Need for Speed [2014]
2014. november 30. írta: redbandita

Need for Speed [2014]

Egyértelmű volt, hogy ennek a filmnek rá kell kerülnie a 2014-ben megnézendő filmjeim listájára. Részben, mert nagyon szeretem az autós mozikat, részben mert a játéknak is nagyon rajongója vagyok/voltam. Összességében tetszett is, nem okozott csalódást, szuper járgányok, látványos versenyek/jelenetek, no meg persze az ilyen mozikból elmaradhatatlan jó csajok és némi tragédia.

NFS_B1_Online.jpg

Pro Video Film &Distribution

Minden autós vagy Halálos iramban film rajongónak kötelező darab, no meg persze a máig népszerű Need For Speed játék kedvelőinek is ajánlott! Tulajdonképpen még több is volt, mint amire számítottam tőle... Nem okozott csalódást, sőt kimondottan tetszett! 

Pro Video Film &Distribution

Az eddig számomra ismeretlen Aaron Paul mondjuk nem említhető egy lapon Vin Diesel-el vagy Paul Walkerrel, de ahhoz képest, hogy ez az eddigi első főszerepe, egy ilyen kaliberű filmben, nem rossz. Aaron Paul-t eddig leginkább olyan sorozatokból ismerhettük, mint a Hármastársak vagy a Totál szívás (Breaking Bad), pedig nagyon fiatal kora óta feltűnt epizódszerepekben olyan szériákban, mint a CSI, a Doktor Csont, a Gyilkos elmék stbstb. Ami nem tetszett a játékában, hogy semmi mimikája, vagy testbeszéde nincs, úgy nagyjából ugyanolyan arccal játssza végig a szerepét. 

Pro Video Film &Distribution

A gonosz szereplőt Dominic Cooper alakítja, akinek a fizimiskáját is sikerült eltalálni. Nekem a játéka jobban tetszik Paul-énál, igazi irritáló, gonosz, önző alakot hoz a vászonra. Végig azon szurkoltam, hogy megkapja büntetését. általában csípem a negatív karaktereket, de a Cooper által alakított Dino olyan végtelenül unszimpatikus, hogy tényleg csak utálni lehet. Jól áll Coopernek a rosszfiús szerep, szerintem sokkal jobban, mint pl. a Mamma Miában Amanda Seyfried vőlegényének karaktere. Itt jegyezném meg, hogy a két színész sokáig egy párt alkotott.

Pro Video Film &Distribution

A női főszereplő, mert ugye az sem árt egy autós moziba, Imogen Poots-é, aki bár csinos csaj, de a szerencsére a készítők nem annyira mentek rá a szexiségre. A Poots által életre keltett Julia kicsit különc, kicsit furcsa, kicsit magának való, de szerethető figura. Egyébként a Need for Speed óta már játszott Aaron Paul-al közös filmben, a Hosszú út lefelében.

Pro Video Film &Distribution

Még megemlítenék egy hölgyet, aki bár nem jut túl nagy szerephez, de annyiból érdekes, hogy a színésznő, azaz Dakota Johnson hamarosan főszerepet kap a manapság elképesztően népszerű regény, A szürke ötven árnyalatában. Itt éppenséggel Dino jelenlegi és Tobey Marshall exét alakítja.

NFS-D035-23734c.jpgPro Video Film &Distribution

Na de miről is szól a Need For Speed?

Természetesen autóversenyzésről, annak is egyfajta illegális, utcai formájáról. Pontosan ettől olyan izgalmas. A versenyzők köré igazi rajongótáborok alakulnak, és mindenkinek komoly felkészítő/szerelő csapata is van. Főszereplőnk Tobey Marshall is ilyen versenyző, ráadásul abban a szerencsés helyzetben van, hogy autós műhelyt üzemeltet, szerelői pedig egyben legjobb barátai is. Egyértelmű, hogy legnagyobb vetélytársa, Dino, mivel már leírtam, hogy ő a negatív hőse a mozinak.

0583-NFS-D043-29202r.jpgPro Video Film &Distribution

Arra talán nem számítunk, hogy pont Dino kéri fel Tobeyt és csapatát egy munkára, amit először nem akarnak elfogadni, de a rossz anyagi helyzet, a csődközel miatt kénytelenek. Nem írhatom le milyen üzletről van szó, és hogy megvalósul-e vagy meghiúsul, mert azzal túl sok izgalmat kiiktatnék.

Pro Video Film &Distribution

Annyit még megjegyeznék, hogy a legfelül említett tragédia is Dinonak köszönhető, de Tobey viszi el a balhét helyette. Ez a rész egyébként talán olyan, ami miatt a Need For Speed egy orrhosznyival több, mint egy átlagos autós mozi.

Bátran merem ajánlani férfiak és nőknek egyaránt, akár kikapcsolódásra is alkalmas. Ne várjunk tőle mély gondolatokat, megható pillanatokat,sem önfeledt nevetést, de nem is ez a dolga...

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr316925701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2022.05.04. 22:53:31

A játékokból az esetek 95 százalékában brutálisan szar filmek szoktak készülni, pláne Uwe Boll jóvoltából, szóval valahányszor beharangoznak egy ilyen címet, azt jó nagy csipet sóval kezelem...
süti beállítások módosítása