Cassandra Clare - Elveszett lelkek városa (Végzet ereklyéi 5.)
2015. február 09. írta: redbandita

Cassandra Clare - Elveszett lelkek városa (Végzet ereklyéi 5.)

Lassan hivatalosan is az egyik kedvenc könyvsorozatommá válik, ezért is került az ötödik kötet idei várólistámra. Enbee már a Bukott angyalok városáról szóló posztjában leírta miért ábrándult ki Cassandra Clare sorozatából, így gondoltam átveszem tőle, hiszen nekem még mindig nagyon tetszik. Kifejezetten örülök, hogy az általam nem kedvelt Jace és Clary egyre kevesebb szerephez jut, és olyan mellékszereplőkről egyre többet tudunk meg, mint Isabelle, Simon vagy Alec és Magnus Bane. Teljesen biztos vagyok benne, hogy hamarosan a Mennyei tüzek városába is beásom magam!

6132_b1.jpg

Az előző kötetben nagyon örültem, hogy Jace-t viszonylag mellőzte az írónő, itt már azért kapunk valamit szokásos nyavajgásából. Az a durva, hogy amíg vagy amikor Jace Sebastian hatalma alatt van sokkal szerethetőbb figura, mint egyébként. Na jó a gyilkos világuralmas tervet leszámítva... Még Clary-nek is feltűnik (ami azért elég nagy szó) a változás, Jace sokkal többet nevet, szeme alól eltűnnek a sötét karikák, boldognak tűnik. De talán ne szaladjunk ennyire előre!

Ott szakadt meg a sztori, hogy Jace és Sebastian eltűnnek a tetőről, és senki sem tudja mi történhetett. Clary persze ki van, ahogy a Lightwood testvérek, hiszen nagyon úgy fest, hogy Max után egy másik testvérüket is elvesztették. Bár igyekeznek tőlük telhetően mindent megtenni a felkutatására, még Magnus Bane is segít, persze leginkább Alec kedvéért. A klávé azonban nem igazán törődik a dologgal, Sebastian jobban érdekli őket.

Hetek telnek el úgy, hogy semmit sem hallunk Jace-ről, amikor egyszerre feltűnik Luke (és mostmár Clary és amyja) házában, az éjszaka közepén. Clarynek egyből feltűnik, hogy valami nincs rendben a csávóval, már attól eltekintve, ami eddig sem volt oké vele :P Na komolyra fordítva a szót, Jace azt akarja, hogy Clary menjen el vele és Sebastiannal(!), egy távoli és persze titkos helyre és tartson velük a céljuk elérésében.

– Van olyan hely, amit mindenképpen látni akarsz? Párizs? Budapest? A pisai ferde torony?
Csak ha Sebastian fejére dől, gondolta a lány.
– Elmehetünk Idrisbe? Mármint a lakás el tud menni oda?
– Nem juthat át a védvonalakon. – Jace végigsimította a lány arcát. – Tudod, nagyon hiányoztál.
– Ezt értsem úgy, hogy nem randiztatok Sebastiannal, amíg távol voltál tőlem?
– Próbáltam – felelte Jace –, de hiába itatja le az ember, nem lehet lesmárolni.

A lány érthetően tétovázik, hiszen milyen közös cél vezérelné a fiúkat... A dolog következménye, hogy Luke súlyosan megsérül, Jocelyn pedig a lányát Magnus lakásába viszi.

– Magával akart vinni, hogy csatlakozzam hozzá és Sebastianhoz. Gondolom, szeretné, ha a gonosz kis duettjük gonosz kis trióvá alakulna. – Clary vállat vont. – Talán magányos. Sebastian nem lehet valami fényes társaság.
– Nem tudhatjuk. Lehet, hogy baromi penge Scrabble-ben – szólt közbe Magnus.

Kiderül, hogy Jace-t és Sebastian összeköti egy átok(féle) és ha egyikük megsérül, akkor a másik is. Esetleg ha egyikük meghal, a másik is... Ciki. A jó hír, hogy Jace ennek semmilyen negatív hatását nem érzékeli, nincs magánál, teljesen Sebastian befolyása alá kerül.

Miközben a "jófiúk" igyekeznek találni egy fegyvert amivel a fiúk szétválaszthatók, addig a rosszfiúknak világrengető terve van, ami persze csupa gyilkolás és gonoszság... Arra is fény derül, hogy Sebastian még Valentine-nál is rosszabb, velejéig romlott, sőt teljesen bizarr a csávó...

Természetesen a szerelmi szálak sem maradnak el, sőt Clare jóval több szexualitást visz bele, mint korábban bármikor. Maia és Jordan elég erotikus jelenetek szereplői, de Clary és Jace illetve Isabelle és Simon között is egyre szorosabb a kapcsolat. Alecnek és Magnusnak problémáik vannak, hiszen egyikük halandó, míg a  másik örökké él.

Izgalmakban, fordulatokban, gyilkosságban, démonokban, vámpírokban, vérfarkasokban most sincs hiány. Sőt! Talán az eddigi legizgalmasabb része a sorozatnak, és rengeteg kérdést nyitva hagyott az írónő, amire remélem a Mennyei tűz városa választ ad majd.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr477155357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása