Teen Wolf 107-109
2011. augusztus 02. írta: enbee

Teen Wolf 107-109

Elérkeztünk az első évad utolsó előtti felvonásához (ha minden úgy megy, ahogyan terveztem). Az ebben az adagban szereplő fejezetek címe Night School, Lunatic és Wolf's Bane. Rövidek, találóak. Mint mindig.

A 106-os résznek úgy lett vége, hogy az a szemét alfa az iskola parkolójában megtámadta Scottékat, és komolyan ellátta Derek baját... A maradék két fiú le is írta szegény kis farkast; talán tényleg elhitték, talán csak hinni akarták a halálát, minden esetre később az egész támadást az ő nyakába varrják. Elvégre neki már úgyis mindegy. Szóval, az alfa elől Scott és Stiles az iskola épületébe menekülnek, és megkezdődik a kergetőzést. Komolyabbá válik a tét, amikor Scott sms-ére - amit egyébként nem is Scott küldött, hanem anyuci kórházi gépéről jött - Allison Jacksonnal és Lydiával a nyomában szintén megjelenik a sulinál! Úgy tűnik az alfa ügyesen kitervelte a dolgot, mert már öten játsszák vele a bújócskát.

Hogy a diákok kijussanak az épületből, szükségük van egy kulcsra, ami viszont a halott gondnoknál van. Scott áldozza be magát, és indul megkeresni a holttestet, de nem igazán úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt szeretné. Egyrészt a Lydia által gyártott molotov koktél nem robban be, amikor kellene, hála Jackson közbenjárásának, másrészt pedig Allison úgy értelmezte az egész helyzetet, hogy Scott magára hagyta őket, hogy a saját bőrét mentse. Legfőképpen ez utóbbi az oka annak, hogy az iskolás kaland azzal zárul, hogy Allison szakít Scottal. Bocsi, kér tőle egy kis "időt".

Ezek után persze Scott ki van akadva, főleg hogy Jackson elég nyíltan nyomul Allisonra, és még a telihold is közeledik... Szegény vérfarkasra mondhatni rájár a rúd! Szerencsére ott van neki a lacrosse, hogy levezesse a feszültséget. Csak rossz emberen csattan az ostor, ezért további népszerűtlenségi index emelkedésre számíthat Scott. Ha még nem lenne ennyi elég, akkor a közeledő telihold a hormonjait, vagy a fejét, vagy nem tudom milyét is megzavarja a farkasnak, és elkezd furán viselkedni. Először "csak" csókolózik Lydiával, aztán megfenyegeti Stiles-t, hogy kinyírja, végül pedig rá akar támadni az éjszaka közepén autóban beszélgető Allisonra és Jacksonra. Szerencsére felbukkan Derek, és lehűti a kedélyeket. A két fiú egyébként érdekes eszmecserét folytat később. Derek ugyanis azt állítja, hogy a harapással megfertőződött vérfarkasok elméletben visszaváltozhatnak sima mezei emberré, ha megölik azt, aki megharapta őket. Scott esetében ez ugyebár az alfa lenne. Szóval úgy tűnik, hogy Derek és Scott (meg persze Stiles) végre csapatmunkában fognak dolgozni - éppen itt lenne már az ideje.

Ha már Stiles szóba került. Szegény nagyobb bajban van, mint sejtené! Valamilyen okból kifolyólag Argenték úgy gondolják, hogy ő a másik vérfarkas Derek mellett. Argent anyu nagy belépővel ki is jelentette, hogy akkor meg kell Stilest is ölni, bár hogy mire a nagy felvezetés, azt nem értem. Na és a kémia tanár, vele sem százas minden. Laurel az alfa utáni nyomozásból 2 nyomot hagyott csak hátra Dereknek. Az egyik a kémiatanár neve volt (akit az alfa most majdnem meg is támadott, és valami olyasmit mondott neki, hogy "nézd mit tettél velem"), a másik pedig egy címer rajza. Azé a címeré, amit Allison medálként a nyakában hord. Szóval, Scottnak valahogyan kölcsön kellene kérnie az exétől a láncot, illetve le kellene állítania Jacksont, aki vééééégre összeadta az egyet az egyel, és kijött eredménynek a vérfarkas! Nem éppen bölcs döntésként most azzal zsarolja Scottot, hogy intézze el, ő is átváltozzon. Nem válogat az eszközök között, a legnagyobb fegyvere maga Allison.

A kilencedik rész végére egyébként elég sok minden kiderül. Jacksonnak leesik, mi is Argenték családi biznisze, és ezt megosztja Scottal is. Sajnos Argentéknek is leesik, hogy Jacksonnal történt valami, miután látják a bibit a tarkóján. És ami talán még ennél is fontosabb az az, hogy Stiles és Derek megtalálják az alfát. Már csak az a kérdés, hogy élve megússzák-e a randit, hogy elújságolhassák a hírt Scottnak is? Jaj és majdnem elfelejtettem. Stiles és Derek az alfa vadászat előtt szobatársként funkcionáltak. Hát csak annyit tudok mondani, hogy még többet belőlük! Lassan nevet is lehetne nekik adni! Stilek? Derles? Hát ezen még dolgozni kell.

A 110. rész (Co-Captain) előzetese:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr953112910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása