A szelem hálójában - You've got mail (1998)
2011. február 13. írta: Szilvásgombóc

A szelem hálójában - You've got mail (1998)

Tom Hanks és Meg Ryan A szerelem hullámhosszán című filmjük után most a hálón találnak egymásra. A történet itt sem bonyolították agyon, de azért van benne csavar. Nekem a két film közül ez tetszik jobban. Egyébként A szerelem hullámhosszánt és A szerelem hálójában című filmeket ugyanaz a rendező alkotta Nora Ephron.

 
Kathleen Kelly (meg Ryan) anyja gyermekkönyvesboltját vezeti. Nagy gondot fordítva arra, hogy a kis vevők minden igényét kielégítse. Mindig kedve, mindig mosolyog. Csupa vidámság. De a világban farkastörvények uralkodnak és a kis halakat a nagyok felfalják. De hogy ez az állatokkal tűzdelt mondat, hogy is kerülhet ide? Joe Fox (Tom Hanks) jóvoltából. Ő az a férfi, aki örökölni fogja apja hatalmas könyvbirodalmát. A hatalmas Fox könyváruház mellett a kis könyves kuckónak nem sok esélye lehet. De Kathleent nem abból a fából faragták, hogy egykönnyen feladja azt, amiért anyja annak idején megdolgozott. Felveszi a kesztyűt és harcol üzletéért.

Munkával kapcsolatos elveikben nem, de a magánéletben hasonlóak. Kathleennek ugyan van egy férfi az életében (úgy, mint A szerelem hullámhosszán című filmben), de még is magányos. Úgy, mint Joe az internethez fordul. Mindketten egy-egy idegennel leveleznek. Semmi személyes adat, csak az, ami épp foglalkoztatja őket, még tanácsot is adnak egymásnak. Mind tűkön ülve várják azt a kedves kis hangot: „Leveled érkezett!”

A sors furcsa fintora, hogy épp egymással leveleznek, idővel randi is kilátásba kerül. Joe pedig rádöbben, hogy az a valaki, akivel a leveleket váltja az nem más, mint Kathleen.
 


Értékelés:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr172656518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása