A Thor rendezője így nyilatkozik a filmről
2011. március 23. írta: redbandita

A Thor rendezője így nyilatkozik a filmről

A rajongók kicsit meghökkentek a Thor legújabb előzetese láttán, mert a filmben erőteljes a komikus vonulat. A norvég isteneket eddig nem vicces kedvű pasasoknak ismertük, a rendezőnek, Kenneth Branagh-nak azonban megvan a magyarázata minderre. "Thor arrogáns és akaratos istenség, aki a végtelenségig fölháborítja apját, Odin főistent, ezért száműzi a Földre, ahol Thor sokáig nem találja a helyét, és folyton konfliktusba kerül az emberekkel. Ha egy karakternek ilyen erőteljes negatív vonásai vannak, valamivel ellensúlyozni kell, és ki kell domborítani az emberi oldalát. Ugyanis Thor hiába isten, neki is vannak hibái, ő sem tökéletes – a nézők ennek köszönhetően tudják megkedvelni őt, hiszen végtére is olyan, mint bármelyikünk" mondta a rendező egy interjúban.
Branagh már korábban is elmondta, hogy ez a történet nem egyszerűen arról szól, hogy van egy isten óriási pöröllyel, és ha odacsap valahova, kő kövön nem marad. Ha jobban megnézzük, fejlődéstörténettel van dolgunk, mert Thor a Földön megtanulja, hogy a nyers erőszakon kívül más eszközöket is alkalmaznunk kell, ha boldogulni akarunk. Aztán felfedezhetjük a tékozló fiú történetét, és erőteljes vonulatot képez hősünk identitásválsága is. Tehát kérdéseket vetünk fel, amikre a néző feltehetően megtalálja a válaszokat, miközben jól szórakozik.

A Thor nálunk április 28-tól látható majd Natalie Portman, Anthony Hopkins vagy Chris Hemsworth főszereplésével.

Forrás: UIP Duna

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr402764573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása