Egyszerűen bonyolult (2009)
2011. január 15. írta: Szilvásgombóc

Egyszerűen bonyolult (2009)

Három kedvenc filmem van és mindegyiket ugyanaz a szerintem briliáns rendező alkotta, ő nem más, mint Nancy Meyers. Nem árulom el mindhárom film címét, de ígérem nem kell sokat várni és azokat is bemutatom Nektek. A mai film az Egyszerűen bonyolult. (It’s Complicated) alcíme Válás… Előnyökkel. Létezik válás, ami előnyökkel jár? Hát Jane válása ilyen.


Jane (Meryl Streep) egy sikeres, csinos, három gyerekes elvált anya, aki válása után 10 évvel végre eljutott arra a pontra, hogy megvalósítja önmagát, és álmait. Jake (Alac Baldwin) a sikeres ügyvéd, újranősült és kissé kanos volt férj. A film harmadik főszereplője Adam (Steve Martin), az építész, aki segít Janenek megvalósítani álmait.
 
A történet azzal kezdődik, hogy Jane a gyerekekkel New Yorkba jön, fiának a diplomaosztójára. A gyerekek nagyban ünnepelnek, Jane a hotel bárjában ücsörög egy ital társaságában, mikor egy ismerős nevetésre lesz figyelmes. Igen. Az emlékek nem csalnak, Jake az. Szóba elegyednek. Egyik pohár bor követi a másikat, majd később már az üvegek váltják egymást. Ennek a végét pedig előre tudjuk. Ágyban végzik egymás mellett.
 
Igen jól sejted ez az a film ahol minden egy kicsit fordítva van. A válás után kezdődik, a volt feleség lesz az a bizonyos harmadik. Adam pedig a „frissen” alig két és fél éve elvált, gyógyuló félben lévő építész, aki első látásra fülig szerelmes Janebe. És máris kész a szerelmi háromszög.
 
Nem árulom el többit, nézzétek meg. Higgyétek el, megéri. Egyik főszereplő sem okoz csalódást, ezt garantálom. Meryl Streep a könnyedségével és tehetségével egy pillanat alatt magával ragad. Steve Martint sem kell félteni poénok terén, emlékezzünk csak az Örömapára. Alac Baldwin hozza a megszokott formáját.
 
Hihetetlen poénok vannak benne, ez egy igen szívet melengető romantikus vígjáték. Nem az a sablonos fajta. De komolyan.
Itt a trailer ízelítőnek. 

 


Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr262586495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása