Dexter harmadik évad (Season 3)
2011. szeptember 29. írta: redbandita

Dexter harmadik évad (Season 3)

Néhány nap múlva elkezdődik a hatodik évad, úgyhogy iparkodnom kell, hogy addigra már közvetlen az új részekről írhassak. Ahogyan az első évadnál írtam én imádom ezt a sorozatot, mégis azt kell, hogy mondjam, ez a harmadik éved egy kicsit laposra sikeredett. Sokkal dominánsabb az érzelmi szál vagy szálak (esküvőre készülés, terhesség stb) mint az izgalom. Most is vannak új szereplők, őket is górcső alá veszem.

Az előző évadban Dexter (Michael C. Hall) vészesen közel került ahhoz, hogy fény derüljön "kis" titkára, arra, hogy sorozatgyilkos. De ne ijedjetek meg ettől ő még (azt hiszem) jó ember, mert kizárólag a rosszakat öli meg: gyilkosokat, pedofilokat, családverőket stb. Olyanokat, akiket a bíróság felmentene, pedig bűnhődniük kellene.

A második évadban elvesztettük Doakes őrmestert (Eric King), a halála azonban nem vagy nem teljesen Dexter lelkén szárad. Mivel Doakes rájön Dex titkára, ezért egy kis ketrecbe zárja, de nem akarja megölni. Először még, aztán mégis, aztán mégse, végül valaki más teszi meg helyette...

Ebben az évadban Dexter az eddigieknél is többet "beszélget" az apjával, Harryvel (James Remar). Ez leginkább annak köszönhető, hogy Rita (Julie Benz) bejelenti, hogy terhes. Dexter padlót fog a hírtől, tulajdonképpen nincs baja a gyerekekkel, hiszen Astort (Christina Robinson) és Cody (Preston Bailey) is sajátjaként szereti, már ha Dex képes ilyesmire. De, hogy legyen egy saját gyereke? Azt elképzelni se tudja! Például mi lesz, ha ő is örökli Dexter "betegségét" vagy rájön, hogy mi az apja "hobbija". Ilyen és hasonló dolgokon problémázik Dexter. Rita azonban megakarja tartani a babát, így Dexternek is ehhez kell igazodnia. Ám ekkor felvetődik a kérdés, hogy ha valaki a gyermekedet várja, talán nem illendő-e feleségül venni? Dexter úgy dönt megkéri Rita kezét. Az évad több epizódján keresztül is megy a kínlódás a gyerek,a  lánykérés, az esküvő és az összeköltözés miatt. Eléggé kiakasztó...

Miközben Dexternek magánélati problémái vannak a városban egy újabb sorozatgyilkos ver sátrat. Ő a Nyúzó. Nevét onnan kapja, hogy szereti eltávolítani a bőrt az áldozatairól. Kiderül, hogy a Nyúzó egy Freebo (Mike Erwin) nevű drogdílerre feni a fogát, és ezért gyilkolássza azokat, akik valamilyen kapcsolatban vannak vele.

Egy félreértés(?) miatt a kerületi ügyész, Miguel Prado (Jimmy Smits) is azt hiszi, hogy Freebo ölte meg az öccsét, nagyon téved. Először szövetséget, majd barátságot köt Dexterrel, hogy elkapják Freebot és a nyúzót. Miguel egyébként viszonylag gyorsan rájön Dex titkára, ez mégsem tántorítja el, sőőőt! Szinte betegesen törekszik rá, hogy Dexter bizalmába férkőzzön. Egyébként az is kiderül, hogy régebben(?) szerelmi kapcsolata volt Laguertával (Lauren Vélez). Dex elköveti azt a hibát, hogy bizalmába fogadja Miguelt, de a dolgok kezdenek kicsúszni Dexter kezéből, már nem tudja felügyelni a tanítványát, akinek ezért fizetnie kell.

Debra Morgan (Jennifer Carpenter) ebben az évadban is sikeresen beleszeret valakibe, akibe nem kellene. Ő Anton (David Ramsey) egy drogdíler, aki szintén kapcsolatba hozható Freeboval, így ő is veszélyben van. Pedig úgy tűnik, hogy Debra most végre boldog, és a férfi is szerelmes belé. Ám amikor már minden jónak tűnik, Antont is utoléri a Nyúzó. Ha Debrának mindez még nem lenne elég, ott van még az is, hogy a belső ügyosztály erőszakos nyomozója (Liza Lapira)  rá akarja venni kémkedjen az új kolléga után.

Ez a bizonyos új kolléga Doakes őrmester helyett érkezik. A neve Joey Quinn (Desmond Harrington), kicsit bajba vagyok vele, mert nem tudom eldönteni, hogy szimpatikus-e vagy sem. Debra viszont könnyebben válaszolni tud erre, mint én. Őt nagyon is érdekli az új fiú. Quinnek egyébként az elejétől fogva gyanús a mi Dexterünk, szóval félő, hogy előbb vagy utóbb úgy végzi, mint Doakes.

Az évadzáró most nem olyan izgalmas, mint szokott. Az esküvő képsoraival zárul a harmadik évad. Nézzétek csak milyen elegáns mindenki:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr783264484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása