Színpadra viszik a Szerelmes Shakespeare-t
2011. november 02. írta: redbandita

Színpadra viszik a Szerelmes Shakespeare-t

A Variety című hollywoodi szaklap értesülése szerint maga Tom Stoppard írja a színművet saját eredeti forgatókönyvéből. A darab a Disney koprodukciójában kerül színpadra.
A Disney azonban, a BBC online szerint egyelőre csupán annyit erősített meg, hogy "javában folynak a tárgyalások", ám "még messze nincsenek kész a megállapodások".

Az 1998-ban bemutatott produkció összesen hét Oscar-díjat kapott az Amerikai Filmakadémiától, köztük a legjobb film díját. A szereplők közül Gwyneth Paltrow a legjobb női alakítás, Judi Dench pedig a legjobb női mellékszereplő Oscarját vihette haza. Dench számára már csak azért is emlékezetes lehetett a diadal, mivel I. Erzsébet királynőként alig nyolcperces, nyúlfarknyi szerepe volt a filmben.
A film színpadra állítása nem új gondolat, egy musical változattal a film miramaxos producerei próbálkoztak 2009-ben.

Hír forrása: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr793331153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása