Make It or Break It
2011. május 15. írta: enbee

Make It or Break It

Az ABC fiatal tornásznőkről szóló sorozata lassan a második évad végéhez ér, de itt, a PopKulton eddig még nem nagyon foglalkoztunk vele. Most sem fogom túlzásba vinni, de remélem, hogy mire a bejegyzés végére értek, megismeritek kicsit jobban a főszereplő lányokat, és esetleg el is kezditek nézni a sorozatot. Hát akkor Rock On!

A sorozat Boulderben, Colorado államban játszódik, és a Rocky Mountain Gymnastic Training Center tornásznőinek mindennapjait követi nyomon, akik minden erejükkel azon dolgoznak, hogy kijussanak a 2012-es olimpiára. Mármint ideális esetben. Mert hogy nem csak profi sportolók ők, hanem fiatal lányok is, akik a csarnokban és azon kívül egyaránt egymás vetélytársai. Ismerjétek meg őket egy picit jobban!

Payson Keeler (Ayla Kell):

Ő a csapatkapitány, a lányok közül a legcéltudatosabb. Payson számára tényleg a torna mindenek felett áll, és nem is érti, a többiek miért foglalkoznak bármi mással az edzésen kívül. Van egy szintén tornász kishúga Becca (Mia Rose Fampton), aki nem olyan tehetséges, mint Payson, viszont imádja ezt a sportot, és élvezi minden percét. Kicsit furák ők ketten együtt: Payson - a gép, és Becca - játékosság. Fontos szerepet játszanak a szülők is lányaik sikereiben. Az apuka, Mark (Brett Cullen) képes otthonától távol dolgozni, csak hogy anyagilag biztosítani tudja a tornához szükséges anyagi hátteret, anyu pedig (Kim - Peri Gilpin) a Rock tyúkanyója, aki mindig, minden körülmények között a lányok érdekeit nézi.

Kaylie Cruz (Josie Loren):

Kaylie-t kicsit nehéz hova tenni. Elvileg ő is jó kislány, de Payson jéghideg profi hozzáállásával szemben Kaylie-re az érzelmek nagyon is hatnak. Bajban is van e miatt, mert a pasizást tiltó szabályzat ellenére neki van barátja, a szintén tornász Carter (Zachary Abel). Ettől a kis lázadástól eltekintve Kaylie viszonylag szófogadó, egészen addig, amíg a talaj teljesen ki nem csúszik a lába alól... De ezzel már nagyon előre szaladnék a történettel, szóval essen inkább még néhány szó a Cruz családról. Kaylie nem az egyetlen tornász a házban: bátyja, Leo (Marcus Coloma) is otthonosan mozog a szőnyegen, de ő inkább a tanulást választotta, és egyetemre jár. A szülők gazdag ismert emberek, lányuk álmát 100 %-ban támogatják. Anyu (Ronnie - Rosa Blasi) anno popsztár, apu (Alex - Jose Manuel Olazabal) pedig baseball játékos volt.

Lauren Tanner (Cassie Scerbo):

Minden sorozatba kell egy fő bajkeverő - a Make It or Break It-ben Lauren az! A kis energia bomba legalább annyira önző és akaratos, mint amennyire szép és tehetséges. Ő a "gerenda királynője", de ez természetesen nem elég neki, hiszen mindent akar egyszerre és azonnal. Ebben nagyjából az apjára, Steve-re (Anthony Starke) ütött, aki szintén él-hal a hatalomért, és a megszerzéséért nem riad vissza semmilyen eszköz bevetésétől sem. Anyu nincs a képben, viszont Steve-nek van egy személyi asszisztensből lett menyasszonya, Summer (Candace Cameron Bure), aki nagyjából tökéletes ellentéte a jövendőbelijének. Lauren először harcol Summer ellen, de aztán nagyon is megkedveli, és mindent megtesz azért, hogy apja elvegye a nőt. Mert hát Laurennek meg kell kapnia azt, amit akar. Nincs mese.

Emily Kmetko (Chelsea Hobbs):

Ő az új lány. Semmilyen tornász előélete nincsen, csak játszótereken "bohóckodott" korábban. Azt, hogy Amerika egyik legjobb csapatánál edzhet most, azt Marty-nak (Erik Palladino), a Rock edzőjének köszönheti, aki rátalált, és ösztöndíjat szerzett neki, ami lehetővé teszi számára, hogy ne kelljen dolgoznia, hanem az edzésre koncentráljon. Ez persze csak elméletben van így, mert Emily anyukája (Chloe - Susan Ward) nem éppen a megbízhatóság mintaszobra, ráadásul beteg öcsit (Brian - Wyatt Smith) is támogatni kell, úgyhogy a tornászunk sutyiban egy pizzériában kezd el dolgozni - ami ugyebár szintén tilos lenne. Emily a krónikus szabálysértő, mert nem csak munkát vállal, de pasizik is, és ezek miatt folyton bajba kerül.

Muszáj pár szót Chelsea Hobbsról is írnom, habár eddig a színésznőkről nem nagyon esett szó. Chelsea férjnél van, és idén áprilisban megszületett a második gyermeke! Ő egyébként a lányok közül a legidősebb, 1984-ben született.

Amint látjátok, a Make It or Break It nincs igazán sztárokkal teletűzdelve, a legismertebb színészek is csak maximum K-listások. Talán ezért, talán mert nincs akkora hype a sorozat körül, de nem voltak túl nagy elvárásaim az első rész átpörgetése előtt. De tudjátok mit? Nem volt rossz! Nem azt mondom, hogy Emmy díjat nekik, de unalmas délutánokon kifejezetten szórakoztató. Emily kicsit többször kap hangsúlyos szerepet, mint a többiek, lévén ő folyamatosan bajban van, de a másik három lánynak is megvan a saját problémája, és kapnak hozzá műsoridőt is rendesen.

Adjatok a sorozatnak egy esélyt, mert ha ráéreztek az ízére, akkor könnyen megszeretitek. Tapasztaltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr32903437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása