Berendelések és kaszák
2011. október 18. írta: enbee

Berendelések és kaszák

Előbb-utóbb minden sorozatot utol ér a végzete. Az idei ősszel úgy tűnik, inkább csak utóbb. Bár nem jellemző a csatornák vezetésére, hogy jószívűek lennének, vagy második esélyt adnának, néha mégis csinálnak picit érthetetlen dolgokat. Nem, ezzel most nem célozgatok semmire. Egyszerűen csak nyitva hagyom a kis ajtót a vélemények számára.

Kezdjük először azokkal, akik már biztosan megbuktak, méghozzá eléggé csúfosan. Az első cím, ami ide kívánkozik, az egyértelműen a Charlie angyalainak legújabb feldolgozása, aminek bár nem sikerült a legszánalmasabb nézettségi adatokat produkálnia (az istenített 18-49-es korosztálynál az első két epizód átlaga 1,8 volt), de magával a látottakkal nálam kiérdemelte a legnagyobb betli címet.

Az angyalok nyomában szorosan kullog a Playboy Club. Az NBC sem mutatott nagyobb türelmet a nyuszik irányában, mint azt tette az ABC az ügynök lányokkal: a második rész után elkaszálta a sorozatát az 1,4-es mutatóval. Meglepő? Nem hinném. Bár a sorozat nézhető, de csak és kizárólag este, amikor az ember el akarja magát altatni.

Az idei ősszel az egyik legjobban várt sorozat nálam az A Gifted Man volt, és ezt a beharangozóknál említettem is. Aztán többet nem írtam róla. Hát igen, a pilot nem olyanra sikeredett, mint számítottam, és ez a nézettségen is meglátszódott. Az első rész 1,4, a második 1,2-t ért el. A CBS ez után meg is hozta a döntését.

És hiszitek vagy sem, volt olyan produktum, ami még ezt a mutatót is alul tudta múlni! Nem is igazán értem, hogy milyen reményeket fűzött a CW a H8R-hez, mert hát ki a halál kíváncsi Kim Kardashianra, amint azt bizonygatja egy utálójának, hogy ő mennyire jó ember? Nagy megkönnyebbülésemre nem sok ilyen volt - a 0,5-ös nézettség messze a legalacsonyabb még a kaszált sorozatok között is.

Még egy első évados, de hamar megunt sorozat kívánkozik ennek a felsorolásnak a végére: a Free Agents. Sokat nem tudok róla mondani, mert a traileren kívül mást nem láttam belőle, de azt tudom, hogy az első három rész nézettsége folyamatosan csökkent, és az 1,5-ös átlag elég volt a csatornának ahhoz, hogy pontot tegyen az ügy végére.

A rossz hírek (?) után következzenek a jók! Mert hogy ilyen is van, természetesen. Például a CBS 2 Broke Girls-ének és a Fox New Girl-jének az esete - mindkét sorozatot már a második rész után berendelték a fejesek. Szintén folytatódhat az ABC-n futó Lying Game, valamint az NBC két vicces sorozata, a Whitney és az Up All Night is megkapta a bizonyítás esélyét az egész évadra. Amit még biztosan lehet tudni, hogy a CW három (Hart of Dixie, Ringer és a The Secret Circle), az ABC pedig kettő újoncának (Revenge és a Suburgatory) adott zöld utat.

Tippelgetni nem szeretek, mert nagyon nem vagyok jó benne, de a Pan Am, a Terra Nova és az Unforgettable stábja szerintem még reménykedhet, hogy folytathatják a megkezdett munkát, viszont a Person of Interest, a How to be a Gentleman és a Prime Suspect csapatában nem érezném magamat túlságosan nagy biztonságban. Persze könnyen meglehet, hogy iszonyatosan mellélövök a jóslataimmal, de hát oka van annak, hogy nem én vagyok a csatornák programigazgatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr823309353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása