Premierfilmek a 36. héten
2011. szeptember 10. írta: redbandita

Premierfilmek a 36. héten

Úgy látszik ez a "nagy öregek" hete, hiszen Antonio Banderas és Mel Gibson új filmét is most mutatják be. De jönnek más izgalmas alkotások is:

  • A bőr, amelyben élek
  • A hódkóros
  • Végső állomás 5
  • Angele és Tony

A bőr, amelyben élek (The Skin I Live In)

Pedro Almodóvar új filmje, amit én már megnéztem, úgyhogy hamarosan jelenkezek a film kritikájával. Addig is néhány mondat a filmről: Amióta felesége egy balesetben megégett, Dr. Robert Ledgard (Antonio Banderas), a kiváló plasztikai sebész életét az emberi bőrrel kapcsolatos kutatás tölti ki. Tizenkét év után laborjában sejtterápiával előállított egy olyan bőrszövetet, amely ellenálló minden sérüléssel szemben. Kísérleteihez szüksége volt egy alanyra, egy megbízható segédre, és arra, hogy félretegye az összes etikai aggályát.

A hódkóros (The Beaver)

Úgy tűnt, hogy ezt a filmet nem mutatják be nálunk, de végül a Corner Film mégis megvásárolta. A két főszereplő Jodie Foster és Mel Gibson, de szerepel benne Anton Yelcin és Jennifer Lawrence is, többek között.
Walter Black (Mel Gibson), a valaha szebb napokat látott játékgyár-igazgató elveszítette a kapcsolatot a külvilággal. Teljesen magába zárkózik, és már a családjával se nagyon beszél. Aggódó feleségével (Jodie Foster) már végigvették az összes terápiát és csodaszert, hogy kirántsák őt a depresszióból, de szemlátomást semmi sem segít. Aztán egy nap Walter egy hódot formáló kézi bábot talál a szemétben, melyet a karjára húzva hirtelenjében minden megváltozik.

Angele és Tony

Ebben a francia drámában egy szerelem bontakozik ki. Angéle nagyon nehéz és zárkózott természetű lány. Emellett az utcán él, lopásokból tartja fent magát és a kisfiát is a szülei nevelik. Egy nap találkozik Tonyval, egy halásszal, akivel fokozatosan bensőséges kapcsolatot tud kialakítani.

Végső állomás 5 (Final Destination 5)

Nem vagyok egy nagy horror rajongó, így nem láttam a Végső állomás filmeket sem. Nem tudom, hogy érdemes-e egy ötödik részt is készíteni, de leírhatom, hogy mi az alaptörténet az ötödik állomásnak.
Egy férfi különös megérzése megmenti néhány munkás életét, akik egy függőhíd javításán dolgoznak, de a szerencsés menekülés nem a happy end - hanem egy borzasztó, kilátástalan küzdelem kezdete. A halál ugyanis nem szeret veszíteni, és akiket áldozatul nézett ki magának, azokat mindenképpen magával viszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr233198919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása