Premierfilmek a 33. héten
2011. augusztus 20. írta: redbandita

Premierfilmek a 33. héten

A nagy filmínség után most négy új filmmel jelentkeznek a hazai mozik. Van köztük vígjáték, vámpír film és dráma is.

A majmok bolygója: Lázadás (Rise of The Planet of The Apes)

Immár sokadik alkalommal kerül a mozivászonra, mégis sokak számára megunhatatlan. Bevallom én sem a sci-fiért, sem A majmok bolygójáért nem rajongok, így ez a film nem igazán keltette fel az érdeklődésemet. Pedig olyan színészek szerepelnek benne, mint James Franco, Freida Pinto, Andy Serkis vagy Tom Felton. A történet szerint tudósok majmokon kísérleteznek, hogy intelligensebbé tegyék őket. Az egyik legokosabb majom, Caesar lázadást szít. Ki akar szabadulni a fogságból, ezért fellázítja társait és az élükön elhagyja a laboratóriumot. A majmok ezután összecsapnak az őket megteremtő emberekkel.

Blue Valentine

Ezt a filmet inkább erős idegzetűeknek ajánlom, nem azért, mert gyilkolás van benne, hanem, mert elképesztően drámaira sikerült. Michelle Williamstől már megszoktuk, hogy szeret elvállalni tragikus karaktereket (pl. Mamut), de ez most mindegyiken túl tesz. Két szerelmes történetét ismerjük meg, időben és térben ugrándozva. Cindy és Dean régóta szeretik egymást, kapcsolatuk most mégis kihűlni látszik. Míg egyikük élete egyre sikeresebb, addig a másik egyre lejjebb csúszik. Visszaemlékezéseikből, párbeszédeikből megtudjuk, hogy mennyi mindenen mentek már keresztül, mennyi hullámvölgyből sikerült kievickélniük. De vajon most is sikerül? Michellet egyébként ezért a filmért 2011-ben Oscar díjra is jelölték.

Frászkarika 3D - (Fright Night)

Mivel erről a filmről már Szilvásgombóc írt Nektek, ezért nem fogok most túl hosszan írni róla. Annyit azonban el kell árulják, hogy azok, akik a Twilight-féle nyálas, csöpögős romantikus vámpírfilmre számítanak, azok semmiképpen se üljenek be, Colin Farrell új filmjére. Itt nem lesz sem romantika, sem napfényben pompázó vámpírok. Itt a színtiszta gonoszság és egy fiatal srác fognak összecsapni, némi szarkasztikus humorral megspékelve. Azt kell, hogy mondjam, hogy a várakozásaimon felül teljesített ez a film, talán a nyár egyik legnagyobb meglepetése volt számomra. Jól sikerült.

Rossz tanár (Bad Teacher)

Will Gluck újabb vígjátékot készített. Előző filmjében is a gimnázium játszotta a fő helyszínt, csak akkor diák szemszögből követtük az eseményeket. Ez volt a Könnyű nőcske. Ezúttal egy finoman szólva is lecsúszott tanárnő a főszereplő. A világ legrosszabb tanárát Cameron Diaz alakítja, akit nem érdekelnek a diákok, akár egy füves cigit is elszív a tanteremben, vagy másnaposan megy dolgozni. Neki egy célja van, hogy összeszedjen annyi pénzt, ami egy mellplasztikához kell, hogy ezzel megfogja gazdag kollégáját (Justin Timberlake). Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Cameron, hogy állja meg a helyét ebben a karakterben! A film egyik érdekessége, hogy Cameron és Justin szakításuk óta nem szerepeltek közös filmben. Eddig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr353166754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása