felkeresi Diego Sotot (Jorge Garcia), aki ilyen doktor, meg olyan tudós, és képregényeket készít, továbbá ami Rebeccának a legfontosabb, hogy több könyvet is írt már az Alcatrazról. A beszélgetésnek köszönhetően a férfi érdeklődését is felkelti az ügy, és együtt kompoznak át a szigetre, hogy nemrég előkerült titkos iratok között turkáljanak. Csak hát rajtuk üt Hauser és a csapata, és már eléggé nyilvánvalónak tűnik, hogy az ügynök nem éppen egy mezei kis FBI-os.

Emerson Hauser volt az a fiatal őr, aki a nyitó jelenetben elsőként érkezett a szigetre, miután a rabok eltűntek. Azóta arra készült a most már nyugdíj közeli ügynök, hogy elkapja a '63-asokat, amikor visszatérnek. Tillnert ugye az egyik ilyen visszapattant rab, Sylvane ölte meg, aki elkövetett még egy gyilkosságot, de míg az egykori igazgatóhelyettes kivégzésére volt személyes oka, addig a másik férfit csak azért tette el láb alól, mert azt mondták neki, hogy tegye meg. (Azért sem mondom ki, hogy Looooost!) Na mindegy, a lényeg, hogy Madsent hivatalosan is áthelyezik Hauser szárnyai alá, Soto pedig a nő új társa lesz. A csapatot erősíti még Hauser titkárnője/asszisztense/munkatársa, akit Parminder Nagra alakít, illetve fel-felbukkan Rebecca kocsmáros nagybátyja, Ray Archer (Robert Forster), aki maga is az Alcatrazban dolgozott anno, és aki tudja azt a titkot, amivel az Alcatraz alagsorában Rebeccának is szembesülnie kell: a nagyapja, Tommy Madsen (David Hoflin) nem börtönőr volt a Sziklán, ahogyan azt a pici Rebeccának mesélték, hanem rab. És hogy még személyesebb legyen az ügy Madsen nyomozó számára: a férfi, aki lelökte a társát a háztetőről a visszatért Tommy Madsen volt.

Na hát a Lostos hasonlóságok ellenére is az Alcatraz az egyik legígéretesebb pilot, amit az idei szezonban láttam, nekem nagyon bejött. Sajnos azt csiripelték a madarak, hogy a folytatás nem lesz igazán izgi, és egy egyszerű kis nyomozós sorozattá fog visszasüppedni Madsen és a többiek története, de ha az jól meg van csinálva, akkor én meg leszek vele elégedve. A Lost is hogy indult, aztán mi lett belőle... Szóval talán jobb is, ha kicsit szerényebbet harapnak Abramsék, és aztán majd bebizonyítják, hogy érdemes kitartani a sorozat mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr493900272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása