Trónok harca - 108 - The Pointy End
2011. június 17. írta: enbee

Trónok harca - 108 - The Pointy End

A nyolcadik rész ott folytatódik, ahol az előző abba maradt. Harc, vér, és rengeteg halott. Az összecsapás elég egyoldalú, de ahhoz tökéletesen elegendő, hogy meglökje az elakadt dominó láncot.

Királyvárban Eddard Stark majd' minden embere életét veszti. A családfőt bebörtönzik, Arya megszökik, Sansa pedig csak úgy maradhat Joffrey közelében, hogy a királynő (aki egyébként egyre inkább gyűjti az ellenségeket) veszi kezelésbe. A Királyvárban történteknek elég gyorsan híre megy: Robb apja szövetségeseit hívja össze, Lord Snow pedig a Falat hagyná ott, amit persze nem tehet meg. Nem csak az eskü miatt, de a helyzet alakulása sem teszi lehetővé az elutazást, de erről majd később. Előbb nézzük Robb helyzetét.

Eddard szövetségesei vacsora közben azon vitatkoznak, hogy ki vezesse a sereget. Kinek meglepetés, kinek nem, de Robb (és a farkasa) a sarkára áll, és elég határozottan lerendezi a helyzetet. Olyan jól sikerül a tekintély teremtés, hogy út közben az egyik táborban, (ahol már Cat is csatlakozott a társasághoz,) Robb szabadon enged egy ellenséges kémet, és a többiek ezt bár ostobaságnak tartják, de mégis tűrik. Úgy tűnik, Eddard távollétében is egy rendkívüli ember a család feje.

Ígértem beszámolót a Falról is. Bár Benjen még nem került elő, de két másik, szintén eltűnt katona holttestét megtalálják. Tarly végre kap egy kis elismerést, mert ő veszi észre, hogy a hullákkal valami nincs rendben. Na igen, amikor éjszaka magukhoz térnek a testek, és a kapitányra támadnak, az tényleg nem nevezhető normálisnak... Jon menti meg a főnököt - remélhetőleg ezért "cserébe" ha nem is előléptetik, de legalább a frissen beszerzett büntetését elengedik.

Khal Drogo csapata aktívan dolgozik a beígért háborún. Falvakat támadnak meg a harcosok, hogy rabszolgákat szerezzenek, akiket aztán eladnak, hogy aztán az aranyon hajókat vegyenek. A Khaleesinek persze nem tetszik ez a brutális irányvonal, és az asszonyokat megmenti a katonák "szükségletei" elől. Van azonban, aki ezt nem hagyja szó nélkül, rövid úton meg is hal persze, de a lényeg, hogy a megmentett asszonyok között van egy boszorkány gyógyító, aki úgy tűnik, hogy a Khaleesi belső köréhez fog tartozni.

A következő rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr652993140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása