Doktor Csont - Bones 1X06 - 1X10
2011. február 09. írta: redbandita

Doktor Csont - Bones 1X06 - 1X10

Ahogyan az első öt részben, most is sok izgalom történik. Booth és Bones még mindig sokat piszkálják egymást, kicsit olyanok, mint a kisiskolások. Annyi a különbség, hogy nem húzkodják egymás haját, inkább szócsatákat vívnak. Persze ez nekünk csak jó, hiszen ez az egyik alapeleme a sorozatnak. Na nézzük mi történt ebben az öt részben!?

01X06 Múmia a falban (The man in the wall)

Szerintem az öt közül, de talán az évadban is az egyik leggusztustalanabb rész, amikor a diszkó fala beomlik és ott csücsül egy oszlásnak indult hulla. Angela (Michaela Conlin) és Bones  (Emily Deshanel) a helyszínen egy kis baleset miatt nem igazán használhatóak. Mondjuk ez legalább vicces része az epizódnak. A hulláról kiderül, hogy a klub egyik DJ-je. Szálak össze vissza kuszálódnak, néha erre a gyanúsítottra, néha arra terelődik a gyanú. Senki sem tud biztosat. Találnak egy másik hullát is, egy lányt. Mindkettőjük fejébe egy lukat ütöttek.Végül persze fény derül a titokra és lecsukják a bűnöst.
Ebben az epizódban Booth (David Boreanaz) és barátnője Tessa egy nyaralást terveznek, de végül csak egyikük utazik el.

01X07 A halálra ítélt (The Man in Death Row)

A hetedik rész eleje nagyon vicces, Bones fegyverviselési kérelmet nyújt be Booth-nak. Booth-t felkeresi egy régi ismerőse, egy fiatal ügyvédnő. Védencét Booth ültette le, most az ügyvédnő arra kéri vizsgálják át az ügyet újra, mert szerinte nem a férfi volt a tettes. Booth nem akarja elvállalni, de aztán belemegy. A férfi neve Howard Epps (Heath Freeman), és 30 óra múlva kivégzik. Csakhogy találnak egy fiatal lányt, Aprilt aki hasonló módon öltek meg. Higgyétek el, hogy hatalmas csavar van ebben a részben, és Eppset nem ebben a részben látjuk majd utoljára.

01X08 A példakép (The Girl in the Fridge)

Ebben a részben Bones régi tanára, és egyben régi és talán mostani szeretője tűnik fel, Michael (Josh Hopkins). De a munka nem állhat le, Booth egy hűtőben hoz hullát az agyasoknak. A nyomozás viszonylag gyorsan eredményt hoz, de bizonyításra is szükség van. Bones sokszor szokott tanúskodni, de a maga módján. Vérbeli agyasként viselkedik a tanúk padján, ami nem túl sikeres az esküdteknél. Ők ugyanis nem tudnak latinul, nem értenek annyira a tudományhoz, mint Bones. Lehet, hogy emiatt elengedik a bűnösöket!? Ráadásul az ő képviselőjük nem más lesz, mint Michael.

01X09 Karácsonyi karantén (The man in the Fallout Shelter)

Hála Hodgins (T. J. Thyne) ügyetlenségének egy vírus kerül a labor légterébe, a biztonsági zárak, kapuk becsukódnak és az agyasok illetve Booth karanténba kerülnek. Pedig közeledik a Karácsony, ez mondjuk nem mindenkit érdekel. Temperance-t nem zavarja, hiszen ő a karácsonyban sem hisz. Persze kiderül majd, hogy miért nem. A karantén alatt mindenkit meglátogatnak a szerettei, kiderül pl. hogy Boothnak van egy fia, Parker. Zacknek  (Eric Millegan) hatalmas a családja és mind bejönnek hozzá, Angelához kissé furcsa kinézetű apja érkezik, míg a Főnökhöz (Jonathan Addams) felesége és lányai. Mivel nem mehetnek ki a laborból igazi agyas karácsonyt rendeznek! Eközben Bones inkább dolgozik, egy 50 évvel ezelőtt meghalt férfit azonosít.

01X10 Szétszóródva (The woman at the Airport)

Bones-nak és Boothnak Hoolywood-ba kell utaznia, egy ügy kinyomoázsa miatt. Egy repülőtéren találnak hullát. Kiderül, hogy egy nő, de annyiszor plasztikázták, hogy nagyon nehéz azonosítani. Szinte semmilyen porcikája sem volt már eredeti. Félelmetes szerintem, és Bones szerint is, vagyis őt inkább felháborítja. Az ügy nagyon kacifántos mert az áldozatnak nagyon sok álneve volt, de végül kinyomozzák és letartóztatják a tettest. Bones az út alatt tárgyal egy producerrel könyvének kiadásáról is.
Az agyasok ezalatt egy vaskori leletet próbálnak azonosítani, vagyis megállapítani, hogy tényleg vaskori-e. Hodgins és dr. Goodman folyamatosan vitatkoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr162644060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása