Alex Flinn - Beastly - A szörnyszívű
2014. június 30. írta: redbandita

Alex Flinn - Beastly - A szörnyszívű

Enbcovers_165481.jpgee régebben beszámolt már Nektek a Beastly - Lindy's Diary című könyvről, ami ennek a párja, már olyan szempontból, hogy mindkettő ugyanazt meséli el, csak egyik a fiú, Kyle szemszögéből, a másik pedig a lányéból. Ő Lindy. Nos azt a regényt még nem olvastam, és lehetséges, hogy nem is fogom, mert annyira ez sem tetszett. 

 

Az utóbbi években nagy divat lett a régi mesékből különböző filmes, könyves vagy akár sorozatos feldolgozásokat készíteni. A Szépség és a szörnyeteg sztorija anno a Disney-t is megihlette, de idén a franciák is hozzányúltak és Vincent Cassel főszereplésével nemrég bemutattak egy újraértelmezett verziót. Alex Flinn meséjének nem sok köze van a megismert történethez, de nem ez a legnagyobb hibája. Természetesen a film változat is elkészült arról nemrégiben Szilvásgombóc írt egy cikket

A főszereplő Kyle Kingsbury, aki a suli legmenőbb sráca. Ez mondjuk olyan szempontból meglepő, hogy sokszor inkább a lúzer vonalat szokták az írók bemutatni... Alex Flinn a menők közül választott magának főhőst, őbelőle csinál lúzert, majd egyfajta hőst. Nem rossz könyv, csak valószínűleg nem az én korosztályomnak íródott...

Szóval Kyle a suli menő gyereke: természetesen sportol, a csajok odavannak érte, a barátnője az iskola legdögösebb csaja, elképesztően gazdag, és még egész értelmes is. Mi kellhet még? Támogató család? Igaz barátok? Szerelem? Gondolhatjátok...

A bökkenő Kyle életében az apja, aki milliomos, menő TV sztár, ehhez méltóan él. Semmire nincs ideje, leginkább a fiára, amikor néha váltanak pár szót akkor is csak "megmondja a tutit" és már megy is a dolgára. Nem túl szimpi. A férfi számára minden a külcsíny, csak az érdekli ki hogy néz ki, és milyen befolyásos. Ez alapján ítélkezik és ez már valamelyest Kyle-be is beivódott. Talán emiatt űz csúfot egy nagyon furcsa kinézetű, öltözködésű lányból. Az a ciki, hogy a lány egy boszorkány és megbünteti a fiút.

Nem állítja a sarokba, nem kever le neki egy pofont, nem veszi el a pénzét, csak szörnnyé változtatja. Szó szerint. A szőrös, csúnya, semmilyen lényre nem hasonlító Kyle csak úgy szabadul az átok alól, ha igaz szerelme megcsókolja őt. Gondolhatjátok, hogy nem a mostani barátnője lesz az, akivel ennek a csóknak el kell csattannia. A kérdés csak az, hogyan ismerkedjen meg valaki az igaz szerelemmel, ha még az utcára sem mehet ki, mert kis(?) feltűnést keltene.

Apuci orvostól orvosig ráncigálja a fiát, de persze senki sem tud segíteni. Így arra a döntésre jut, hogy egy másik, a lakásától távoli ingatlanba száműzi a srácot. Kedves, nem? Vele tart egykori házvezetőnőjük és kap maga mellé egy tanítót is. Hogyan jön a képbe a fent említett Lindy? Gondolhatjátok... Ő lesz a mi kis szörnyünk szerelme. De hogy hogyan ismerkednek meg, és próbálnak egymással megbarátkozni azt nem szeretném leleplezni.

A könyv előnye talán az, hogy a két főszereplő annyira nem idegesítő, mint a hasonló könyvekben szokott. A chatszoba az nagyon béna szerintem, azt nem biztos, hogy bele kellett volna tenni... Az sem tetszett, hogy az igazi szörny, Kingbury apuka nem igazán kap semmilyen büntetést. A vége pedig nekem egy picit lezáratlan maradt. ettől függetlenül nem rossz könyv, egy olvasást megér, de nagy kedvencem nem lett! 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr166459851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása