Mr. és Mrs. Smith [2005]
2011. december 16. írta: redbandita

Mr. és Mrs. Smith [2005]

Szinte hihetetlen, hogy ez a film már hat éves (lassan hét), hiszen ennek a filmnek a forgatásán szeretett egymásba a két főszereplő, sőt a férfi ekkor hagyta el akkori feleségét (akivel hosszú éveket élt nagy boldogságban). De a szerelem már csak ilyen. Sokan azt mondták akkoriban, hogy nem lesz ez egy tartós dolog, de azóta már tudjuk, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt igazi sztárpárrá nőtte ki magát, az újságok Brangelinaként (kettőjük nevének összeolvasztása) emlegetik őket. Az elmúlt hat évben temérdek gyereket fogadtak örökbe és/vagy "gyártottak", szóval elmondható, hogy az akkori rosszindulatú pletykák nem váltak be. Míg az egykori feleség, Jennifer Aniston azóta férfiak tömkelegét fogyasztotta el, addig a Brangelina páros (legalábbis látszólag mindenképpen) fergeteges boldogságban élnek. Nemrégiben itt nálunk is megjelentek, sőt lakást is vásároltak.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

mr_and_mrs_smith1.jpg

Ebben a filmben Angelina és Brad házaspárt alakít, akik nagy békességben és szeretetben élnek. De ennek leginkább az az oka, hogy semmit nem tudnak egymásról. Olyan alapvető dolgokban hazudnak egymásnak, mint a munkahely, munkakör, szakma. Hiszen mindketten profi bérgyilkosok, ráadásul két ellenséges szervezet "alkalmazottjai". Ezzel még tulajdonképpen nem lenne baj, ám most új feladatot kapnak, méghozzá egymás kiiktatását.

pittjolie.jpg

Nem igazán kedvelik az új feladatot, dehát az ilyen szervezeteknél nem lehet csakúgy nemet mondani. Nem mondhatják, hogy nem tetszik a munka, kösz inkább nem csinálom... Először egyébként nagyon meglepődnek, hiszen ők maguk sem sejtették (eddig), hogy a párjuk foglalkozása valójában, nagyon hasonlít az övékhez. Először egy kicsit kételkednek is, ezért megpróbálnak bizonyítékokat gyűjteni, puhatolózni. Amikor azonban megbizonyosodnak róla, hogy a párjuk tényleg bérgyilkos, akkor elszabadul a pokol. A kisvárosi, békés otthonuk nagyon gyorsan csatatérré változik, hiszen a cél egymás kinyírása. 

"élsz még, drágám?" (Jane Smith)

203511_galeria_jolie_pitt2.jpg

A harc közepette rádöbbennek, hogy tulajdonképpen szeretik egymást és nem akarják megölni a másikat. Megjegyzem addigra már majdnem sikerül. De mint mondtam az ilyen szervezetekből nem lehet csakúgy kiszállni, így amikor nem teljesítik a feladatot a létező összes bérgyilkost a nyakukba kapják. Köztük pl. olyat is akit barátnak hittek, mint Eddiet (Vince Vaughn).

1230film1.jpg

Mr. és Mrs. Smith összefognak, kieszelnek egy közös tervet és megpróbálják túlélni a dolgot, hogy sikerül-e azt nem árulom el. Nagyon izgalmas és szerethető film, nekem az egyik kedvenc akciófilmem, bár én mindkét szereplőt nagyon szeretem. Azt gondolom, hogy Angelinának ezek a szerepek állnak a legjobban, amikor ilyen gyilkosokat, harcos amazonokat alakít, mint a Wantedben vagy a Tomb Raider filmekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr243468277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása