Dexter 6X01 Those Kinds Of Things
2011. október 07. írta: redbandita

Dexter 6X01 Those Kinds Of Things

Hatalmas rohanásban, de végül majdnem sikerült a hatodik évad fináléjára elkészülnöm az előző évadokról szóló írásokkal. Egyébként kimondottan jót tett, mert legalább felelevenítettem a történteket. Október 2-án a Showtime bemutatta a szezonnyitó epizódot, ami elképesztően ütős sikerült, szinte biztos, hogy ez az évad is brutális lesz (a szó jó és rossz értelmében egyaránt)!!!!

Kisebb felháborodást keltett, hogy szinte egy héttel a bemutató előtt, a torrent (és hasonló letöltő) oldalakat ellepte a Dexter hatodik évadának bevezető epizódja. Állítólag azért, mert az újságíróknak szánt kiadás közül az egyik illetéktelen kezekbe került és valaki felrakta egy oldalra. Nem tudni, hogy ez-e az igazság vagy már eleve egy reklámfogás volt-e az, hogy ilyen zűrzavar volt a premier előtt. Akárhogy is ez mit sem vont le az epizód értékéből.

További információ, hogy ez volt az első olyan epizód, ahol Jennifer Carpenter azaz Debra Morgan és Michael C. Hall már elváltként szerepeltek. A hírek szerint már egy ideje megromlott a kapcsolatuk (ami elég furcsa, mert csak 2009 január óta voltak házasok) és az ötödik évad fináléjának záróbulijára már külön érkeztek. Sőt a nyár folyamán felröppent a hír, hogy Michael C. Hall egy nálánál évtizedekkel fiatalabb lánnyal randizgat.

Na ennyit a pletykálkodásról és inkább nézzük, mi is történt a mi jó öreg Dexterünkkel. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk ez az évad időben egy picit később folytatódik. Az alkotók szerint erre azért volt szükség, hogy Dexter (Michael C. Hall) túllépjen Rita (Julie Benz) halálán és Lumen (Julie Stiles) elvesztésén is. Hát örömmel jelentem túllépett és szinte már a régi, hidegvérű Dexter. Leszámítva, hogy van egy fia. Aki egyébként már nem is olyan kicsi, sőt Harrison éppen az iskolaelőkészítőbe felvételizik, ahova Angel lánya is járt, és ahova maga Angel (David Zayas) javasolta be a kissrácot. A baj csak az, hogy ez egy katolikus iskola, Dexternek viszont nem igazán van fogalma "ezekről a dolgokról". Nem hisz Istenben, sőt semmiben, nem érti mi is a vallás lényege pontosan.

Itt kell leszögezni, hogy az egész évad egy vallási, spirituális érzéssel lesz átitatva, erre utal a szárnyas promo poszter is, továbbá Dexter mindenkit erről kérdezget, hogy elmesélhesse Harrisonnak. Mindemellett az évad sorozatgyilkosa is vallási okból végez ki embereket.

LaGuerta ( Lauren Vélez) és Angel már nem alkotnak egy párt, Maria nem hazudtolja meg magát előrébb lép a ranglétrán, igaz ehhez meg kell zsarolnia Matthews kapitányt (Geoff Pierson). Nagy az esély, hogy emiatt Angel lesz az új hadnagy. Angel húga (Aimee Garcia)  is szerepet kapott az évadban, mint Dexter babysitter-e, azt hiszem fog még gubancokat okozni a lányzó.

Debra és Quinn (Desmond Harrington) kapcsolata viszont úgy tűnik stabilizálódik, a fiú azonban már nem elégszik meg ennyivel. Masuka (C. S. Lee) pedig gyakornokokat kap maga mellé, persze sajátos módon bánik velük. Még mindig ő a legviccesebb karakter.

Dexter osztálytalálkozóra készül, amire persze nem a buli kedvéért megy. Itt azonban nem pont úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezte.

Különlegesség, hogy már az első részben megmutatták a gyilkosokat (apa-fiú), gyanítom azért, mert olyan bonyolult lesz a sztorijuk, hogy szükség lesz 12 részre a szálak kibogózásához. Számomra az is érdekes volt, hogy ha megnézitek hogyan viselkedik a két sorozatgyilkos, akkor az eszetekbe fog jutni (nekem legalábbis így volt) Harry Morgan és Dexter kapcsolata. Semmi esetre sem ajánlom az évadot a gyenge idegzetűeknek, mert már az első részben belezés, darabolás, és egyéb gusztustalan dolgok vannak...

Összességében úgy gondolom, hogy egy nagyon izgalmas és sokat ígérő első részt láttunk és csak remélem, hogy nem kell majd csalódnom.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr163283107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása