I Give My First Love to You
2010. június 23. írta: enbee

I Give My First Love to You

Hadd mutassam be nektek Mayut és Takumát.

Nyolc évesek, és éppen most jegyezték el egymást :] Négylevelű lóhert kerestek, hogy kívánhassanak valamit: Takuma azt, hogy elvehesse Mayut húsz éves korukban; Mayu pedig azt, hogy Takuma életben is maradjon addig. Mert hogy a kisfiú szívbeteg, Mayu apukájának a páciense. 

A film Aoki Kotommi mangája alapján készült, és a két fiatal szerelméről számol be. Junior High-ban (7-9. évfolyam) még boldog párt alkotnak, de Takuma rájön, hogy ha Mayuval marad, a lány csak szenvedni fog miatta. Ezért úgy dönt, hogy az ország legjobb középiskolájába jelentkezik, beköltözik a koleszba, és így "legálisan" építheti le Mayut, nem kell megbántania. Fel is veszik az iskolában, ahogyan legnagyobb meglepetésére Mayut is! Így próbáljon az ember megszabadulni egy konok lánytól, aki fülig szerelmes :]

Takuma az egyik ellenőrzés alatt régi ismerőssel fut össze a kórházban. Teru pár évvel idősebb, ugyan abban a betegségben szenved, mint Takuma, és hát elég nyilvánvalóan rányomul a srácra. Az a durva, hogy olyan kis rendes kislánynak tűnik, ezzel manipulálja az embereket. Azért Mayut sem kell sajnálni, ő is új hódolóra talál. Suzuya Takashi, aki az iskola szépfiúja, próbálja meghódítani őt, de persze labdába sem rúghat Takuma mellett. A mangában valahol itt tartok, hogy bármit is próbál az új fiú, Mayu érzései elég határozottan egy valaki mellett vannak elkötelezve. És innentől kezd bedurvulni a film. Takuma állapota ugyanis rosszabbodik, ha nem kap új szívet, akkor meghal. Kész csoda, amikor érkezik a hír, hogy találtak neki szervet - a frissen autóbalesetet szenvedett Takashi ugyanis agyhalottként fekszik nem messze tőle, egy másik kórteremben. Így is lespoilereztem gyakorlatilag a háromnegyed filmet, úgyhogy itt abba is hagyom. De azt ne felejtsétek el, hogy ez NEM hollywoodi film!

Romantikus a történet, de nem a sírva röhögős vígjáték fajtából. Van benne röhögés, sírás meg aztán pláne. Ajánlom megnézésre pároknak összebújásra, vagy lányoknak egyedül egészséges bömbölésre. Zsepi nélkül semmiképpen se üljetek le megnézni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr212104032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása