Populaire kisasszony
2014. május 07. írta: lámadémon

Populaire kisasszony

populaire_kisasszony_plakat.jpgHabkönnyű limonádé kicsiknek és nagyoknak a 60-as évek Franciaországából. Régis Roinsard első nagyjátékfilmje, ami így még inkább emlékezetes. Remélem sok hasonló könnyed vígjátékot láthatok- láthatunk még tőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rose Pamphyle kisasszony kis városból a nagyba vágyik. Hogy sok embert ismerjen meg és pezsgés vegye körül. Nem akar apja mellett a helyi vegyeskereskedésben megöregedni oldalán a helyi jó partival az autószerelővel. És egy foglalkozás van, amivel a csillogás könnyen el lehet érni és a szürke porfészket pedig messze elkerülni, mégpedig ha titkárnőnek áll.

populaire-1.jpg
Szerencséjére egy meghallgatás és rögtön meg is van az áhított állás. De korán kiderül, hogy egyedüli érdeme a gyorsírás, amúgy egy csapnivaló titkárnő. Ami lehet, az leesik, jobbról balra kerül és semmi sincs a jó helyen. Szóval egyetlen talentumát a gyorsírást, főnöke unszolására fejlesztenie kell, mert a verseny komoly dolog. Főnöke szigorú maximalista tréner és mindent megtesz, hogy győzhessenek, ugyanis versenybe szállnak a leggyorsabb gépelő címért.

Populaire-Critique-romain-duris-deborah-francois.jpg

Rose Pamphyle (Déborah François), bájos, naív, és legalább annyira makacs teremtés. Örök álmodozó, aki miután sikerült a nagyvárosba kerülnie, csak egy valamit szeretne, hogy főnöke ne csak egy versenyzőkén, hanem mint csinos nőként is tekintsen rá. Szép ruhákban és színekben pedig nincs hiány egyáltalán!
Déborah François-t még nem volt szerencsém más filmben látni, de hatalmas boci szemeivel ami már-már néhol nekem kicsit Amelie-re hajazott meggyőzően alakította a vidéki akaratos kis gépíró fruskát. Remélem más filmekben is ennyire jó, majd utánajárok!

7608906_orig.jpg

Főnök,az az Louis Échard (Romain Duris) a háború és egy le nem zárt romantikus kapcsolat elszenvedője. Látszólag bátor és vakmerő de őrlődik minden egyes lépésén. 
És porcelán baba külsejű partnere mellett nem is túl szép. De a film teljesíti azt amit csak a film tud, hogy egy kicsit mindenki a szerelme akar lenni aki végül megváltoztathatja és felszabadult boldogságot lophat az életébe, de nem csak percekre vagy egy éjszakára, hanem akar egész életére is!
Romain Duris-t kolléganőjével ellentétben több filmben is láttam, most valahogy lágyabbnak tűntek a vonásai és még mindig jól áll neki a romantikus vígjátékok szerelmes karaktere.

 cropped-populaire-618x330.jpg

Sajátos humora Rose szókimondása és az abszurd versenyhelyzet, komikuma miatt válik lehengerlővé! Meg egy kis nemzetek közti sztereotípia is színesíti! Tényleg a legjobb hasonlat egy könnyed előre megdesignolt apró kis francia süteménnyel írható le leginkább!

20111025-img_5267-682x1024.jpg 

Elragadóan aranyos romantikus film. Könnyed habostorta, amihez nem kell más csak szárnyalni a történettel. Gyönyörű ruhák csinos nőnek öltözött és nőként viselkedő nők. Szóval csak az mennyien el megnézni aki szereti a habostortát!

 12.png Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr356128571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása