Halálfutam - Death Race [2008]
2011. december 18. írta: redbandita

Halálfutam - Death Race [2008]

Szerintem Jason Statham az, akinek bármilyen akciófilm jól áll. Tök mindegy, hogy bérgyilkos, vagy szállító, bármilyen munkakörben hiteles marad. Nincs ez másképp most sem, ebben a véres, ám rendkívül izgalmas és látványos filmben, egy gyilkosságért(?) leültetett autóversenyzőt(?) alakít.

Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott

death-race-frank.jpg

Hogy miért kérdőjelezem meg, hogy autóversenyző? Nos azért, mert ennek a börtönnek (ahol Jensen Ames raboskodik) nem kimondottan hagyományos szabályai vannak. Még akkor sem, ha egy a börtönben zajlódó autóversenyről van szó. Itt bármi megengedett: gyilkosság, fegyverhasználat, szinte minden, amire a börtönigazgató engedélyt ad. A tét nem kicsi: aki 5 futamot megnyer az szabadon távozhat, mindegy mennyi van még hátra a büntetéséből. Hogy ez miért jó a börtönnek? A versenyt élőben közvetítik az interneten és a bevétel a börtöné. Nem rossz, mi?

Jensen Ames (Jason Statham) és a családja (felesége és kislánya) békésen éldegélnek, mindaddig, amíg valaki be nem lopódzik a házukba és meg nem öli a feleséget. Amest gyanúsítják, sőt le is ültetik. Miért? Nos, mert Jensen profi autóversenyző volt korábban, és ebben a bizonyos börtönben nagy szükség van rá. Mivel a Frankenstein nevű versenyző négy verseny megnyerése után szörnyet halt. A nézők viszont látni akarják, és ha a néző elégedetlen nem fizet díjat, ha nincs nézettség, nincs reklám sem és akkor a börtön bevételei is megcsappannak. Ezért a nem túl kedves, ám annál törtetőbb börtönigazgatónő (Joan Allen) azt találja ki, hogy Frankenstein-t Jensen fogja helyettesíteni.

1419145_b027ff06a8d0a7dea94dd5af1829f6ae_m.jpg

A cseréről senkinek nem szabad tudnia, még Frankenstein egykori csapatának sem. Ám a csapatfőnöknek (Ian McShane) elég gyorsan gyanús lesz a dolog és rájön a  turpisságra. Ezeken a versenyeken az is szabály, hogy a mitfahrer egy női börtönből érkező rab. Frankenstein egykori társa (Natalie Martinez) is gyorsan rájön a cserére, és nem annyira meglepő módon elkezd izzani köztük a levegő. Fogalma sincs, miért kell mindig szerelmi szálat bevonni az ilyen filmekbe?!

cikkkep3_44_nagy.jpg

Ettől függetlenül a Halálfutam nagyon izgalmas és jó film, de a gyengébb gyomrúaknak nem ajánlom, mert nemcsak vér folyik, hanem agyvelő, leszakadnak karok, fejek, szóval elég durva jelenetek vannak be. Jason Statham rajongóknak kötelező darab.

A női rajongóknak már csak ezért is ajánlom:

death_race_hi-res_still_27_-_375.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr343472605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása