Trónok harca - 102 - The Kingsroad
2011. április 25. írta: enbee

Trónok harca - 102 - The Kingsroad

Az előző rész végét sikerült a lepottyant Brannak túlélnie, bár nincsen túl jó állapotban - az ágyában fekszik eszméletlenül. Mindenki a fiúért imádkozik: egyesek azért, hogy életben maradjon, mások pont az ellenkező végeredmény érdekében. Gondolom sejtitek, hogy melyik táborba kik tartoznak.

Jon Snow, miután elbúcsúzott féltestvéreitől, útnak indul a Fal felé a nagybátyjával, valamint Tyrionnal. A törpe nem csatlakozik a védőkhöz, csak "kirándul" egyet, mindenesetre ő és a fattyú egyre inkább kijönnek egymással.

A szomszédban is zajlanak az események: a Targaryen testvérek a Dothrakikkal útnak indultak, gondolom én, Baratheon ellen. Viserys most is ugyan olyan nyers és bunkó, mint az előző részben volt, de Daenerys kezd alkalmazkodni újdonsült helyzetéhez, hogy kihozza belőle a maximumot. Első lépésként megtanulja, hogyan okozzon... khm... örömöt a férjének. Khal Drogonak nincs ellenére a dolog.

Térjünk vissza Starkékhoz. Cat erősen gyanítja, hogy Bran nem véletlenül esett le a toronyból, még gyanúsítottja is van azok után, hogy a baleset helyszínén hosszú szőke hajszálat talált. Miután a lakosztályában megtámadják a fiút és az anyját (Bran farkasa menti meg őket úgy, hogy feltépi a támadó torkát), az úrnő úgy dönt, hogy megosztja félelmeit egy pár bizalmasával.

Lannisterék más, nyilvánvalóbb módon is kezdik kihúzni a gyufát. Sansa a herceggel a folyóparton sétál, amikor Aryába, és a hentes fiúba botlanak, akik fabotokkal vívnak. A herceg persze beléjük köt, és megvágja a fiú arcát. Arya berág, és megüti a herceget, aki ezért karddal támad a lányra. Ismét egy farkas menti meg a Stark gyermeket, de ezúttal nem maradhat büntetlenül a dolog. Joffrey és Arya "vallomása" nem éppen egyezik, Sansa pedig túl gyáva ahhoz, hogy bárkinek a pártjára is álljon, marad a "gyorsan történt, nem emlékszem semmire" sztorinál. Ezek alapján a király úgy dönt, hogy mindenki szabja ki a saját gyermekének a büntetését, de a királynő ezt nem hagyja annyiban. Ha mást nem, hát a farkast megöletteti. Mivel Arya kedvence eltűnt, egy bűnbakot vesznek elő. Sansa farkasát Ned leszúrja. Ezzel nem csak Joffrey veszíti el jövendőbelije támogatását (legalábbis remélem, hogy elveszíti), de a családfők barátsága, ezáltal szövetsége is kárát láthatja.

A következő rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr452854237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása