Beastly - Csúf szerelem (2011)
2014. június 01. írta: Szilvásgombóc

Beastly - Csúf szerelem (2011)

Beastly-556806060-large.jpgTöbb lehetőség közül is választhatok, vagy kitört belőlem a meglehetősen romantikus tini énem, vagy a gyermeki lényem került előtérbe, vagy csak mostanában előszeretettel nézem szarkasztikus szemmel a világot megváltó romantikus sztorikat. Sokszor én magam sem tudom eldönteni... de íme itt egy újabb szépség és a szörnyeteg adaptáció. Ezúttal nem egy sorozat, hanem egy egész estés film. A film főhősnőjének naplójába Alex Flinn jóvoltából belekukkanthatunk, melynek címe: Beastly - Lindy's Diary. Erről enbee korábban más posztolt.

A film szereposztása érdekes, a High School Muscalekből ismert Vanessa Hudgens megmutatta, hogy a tánc és az éneklés mellett színészet is meg neki. Sablon a sztori, de a csajszi nagyot nőtt a szememben. Nem igen követem a munkásságát, de amikor megláttam, hogy ő szerepel benne egy cseppet megrémültem. Fránya előítéletek.

A másik főszereplő Alex Pettyfer, akit láthattunk a Lopott időben és a Magic Mikeban is. Meggyőző a srác,  nekem külsőre sokkal jobban tetszett szörnyetegként, mint "normálisan". 

Kyle a gimi nagyágyúja, minden csaj odáig van érte, minden babért magának akar és ezért bárkin képes átgázolni. Nem fogja vissza magát, akkor sem amikor Lindyről van szó. De leginkább akkor húzza ki a gyufát, amikor Kendrát (Mary-Kate Olsen) teszi nevetség tárgyává egy bálon az egész suli előtt. Mindenki azt hiszi, hogy Kendra egy "szimpla" gót csaj, de hamar kiderül legalábbis Kyle számára, hogy ennél egy "cseppet" több. Boszorkány. Megátkozza a fellengzős srácot, aki mindezt csak akkor veszi komolyan, amikor szembesül új tükörképével.

beastly041510.jpg

Az átok 1 évig tart, ha ezalatt őszintén szeret és viszont szeretik, akkor visszakapja régi külsejét, de ha ezalatt az egy év alatt kudarcot vall örök életére így marad. Rengeteg időt elpocsékol az önsajnálatra, amire valljuk be van oka. Hiszen apja aki eddig "szerette", most eltaszítja magától, nem mutatkozik fiával és egyre ritkábban látogatja világtól elvonultan élő/szenvedő gyermekét. Persze ez a lelki törésre szüksége volt a gőgös fiúnak, hogy benőjön a feje lágya. De ahhoz kapiskálni kezdje miről is szól ez az egész valójában, szüksége van a lányra, akin nem mellesleg egyszer már átgázolt. Igen, ő Lindy.

Lindyn kívül szüksége van még egy nagyon fontos emberre, a vak házitanítójára (Neil Patrick Harris), aki vaksága ellenére mindent rendkívül élesen lát és megfigyel. Szóval Kyle komoly támaszra lel tanítójában, aki még a csajozásban is segít neki ;)

MV5BMTEyNjAwMzk1ODZeQTJeQWpwZ15BbWU3MDA5ODE2MjM@._V1__SX1303_SY591_.jpg

 Kyle testén megjelenő tetoválások folyamatosan jelzik az idő múlását és sürgetik a fiút, hogy találjon valakit, akit szeret és aki viszont szereti. Lindy apja függőségi problémákkal küzd, ezzel pedig bajba sodorja lányát, aki mindig igyekszik vigyázni rá. Ezúttal azonban nem sikerül és Lindy szorul segítségre, még szerencse, hogy Kyle, aki fordított életet élve éjjel rója az utcákat, hogy kimozdulhasson anélkül, hogy megbámulnák. Megmenti a lányt, majd meggyőzi apját, hogy ő meg tudja védeni a lányt, ameddig ő talpra áll. Így hát Lindy beköltözik Kylehoz. De Kylenak még nagyon sok tanulnivalója van a szeretetről, bizalomról.

MV5BMjIyOTAyMDc2Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTI5NTMzNA@@._V1__SX1303_SY591_.jpg

Természetesen a szépség és a szörnyeteg sztorikat nem meghazudtolva happy end a vég. Mi más... na de nem is vártunk mást, a szörny visszaváltozik "emberré", de a jellemváltozás megmarad és ezzel megtarthatja a lányt, aki beleszeretett a szörnyetegbe.

Szokásos sablon történet.Nincsen benne semmi extra. Egyszerű történet, jólesően egyszerű. Mindenkinek ajánlom, aki épp vevő a szirupos romantikára.. valljuk be nekünk lányoknak kellenek az ilyenek.  ;)

szereplő(k):
Alex Pettyfer (Kyle)
Vanessa Hudgens (Lindy)
Justin Bradley (diák)
Mary-Kate Olsen (Kendra)
Erik Knudsen (Trey)
Dakota Johnson (Sloan)
Peter Krause (Rob)
Lisa Gay Hamilton (Zola)
Neil Patrick Harris (Will)
Julie Dretzin (Rob asszisztense)

 

képek:imdb, google

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr75973143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása