Hell on Wheels - 108 - Derailed
2012. január 04. írta: enbee

Hell on Wheels - 108 - Derailed

Tegnap beígértem a dupla epizódot, szóval akkor most jöjjön a folytatás! Hell on Wheels nyolcadik rész: Derailed.

hell_on_wheels.jpg

Lily és Doc visszafelé tartanak Hell on Wheels-be, de a vonatuk hatalmas fékezéssel megáll, mert egy előttük haladó szerelvény kisiklott. Nagyon durván néz ki a baleset: a mozdony belefúródott a földbe, és hullák meg sebesültek fekszenek mindenfelé. A felfordulás közepette betoppan Bohannan és Elam is, Bohannan pedig egyből ráveti magát a Svédre, és egy bőr szíjjal leápolja kicsit. Durant vet véget a kezelésnek, aki a rész folyamán többször is a norvég tudomására hozza, hogy miféle hierarchia uralkodik a városban. Minden esetre Bohannan és Lily összeszólalkoznak, aminek hatására Mrs. Bell úgy dönt, kiköltözik Doc kocsijából, és a saját sátrában kíván élni. Persze nem megy ez olyan egyszerűen, de Lily kemény csaj, úgyhogy bele fog jönni.

Amíg az özvegy próbál a saját lábára állni, addig a katonák Bohannan, Elam és Joseph társaságában az indiánok után indulnak, akik gallyra vágták a vasutat. Elég nagy a belső feszültség a csoportban, Cullen majdnem össze is verekszik az egykori északi tiszttel, aki most a katonákat vezeti. Minden esetre Joseph-nek sikerül addig húznia az időt, hogy mire megérkeznek az indián faluba, az már teljesen üres. Egészen addig, amíg a harcosok meg nem jelennek és rajtuk nem ütnek.

Nagyon úgy tűnik, hogy az indiánokkal kötendő béke dugába dőlt, és ez Cole tiszteletest viseli meg a legjobban. Csalódottsága akkora, hogy elveszíti Istenbe vetett hitét, teljesen depressziós lett, és nagyon úgy tűnik, hogy visszatér régi szokásaihoz: az ivászathoz, és az asszonyveréshez. Most azonban nincsen mellette a felesége, "csak" a lánya. Akit viszont teljesen más fából faragtak, mint az anyját!

Arra jöttem rá, hogy nagyon tetszik a Hell on Wheels openingje (nagy felfedezés, mi?). Szóval úgy döntöttem, hogy beteszem a videót, hátha meghozza a kedveteket a sorozathoz. Sőt, van egy olyan érzésem, hogy visszamenőleg beeditelem az első részhez is. Biztos ami tuti.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr383514068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása