Ma indul a Briliáns barátnőm első évada
2018. november 19. írta: redbandita

Ma indul a Briliáns barátnőm első évada

Ma indul az HBO GO-n és az HBO-n az Elena Ferrante regényei alapján készült sorozat, a Briliáns barátnőm első évada, a RottenTomates adatai alapján a külföldi sajtó odáig van a sorozatért, eddig 95%-os értékelésen áll a kritika gyűjtő oldalon.

briliansbaratnom_ka.JPG

Ferrante fever – így nevezték a jelenséget, amely pár éve a Nápolyi regények megjelenésekor végigsöpört a világon. A híradások szinte mindegyike megemlítette a szerző személyét körüllengő homályt, ugyanis az Elena Ferrante írói álnév. A mai napig nem tudni, hogy kit takar, bár a tetralógia sikerének köszönhetően a találgatások megszaporodtak. Olyannyira, hogy 2016 október elején  bejárta a nemzetközi és a hazai sajtót Claudio Gatti oknyomozó újságíró cikke, amelyben számos adattal alátámasztva felfedni véli a szerző kilétét: szerinte Ferrante valójában egy Olaszországban kevéssé ismert fordító, Anita Raja.

2018-ban az HBO, a RAI FICTION-nel és a TIMVISION-nel összefogva koprodukcióban forgatta le BRILIÁNS BARÁTNŐM sorozatváltozatát, amelynek 8 részes első évada november 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n!

Amikor az idősödő Elena Greco legfontosabb barátnőjének nyoma vész, a könyvekkel teli házának magányában élő asszony elhatározza, hogy megírja barátságuk történetét. Elena 1950-ben, az általános iskola első osztályában ismerte meg Raffaella Cerullót, akit mindig is Lilának hívott. A Nápoly veszélyes és izgalmas világában játszódó, majd 60 évet felölelő történet elmesélése során megpróbálja megfejteni briliáns barátnőjének, Lilának a rejtélyét, aki egyszerre volt a legjobb barátja és egyben legfőbb ellensége is.

A sorozat bemutatója eltér a korábban megszokottaktól, és heti 2 epizód lesz elérhető a sorozatból.

Elena Ferrante Nápolyi regények tetralógiáját 2016-ban kezdte el megjelentetni a Park Könyvkiadó. A Briliáns barátnőm és az Az új név története már kapható, a harmadik kötet, az Aki megszökik és aki marad november 26-án kerül a könyvesboltokba, a befejező, negyedik kötet, Az elveszett gyermek története jövő év végére várható. A Briliáns barátnőm november végétől új, filmes borítóval is kapható lesz.

brillians_baratnom.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr5314381032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása