Premierfilmek a 13. héten
2011. április 02. írta: redbandita

Premierfilmek a 13. héten

A héten két filmet mutatnak be a hazai mozik:

  • A torinói ló
  • Sorsügynökség

A torinói ló: (The Turin Horse)

Tarr Béla -a hírek szerint- utolsó filmje, ami a Berlini filmfesztiválon hatalmas sikert aratott, nem mellesleg pedig díjat kapott. A film címében szereplő ló, arra a lóra utal akit Nietzsche pillantott meg 1889-ben torinói lakásából kilépve. A ló megbokrosodott, mire a gazdája megkorbácsolta. Nietzsche végignézte ezt, odament a lóhoz és sírva a nyakába borult. A szolgálója kísérte haza a rendkívül felzaklatott állapotú filozófust, aki ezután még 10 évet élt teljes némaságban.

Sorsügynökség (The Adjusment Bureau)

Matt Damon és Emily Blunt a főszereplői a filmnek. David politikus, a lány balett táncos, mégis egymásba szeretnek. Minden rendeben is megy, ám ekkor egy különös egyesület arra kéri őket, hogy szakítsanak, mert a sors nem egymásnak teremtette őket. A szerelmesek szembe szállnak a sorssal, vagy inkább annak ügynökeivel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr982793226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása