Az év esküvője képekben
2011. április 29. írta: redbandita

Az év esküvője képekben

Ha lemaradtál az év vagy talán az évtized legnagyobb, legparádésabb, legtöbbek által követett esküvőjéről akkor nézd meg Nálunk a képeket. Ha érdekel: Milyen volt Kate (vagyis már Katherine vagy Katalin) ruhája, hogyan festett Vilmos herceg? Miben jelent meg Erzsébet királynő? Mit viselt a Beckham házaspár vagy Elton John és párja akkor mindenképp kattints a Tovább gombra.

Anglia népe ma lázban égett, hiszen megnősült Vilmos herceg. Emiatt Angliában ma munkaszüneti nap volt, és több ezren költöztek már napokkal korábban a Westminster apátság közelébe, hogy az első sorból láthassák az ifjú párt.

 

Hatalmas üdvrivalgás és éljenzés támadt amikor fél tizenegy körül megérkezett Vilmos és Harry.

Majd az örömapa Károly és felesége Camilla. Őket követte Erzsébet királynő, aki limuzinnal érkezett és egy sárga kosztümöt viselt.

Tizenegy óra előtt néhány perccel megérkezett Kate Middleton, és végre megtudhattuk milyen is az a bizonyos ruha:

Nos igen, szerintem nagyon szép volt, bár el kell ismerni, hogy Kate szinte mindenben nagyon csinos:

A ruhát Sarah Burton tervezte a tavaly elhunyt Alexander McQueen által alapított divatcég egyik tervezője. A ruha uszája több, mint két méter hosszú volt és Kate húga és egyben tanúja vitte:

Kate-et édesapja vezette be az apátságba:

Kb. negyed órával a ceremónia megkezdése után Vilmos és Kate is kimondták a boldogító igent, majd elmondták az esküt. Kate, akit már Katherine-nek kell hívni kihagyta az esküjéből azt a részt, hogy mindenben engedelmeskedni kíván a férjének. Ezt a részt annak idején Diana sem mondta el. Aztán Vilmos felhúzta (nagy nehezen) Katherine ujjára a gyűrűt:

Érdekesség számomra, hogy Vilmos nem akart jegygyűrűt. Miután Katherinet (Katalint) és Vilmost házastársaknak nyilvánították James Middleton a menyasszony bátyja olvasott fel a Bibliából. Majd elénekelték közösen a himnuszt. Vilmos és Katalin ezután kivonultak az apátságból és ekkor történt az esemény egyetlen furcsasága, méghozzá a menyasszony vétett egy kis bakit. A hagyományok szerint az Ismeretlen Katona sírhelyénél kellett volna elhelyezi a menyasszonyi csokrot, ám Katherine nem tette le, kivitte az apátságból. Kate és Vilmos egy nyitott hintóban indultak a Buckingham palotához, ami a szervezők szerint az esküvő legveszélyesebb része volt. A nyitott hintó nagy veszélyt jelent az esetleges támadok miatt, ilyesmi szerencsére nem történt.

A pár zökkenőmentesen érkezett a palotához. A több, mint 100 éves hintóról egyébként tudni kell, hogy Charles és Diana szintén ezzel mentek a palotához. Miután a királyi család tagjai sorban megérkeztek a palotához, megkezdődött a hivatalos fotózás. Majd fél kettőkor következett az erkély jelenet, ami azt jelenti, hogy a királyi család tagjai kivonulnak a palota erkélyére, üdvözlik a népet majd elcsattant az ifjú pár első csókja. Ebből egyébként Vilmosék dupláztak is:

Volt néhány kiváltságos celeb, akik meghívást kaptak az esküvőre. Így a hercegek, királyok és királynők mellett helyet foglalhatott a David és Victoria Beckham, Rowan Atkinson, Elton John és párja, valamint Guy Ritchie is:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr852865102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása