The Borgias - Borgiák 106.
2011. július 31. írta: Szilvásgombóc

The Borgias - Borgiák 106.

Intrika, szerelem, árulás és csalás. Ahogy már megszokhattuk kedd esténkét VI. Sándor pápa pók módjára szövögeti hatalmi hálóját Itália felett. 

Cesare mindent egy lapra tett fel, amikor megölte Ursula férjét. Ám minden csoda három napig tart, a szerelmes bíboros mázlista volt, neki 3 hétig tartott. De most, hogy megtalálták a folyóba dobott tetemet, nincs más választása. Színt kell vallania. Nem csak tettét, de őszinte szerelmes érzelmeit is megvallja az özvegynek. De a nő fél Isten haragjától, és hogy vezekelhessen apácának áll, Cesarétól távol. Ursulának volt egy mondata, ami szöget ütött a fejemben. Én elképzelhetőnek tartom, hogy terhes.

Miközben úgy fest Cesare elveszíti a nőt, Lucrezia még ha időlegesen is de megszabadul a kínzó éjszakáktól, és Paulo karjaiban megismeri az igazi szerelmet és szenvedélyt. Mint általában itt is csak idő kérdése, hogy a csalók lebukjanak, de hála a leleményes cselédeknek, Lucrezia és Paulo édes titka talán sokáig rejtve maradhat.

Della Rovere VIII. Károlyhoz menekül Franciaországba, arra kéri az uralkodót, hogy vonuljanak be Itáliába és taszítsák le a trónról VI. Sándor pápát, és segédkezzenek az ő pápává választásában. Cserébe pedig Nápolyt ajánlja a francia uralkodónak, aki jelzi, hogy nem feltétlenül lenne ellenére a dolog. Ám felhívja a bíboros figyelmét arra, hogy ha tényleg háborút akar, akkor készüljön fel, mert nagy borzalmakat fog látni, és nem lesz a bíborosnak beleszólása, abba, hogy a franciák, hogyan vívják háborújukat.
 
A pápa nápolyi érdekeltségeit megerősítendő, ezúttal a legkisebb fiát Gioffrét állítja az oltár elé. Ám mint ahogy azt sejthettük is Juan Borgia majdnem meghiúsítja öccse esküvőjét. Még testvére jegyese/felesége sem szent neki. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr483113564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása