Elizabeth - Az aranykor [2007]
2011. május 22. írta: redbandita

Elizabeth - Az aranykor [2007]

Közel 10 évvel az első rész után érkezett meg a folytatás. Miután az első részben Erzsébet nagy nehezen trónra kerül, a veszély nem hárul el. Erzsébet életét még mindig veszély fenyegeti, ráadásul kitörni készül a spanyol-angol háború is. Erzsébet életébe pedig betoppan a szerelem, amit Sir Robert óta már teljesen elfelejtett, a baj csak az, hogy a férfinak valaki más kell...

Erzsébet királynő (Cate Blanchett) még nem ment férjhez, és nem is tervezi. Pedig kérők vannak szép számmal. Erzsébet jobbkeze, Sir Francis (Geoffrey Rush) még mindig biztatja Erzsébetet, hogy menjen férjhez valakihez, szinte hetente hoz vagy hozat újabb és újabb vőlegény jelölteket. Erzsébet már közel negyven éves, már azt pletykálják róla, hogy nem is tud gyermeket szülni. Tény és való, hogy Erzsébet megöregedett, pl. parókát hord, és az a kedves, pozitív gondolkodású lány már teljesen eltűnt belőle, akit az első részben megismertünk. Kissé megkeseredett, bár még mindig nagyon erős nő. 

Van egy kedvenc udvarhölgye, Beth (Abbie Cornish), benne látja Erzsébet azt a kicsattanó fiatalságot, és boldogságot, ami egykor ő volt.Kettőjük rivalizálása akkor kezdődik, mikor feltűnik a képben egy jóképű "kalóz", Walter (Clive Owen). Erzsébet érdeklődését rögtön felkelti a fiatal, életerős, kalandos életet élő férfi. Először úgy tűnik a férfinak sem közömbös Erzsébet, de végül Beth a befutó! Erzsébet persze féktelen haragra gerjed, de nem igazán tud ezzel foglalkozni, mert egyre több veszély fenyegeti.

A száműzetésben élő Stuart Mária, svéd királynő továbbra is szervezkedik ellene, jobban szeretné halva látni, mint Anglia trónján. Nagyon úgy fest, hogy lelkes segítőkre is talál! Ám terve kitudódik, és a királynőnek olyan döntést kell hoznia, amihez nagyon nem fűlik a foga... De a törvény, az törvény...

Eközben a spanyolok támadása egyre fenyegetőbb, hatalmas hadiflottával támadnak Anglia ellen. Akkora sereggel támadnak, hogy az angol sereg eltörpül mellettük. Erzsébet hadba hívja a parasztokat, sőt ő maga is páncélba öltözik, lóra pattan és harcba száll.

Sir Walter hősies és furmányos csele miatt, Fülöp spanyol király hajóinak nagy része felrobban, elsüllyed. Így a szárazföldi ütközetre már nem is kerül sor. Anglia hatalmas győzelmet arat a spanyolok fölött, mellyel óriási tiszteletet érdemel ki az európai országok között. Anglia megkezdi aranykorát Erzsébet uralma alatt.

Cate Blanchett ismét elképesztőt alakít az angol királynő szerepében. Szinte teljesen elhittem, hogy az ő ereiben is királyi vér csörgedez. Mindenkinek ajánlom a filmet, aki szereti a kosztümös filmeket, és azoknak akiket érdekel, hogyan megy csatába egy törékeny nő! Elképesztő film.

Még hagy mutassak egy képet Cate Blanchet ruháiról, amiket a filmben viselt:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr522924292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása