Supernatural 1. évad 1-4. rész
2010. augusztus 18. írta: Szilvásgombóc

Supernatural 1. évad 1-4. rész

Íme kedvenc sorozataim egyike, aminek mindenképpen itt a helye! Van benne minden, ami egy igazán jó sorozathoz kell: érdekfeszítő háttértörténet, mely átszövi a sorozat egészét; az egyes részek is bővelkednek izgalmakban, macska-egér játék a hatóságokkal, hamis igazolványok, egy csomagtartó tele fegyverekkel; és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban borzasztóan jóképű főszereplők Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles).

A sorozat a szellemek, démonok, vámpírok és egyéb természetfeletti fenevadak világába kalauzol el minket. Amerikában most kezdődik a 6. évad, de nálunk az első két évadnál sosem jutnak tovább a televízió csatornák! Pedig ez a sorozat garantáltan a képernyő elé szegezi a nézőket, engem pedig a monitor elé! Ezért úgy gondoltam 4-5 részenként adok Nektek egy kis ízelítőt a Supernatural, magyarul Odaát hátborzongató, sosem unalmas világából.

1. rész - Bevezető epizód

A legelső rész bevezeti az egész sorozatot, elkezdi szőni a háttértörténetet. Az történet 22 évvel ezelőtt kezdődik, egy boldog amerikai családot látunk, anyuka lefekteti a kisbabáját (Samet), az apa viccelődik a nagyobbik fiával (Deannel). Aztán villódzni kezdenek a lámpák, az anya (Mary) arra ébred, hogy kisbabája sír. De valami mást is lehet hallani a bébiőrző hangján, sistereg. A nő álmosan átsétál a kicsi szobájában, egy férfi áll a kiságynál. Majd egy sikoly. Minden megváltozik. John fia szobájába rohan, odalép a kiságyhoz. Valahonnan ér csöpög a kiságyba. John felpillant és meglátja feleségét a plafonra szegezve. Az eddig békés családi otthon egy pillanat alatt lángba borul, és a tűz a boldog családi élet reményét is elpusztítja.
Ezzel kezdődik a történet, John Winchester és fiai magukra maradnak.

Aztán ugrás a jelenbe. Sam a jogi egyetemre készül, boldogan él barátnőjével Jessicaval. Mindaddig, míg fel nem bukkan Dean, azzal, hogy apjuk vadászni ment és eltűnt. Némi vonakodás után testvérével apjuk keresésére indul. Sam kiköti, hogy csak ez alkalommal, mert hétfőn nagyon fontos interjúra kell mennie a jogi karra.

A fiúk apjuk nyomára akadnak, és egy városi legendára a fehér ruhás nőről, aki egy elhagyott országút mellett szedi férfi áldozatait. Ez az első hely, ahol John nyomát látják. Egy szoba tele mindenféle gyanús dologgal. Sam és Dean abban bíznak, ha megoldják az ügyet, közelebb kerülnek apjukhoz. Találnak is egy igazán aggasztó nyomot, apjuk féltve őrzött naplóját, amit mindig magánál tartott, de most hátra hagyta fiainak egy titkos koordinátával.
Sam ígértéhez híven visszamegy az egyetemre, a hol még aznap furcsamód hasonló tűz lobban, mint annak idején, és Sam élete ettől a naptól kezdve örökre megváltozik.

2. rész - Fenevad

A Fekete - Vízhátságban helyi sátororzó fiatalok tűnnek el. Halley Collins bátyja is eltűnik, legalábbis a lány így hiszi. Elmondása alapján minden nap hazaszól, képeket küld, de két napja semmi. A Winchester fivérek pont ide igyekeznek apjuk nyomát követve. A helyiek grizzlyre gyanakszanak, de a jelek másra utalnak…
Sam és Dean nyomozásba kezdenek, csak azzal nem számolnak, hogy az eltűnt fiú testvérei és egy helyi erdész is pont oda tartanak. Így együtt követik a nyomokat az erdőben. Hamar rá kell döbbenniük, hogy nem medvével van dolguk. Ez annál sokkal veszedelmesebb. Ha az ember sokáig éhezik képes lesz arra, hogy embertársát megegye. A legenda úgy tartja azok, akik emberi húson élnek átváltoznak; wendigo lesz belőlük. Amit csak egy módon lehet elpusztítani. Halálra kell perzselni.
A testvérek idő közben rádöbbennek apjuk nincs itt, és a naplóval a „családi vállalkozást” is rájuk hagyta.


3. rész – Fulladás

Sorra szedi áldozatát egy tó Wisconsinban. Sophie Carlton szokásos reggeli úszása után nem tér vissza. Lucas a kisfiú, hónapokkal ezelőtt végignézte apja tóba fulladását, a gyerek a látottaktól sokkot kapott; egyetlen szót sem szól, állandóan rajzol. Talán segíti a nyomozást. Bill Carlton fia is meghal, a mosogatóba fullad.

A rajzokat követő nyomozás során fokozatosan kezd összeállni a kép. Nagyobb titokról van szó, mint azt bárki gondolta volna. A szálak egy régi ügyhöz vezetnek vissza, egy kisfiú eltűnéséhez. A régen eltűnt Peter barátai, Bill és a helyi serif, mára családos emberek. Úgy fest, van titkolni- és féltenivalójuk.


4. rész – Zuhanás

Ezúttal az események a levegőben zajlanak. Lezuhan egy repülőgép, több százan meghalnak. Néhányan túlélik a katasztrófát. Egy régi ismerős, aki már tudja, mi van odaát ismét segítséget kér a vadász John Winchestertől. De csak a rögzítő felel, üzenete Deanhez irányítja. Sam és Dean kénes nyomokat fedeznek fel a roncsok körül, a túlélők fekete szemekről és emberfeletti erőről beszélnek.

Ezek csak egy valamit jelenthetnek, ez egy démon. A túlélőkre vadászik.
Hogy elkapják a démont repülőre kell szállniuk, ami a felszállást követően 40 perccel le fog zuhanni, ha nem állítják meg a démont. Még egy vadász is félhet, Dean is. Nem véletlenül megy mindenhova autóval. Mégis erőt vesz magán és Sammel együtt gépre száll, hogy a levegőben űzzék ki a démont az ártatlan testéből.



Értékelés:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr342230309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása