Premierfilmek a 51. héten
2010. december 15. írta: redbandita

Premierfilmek a 51. héten

A héten több "nagyágyú" is startol. Nagyon sok olyan van köztük, amit már régóta vártam. Nézzük miket mutatnak be a hazai mozik a héten?

  • Üvegtigris 3
  • Megaagy
  • Szerelmről és más démonokról
  • Tron: Az örökség
  • Az ügynökök a paradicsomba mennek

 

Üvegtigris 3:

Hát nem árulok el nagy titkot, hogy ez az egyik azok közül, amit nagyon várok. Mindkét részt imádtam, hiszen Sanyi a kirááály! Meg persze Lali, Csoki, Róka és a többiek. Ezúttal egy nő kavarja fel az állóvizet. A nőt Nikinek hívják és sokaknak ismerős lesz, hiszen a Barátok közt II. Tildájának szerepében már láthattuk. Ő Szabó Erika.
Lali elhagyja az Üvegtigrist és egy drága sportkocsival elindul... A sportkocsi tulajdonosa pedig, aki egy sztárügyvéd átveszi Lali helyét a büfében. Így indul a sztori. És a kalandok ezután kezdődnek! Lali játsza a nagymenőt, és ezzel csábítja a nőket, köztük a mi Nikinket is. Aztán megérkezik a feleség, aki összefut a szeretővel és a többiek is Lali keresésére indulnak! Én izgatottan várom, hogy ebből mi lesz!

Megaagy: Megamind

Egy újabb animációs film, de ezúttal egy gonosz a főszereplő. Mondjuk ez már nem újdonság a Gru-ban is ez volt a helyzet. Megaagy Metro City-t próbálja leigázni, de Metro Man ebben mindig megakadályozza. Nem is tudjuk eldönteni, hogy Megaagy tulajdonképpen gonosztevő, vagy lúzer, esetleg egy lelke mélyén jószívű valaki... Megaagy kinyírja Metromant, ami egyrészt furcsa, mert nem vagyunk hozzászokva, hogy a gonosz győzedelmeskedjen. Csakhogy a film itt még nem ér véget. Megaagy unatkozik. Nem izgi gonosznak lenni, ha nincs egy szuperhős, hogy megakadályozzon. Így tehát Megaagy létrehozza Titánt azzal a céllal, hogy új szuperhős legyen belőle. A terv egy kicsit balul sül el...

Tron: Az örökség (Tron: Legacy)

Rengetegszer felröppent a hír, hogy folytatják az 1982-es tron című filmet. Aztán jött a Disney elővette a tárcáját leperkált jónéhány millió dollárt, és 2009-ben elkezdték forgatni a Tron-t. Érdekesség, hoyg szinte a teljes film 3D-ben lesz látható, a hang 7.1-es. Az 1982-es Tron abszolút korszakalkotó volt a maga korában, azt hiszem a mostani is így lesz. Azóta  a technika rengeteget változott pl. lehetővé tette, hogy Jeff Bridges "fiatalként" térjen vissza a képernyőre. Így Jeff jelenkor i arcával és egy megfiatalított verzióban is szerepel majd. De emelett szerepet kapott a Doktor House gyönyörű 13-asa, Olivia Wilde is.

A szerelemről és egyéb démonokról (Del amor y otros demonios)

Gabrial Garcia Marquez egy újabb regénye kerül a filmvászonra. A szerelmről és egyéb démonokról egyébként egyszer már feldolgozásra került. Most Hilda Hidalgo rendezte meg, akinek ez az első nagy játékfilmje. Sierva Maria a főszereplője a történetnek, akit szülei nem szeretnek. Sierva egy törékeny, érzékeny lány, aki inkább a rabszolgákkal barátkozik. A lányt megharapja egy kutya, és a helyi pap egy kolostorba záratja. A lány betegségét az ördög jelenlétének gondolják, ezért ördögűzésnek vetik alá. A szertartásokat végző pap beleszeret a fiatal lányba. Így Sierva legalább élete utolsó napjait szeretetben tölti.

Az ügynökök a paradicsomba mennek

Magyar film, Kubik Anna és Lukács Sándor főszereplésével, de természetesen más magyar színészek és színésznők is szerepet kaptak! Kárász Mátyás fényűző körülmények között él a Rózsadombon, pártállami szüleivel. Korábban külföldi egyetemekre járt, most az ELTE-re. A 80-as évek végén az ellenzékiekhez csatlakozik. Választania kell vagy 3/3as ügynök lesz vagy kiutasítják az országból...

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr892518643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása