The Borgias - Borgiák 101-102.
2011. július 03. írta: Szilvásgombóc

The Borgias - Borgiák 101-102.

A Showtime új történelmi sorozattal állt a nagyközönség elé, ez pedig nem más, mint a Borgiák. A XV. századi reneszánsz Itáliában élő Borgiák korrupt, kegyetlen és véres világát tárja elénk. A történet a Borgia családról és a pápaságról szól, részben Magyarországon forgatták és az Amerikai premiert követően Nekünk csak alig 3 hónapot kellett rá várnunk. Kedd este láthattátok a sorozat első 2 epizódját.

 
 
1.       rész
 
A sorozat VIII. Ince pápa haldoklásával kezdődik, a bíborosok körbeállják  őt és ígéretet tesznek a haldoklónak, hogy megtisztítják a pápai hivatalt és az egyházat a korrupciótól és mindattól, ami beszennyezi az anyaegyház méltóságát. Már itt az első percekben kirajzolódik az ellentét Borgia, Ascanio Sforza, és Giuliano Della Rovere bíborosok között.
 
A pápa halála után azonnal megkezdődik a konklávé, ahol a bíborosok megszavazzák az új pápa személyét, de ahogy az várható Borgia nem hagyja, hogy meg legyen az Isteni akarat, fia Cesare segítségével kicsit megolajozza az isteni akarat útját. Így végezetül augusztus 11-én pápává választják Rodrigo Borgiát, aki VI. Sándorként kezdi meg az uralkodását. Az intrikáktól egy cseppet sem mentes egyházban, Cesare egy, az apja, a pápa ellen irányuló merényletet akadályoz meg.

Nem csak az egyházon belül, hanem a Borgia családon belül is ellentét feszül. Cesare minden vágya hogy világi életet élhessen katonaként, de apja nem engedi, mert szüksége van rá, hogy megvédje pápai pozícióját.  Rodrigo Borgia felesége is nehezen viseli el a pápasággal járó új szabályokat, házas életüket múltnak kell tekintenie, hiszen a pápának tisztának kell lennie. Így többé nem alhatnak egy ágyban. Az asszony attól fél, hogy gyermekei apja nem fogja betartani az új szabályokat.

Van valami, ami szöget ütött a fejemben. Lucrezia és Cesare között túlzottan bizalmasnak tűnik a viszony. Nekem úgy fest Cesare, nem úgy néz testvérére, ahogy az illendő lenne. De persze javítsatok ki, ha tévedek!
 
 
 
2.       rész
 
Cesare sikerrel jár és megakadályozza, hogy meggyilkolják a pápát. A bérgyilkost elfogják és megkínozzák. VI. Sándor ellenségei nem adják és tovább szövetkeznek, de ezúttal az egyház falain és szabályain belül próbálják eltaszítani a pápai trónról.
 
A pápának tisztának kell maradnia, ezt mondta feleségének Rodrigo Borgia, ennek ellenére igen hamar talál magának szeretőt, Giulia Farnesét, akit hamarosan be is költöztet az Orsini palotába. Lucrezia Borgia mindenről beszámol anyjának, aki ellentmondást nem tűrve beront a pápa rezidenciájára és számon kéri férje tettét.

A pápa erotikus titkának szemtanúja is van egy szobalány, aki ennek az információnak a birtokában nagy veszélyt jelent VI. Sándorra nézve. El kell hallgattatni, bármilyen eszközzel, adja ki a parancsot, Cesare új szövetségesének.

VI. Sándor tudomást szerez az ellene készülő összefogásról, és a kánonjog szakértője segítségével, saját fegyverükkel győzi le a bíborosokat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr833034328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása