Supernatural 7. évad 1. rész - Meet the new Boss
2011. szeptember 25. írta: Szilvásgombóc

Supernatural 7. évad 1. rész - Meet the new Boss

Megérkezett a Supernatural hetedik évada! Már nagyon vártam. Az előző évadot azzal fejezték be, hogy Castiel hatalma igencsak meggyarapodik, amikor csellel megszerzi a lelkeket Crowley és Rafael orra elől. De ez a hatalom úgy fest igencsak megrészegítette, az eddig kedves és segítőkész angyalt. Vagy mindvégig ez volt a terve, és csak kihasználta a Winchester fiúkat? A hetedeik évadban erre, és még sok mindenre választ kaphatunk.

 
Castiel, az új Isten. Vagyis ő ezt hangoztatja magáról, ennek a gondolatnak a nevében halomra gyilkolja mindazokat, akik Isten nevében cselekszenek, szerinte helytelenül. Így nem kíméli a papokat, a politikusokat, sőt még az angyalokat sem. Még régi barátait  is figyelmezteti, ne merjenek az útjába állni, mert az ő életüket sem fogja megkímélni.
 
Dean egy ideig megpróbál nem foglalkozni a dologgal, mondván Istent úgysem tudnák megállítani. Ám nála is elszakad a cérna és „segítségért” folyamodik. Valójában nem is segítség az, amit kikényszerít az ember, de a szükség törvényt bont. Egy ősi igézet segítségével megidézi a halált és utasítja, hogy ölje meg Castielt. Megjelenik Castielt és keresztülhúzza számításaikat, majd amilyen gyorsan jött olyan gyorsan el is tűnik. Így a Halálnak marad egy kis ideje, hogy  meg engedményt tegyen a fiúknak. Neki sem tetszik az önjelölt Isten, így „Holdfogyatkozást szervez”. Óvva inti a fiúkat, ha ezúttal nem tudnak Castielen segíteni, búcsút mondhatnak neki. A Castielben lévő lelkek felrobbantják, és akkor elszabadul a pokol. Tekintve, hogy Castiel válogatás nélkül fogadta magába a lelkeket. Leviatánokat is magába fogadott, akiktől egy kicsit sem könnyű megszabadulni, még a Halál is megjegyezte, nem véletlenül voltak a Purgatóriumba zárva...
 
 
És ha mindez nem lenne elég, Sam látomásai csak fokozódnak és egy látomás után el is tűnik, nem marad más utána, csak egy üveg vér, amit Castiel megmentéséhez kell. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr93254701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása