Töklámpás hadművelet
2011. október 30. írta: enbee

Töklámpás hadművelet

Be kell valljam, hogy mikor összeállítottam a töklámpást készítős posztomat, nagyon kedvet kaptam a farigcsáláshoz. Meg is beszéltük Banditával, hogy hónap vége felé, valamelyik délután összeülünk a kertben, és jól kimalackodjuk magunkat. Aztán hívtuk Szilvásgombócot is, és végül odáig jutottunk, hogy négy csajos pizsiparti kerekedett a dologból. Ja, és lemondtunk a kertről, inkább beköltöztünk a szobába. Íme az eredmény!

Kezdetben vala 35 kiló tök. Gondoskodtunk arról, hogy biztos ami tuti alapon legyen mindenkinek két dobása (egy kicsi és egy nagy), ami így utólag nézve bölcs előrelátás volt részünkről, mert hát sajnos az egyik remekművel történt egy aprócska baleset és... khm... kiesett az oldalából egy nagyobbacska darab :] Ez egyébként tényleg 8 tök, csak az egyikre rápakoltunk. Uh, biztosan az törött össze, mert a többiek agyon nyomták!

Na mint látjátok, a pakolászásnál még világos volt, de mire magunkra vettük a játszós ruhánkat, és eljutottunk a valódi munkáig, már besötétedett, úgyhogy innentől vakus (telefonos) képek következnek. Elsőnek egy fotó a belevágás előtti utolsó pillanatokról. Minden előkészítve, de itt is csak 7 tök látszik (+ Szilvásgombóc papucsa).

A következő képet nem nagyon kell magyarázni. Kobakolás után, könyékig tökösen. Volt ugyan kanalunk, de valahogy mindenki a markát használta a kotorászáshoz. A magokat egyébként a kép alján látható (stílusosan narancs)sárga keverőtálba gyűjtöttük, a kisördögünk anyukájának kívánságára, aki munka közben rendszeresen tájékoztatott bennünket az X-Faktor állásáról :]

Az első elkészült lámpás Szilvásgombóc nevéhez fűződik, aki anyukája kérésének eleget téve a klasszikus arckivágós vonalon mozgott. És nem mellesleg iszonyat gyorsan dolgozott! Lehet, hogy otthon, sutyiban már lemészárolt pár kiló tököt, csak úgy bemelegítés képen?

Még mi az első lámpáson dolgoztunk, addig a velem szemben ülő, ezért minden képen szereplő Szilvásgombóc már a másodikat aprította. Az este egyébként jó kis feszültséglevezető hadművelet volt: ezen a képen (természetesen) éppen Gombóc megy át Norman Bates-be.

Nyilván mi, többiek is dolgoztunk, bár erre eddig semmilyen bizonyítékot nem mutattam. Hát akkor ezt most pótolni fogom! Elsőnek a villámkezű Szilvásgombóc klasszikus töklámpásait láthatjátok:

Én az arany középutat választottam: egy kis ilyen, egy kis olyan. Zseniális tehetségemmel sikerült olyan képet készítenem, hogy mindkét tökből kikandikáljon a mécses is!

Végül, de nem utolsó sorban a kisördögünk szerintem tényleg zseniális faragványai. Szerintem nagyon ügyes volt, hogy semmi érzékeny alkatrészt nem tört ki, még véletlenül sem.

Ezekkel a képekkel sem sikerült alá támasztanom, hogy eredetileg 8 tökkel bírtunk, ugye? Sajnos a negyedik játékosunknak meggyűlt a baja a lámpás készítéssel: a faragási technikáját nem tudta feldolgozni az egyik alany, és összetörött, a másik remekművet pedig nem sikerült teljes mértékben befejeznie. De nem baj, mert jövőre már tapasztaltabbak leszünk, és sokkal-sokkal szebb (csúnyább, riasztóbb, kreatívabb, viccesebb stb.) lámpásokkal fogunk előrukkolni. Addig csak annyi a dolgunk, hogy ledolgozzuk azt a rengeteg édességet, amit tegnap a nagy munka közben sikerült magunkba tömni.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr883340366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása