Így jártam anyátokkal - How I Met Your Mother 6. évad
2013. november 29. írta: redbandita

Így jártam anyátokkal - How I Met Your Mother 6. évad

Már az előző évadról szóló cikkben elkezdtem beharangozni, hogy több ismerősömtől is hallottam, hogy a CBS egyik kedvenc szitkom sorozata innentől (az ötödik évadtól) már lefelé vezető útra tévedt. Tény és való, hogy elkezdett ellaposodni, de szerintem, aki eddig nézte az mostmár kíváncsi a folytatásra, főleg, hogy még mindig nem tudjuk ki Ted gyerekeinek az anyja, bár új infókat folyton megtudunk róla. Ez az évad is 24 részes volt és eredetileg 2010 ősze és 2011 májusa között került adásba.

himym_s6_dvd.jpg

Az évad vendégszereplői:

  • Nicole Scherzinger - Robin egykori legjobb barátnője
  • Jennifer Morison - Zoey, akit a Doktor Houseból és az egyszer volt, hol nem voltból is ismerhetünk
  • Kyle MacLachlan - a Kapitány, Zoey férje, leginkább a Született feleségekből ismert
  • Katy Perry - "Drága" - Zoey unokatestvére
  • John Lithgow - Barney apja, Dexterből a Szentháromság nevű sorozatgyilkos
  • Nazanin Boniadi - Nora
  • Lyndsy Fonseca - Ted lánya
  • David Henrie - Ted fia
  • Frances Conroy - Barney anyja
  • Wayne Brady - James
  • Jorge Garcia - "Blitz" - Lostból ismerjük
  • Suzie Plakson - Marshall anyja

343352.jpg

SPOILER veszély!!!!

Ted Mosby (Josh Radnor)

Ted és Cindy kapcsolata véget ér és még mindig nem látjuk meg a hölgy lakótársát, akihez ugye az a bizonyos sárga esernyő tartozik. Na mindegy is, mert ebben az évadban Ted még egy Zoey nevű férjes asszonnyal kavar. De hogyan akadnak össze? Nos Ted mégis felépíthet egy új épületet a GNB-nek, ám ehhez le kell rombolni egy nagyon régi épületet. Itt jön a képbe Zoey azaz Jennifer Morison, akit mint mondtam a Doktor House, dr. Cameronjaként ismerünk, illetve az Egyszer volt hol nem volt című sorozatból. Ted és Zoey mivel mindketten mást akarnak teljesen egymásnak feszülnek, szinte ősi ellenségek lesznek, ám az első pillanattól érződik a kémia. Váratlan fordulatként kiderül, hogy Zoey egy nagyon gazdag, elég öreg férfi (Kyle MacLachlan) felesége, és innentől a harc még inkább kiéleződik. Csakhogy újabb fordulatként a csapat megkedveli Zoeyt, amjd szép lassan Ted és ő egymásba szeretnek, ami odáig fajul, hogy a lány elhagyja férjét és összejön Teddel. Később viszont szakítanak, mert Ted a karrierjét a szerelem elé helyezi, így az Arcadiant lerombolják.

MV5BMTU5MDI2MzkwNV5BMl5BanBnXkFtZTcwODIwOTAwNA@@._V1._SX351_SY500_.jpg

Az évad egy rövid jövőbeli esküvői jelenettel kezdődik és végződik. Jövőbeli Ted elmondja, hogy ez az esküvő, ahol Barney a vőlegény, ugyanaz az esküvő, ahol megismerkedett a feleségével.

how-i-met-your-mother-6x24-barney-ted-robin-cap-17.png

Marshall Eriksen (Jason Segel)

Marshall és Lily erősen dolgoznak a baba projekten, és Karácsonykor egy pozitív terhességi teszttel állnak a barátaik elé, ám kiderül, hogy téves riasztás volt. Mivel ezután sem sikerül az akció, elhatározzák, hogy letesztelik magukat. A meddőségi vizsgálat során, végre előkerül az ötödik hasonmás, Nőgyógyász Barney, ennek egyébként az elég sok vicces jelenetet köszönhetünk.

341500.jpg

Szitkom-okra nem igazán jellemző módon egy tragikus esemény is bekövetkezik az évad folyamán, Marshall apja meghal. Barátai mindenben támogatják, de Marshall így is teljesen megzuhan. Először csak édesanyja nyakán ragad, aztán kilép a GNB-től és környezetvédelmi ügyvédnek áll, szinte semmi fizetést nem hoz haza. Zoey pártjára áll az Arcadian lerombolásának ügyében, amit Barney személyes sértésnek vesz, és elfogadja a kihívást. Újabb vicces részek.

Lily Aldrin (Alyson Hannigan)

Lily szerintem elég hősies ebben az évadban, már úgy értem, hogy elég sok rossz dolog történik, de ő nem omlik össze, sőt... Kezdődik azzal, hogy terhesnek hiszi magát, de nem az. Aztán ott van a meddőségi vizsgálat, ami minden nőnek nehéz döntés, hiszen az eredmény egy életre megváltoztathat mindent... Majd támogatnia kell férjét és utált anyósát, amikor Marshall apja hirtelen meghal. Akkor sem borul ki (egy darabig) míg Marshall felmond a GNB-nél, mindenben próbál a férje mellett állni, ám amikor a szexet vonják meg tőle akkor nála is elszakad a cérna.

6x17-Garbage-Island-Screencaps-how-i-met-your-mother-19587961-1280-720.jpg

Az évad végén Lily nagy bejelentést tesz.

6x24-Challenge-Accepted-Screencaps-how-i-met-your-mother-22191107-1280-720.jpg

Robin Scherbatsky (Cobie Smulders)

Robin teljesen magába zuhan, miután szakított Donnal, de rájön, hogy lépjen túl rajta.: munkaterápia. Folytatja a  a reggeli talk-showt, de miután egy hiperaktív műsorvezető-társat kap, kilép. Eldönti, hogy nem akar képernyőn szerepelni, inkább a háttérbe húzódna. Felveszik kutatási asszisztensnek egy másik csatornához, ahol a főnöke már ismerős lehet. A csapat még többet felfedez a kanadai popsztár múltjából, akinek volt egy gyerekműsora(?) is, amit legjobb barátnőjével vezetett anno, de akivel már nem tartja a kapcsolatot, mióta az terhes lett.  Robin összefut a titkos szerelmével, akiről Jővőbeli Ted elmondja, hogy még felbukkan.

how-i-met-your-mother-baby-talk-3.jpg

Az évad vége felé Robint egyre jobban kezdi zavarni Nora és Barney kialakuló kapcsolata, rájön hogy még mindig szereti Barneyt.

Barney Stinson (Neil Patrick Harris)

Nagyon úgy fest, hogy Barney kezd felnőni legalábbis kezd átlátni anyja hazugságain és kezdi azt is tudni, hogy talán nem is az az apja, akire eddig azt gondolta. De akkor ki? A kérdés csak még jobban kezdi nyomasztani, amikor testvére, James találkozik az igazi apjával. Barney megkéri az anyját, árulja el neki, hogy ki az édesapja valójában. Kiderül, hogy Barney már találkozott is vele, csak úgy tudta, hogy Jerome Whitaker a nagybátyja. Barney találkozik a férfival, de kiderül, hogy az gykori nőcsábász, rockerből tisztességes családapa lett és ez persze nem tetszik Barneynak, aminek mi újabb vicces részeket köszönhetünk.

HOW-I-MET-YOUR-MOTHER-Hopeless-Season-6-Episode-21-6.jpg

Barney persze ebben az évadban is falja a nőket, és rengeteg hasznos(?) csajozási trükköt megoszt velünk, mégis (ismét) kezd érzéseket táplálni egy lány iránt, méghozzá Robin egyik kolléganője, Nora iránt. Nem annyira meglepő módon Barney elbaltázza a dolgot.

How-i-met-your-mother-6x18-nora-barney-cap-23.png

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr825665393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása