Colour Futures 2014 - Az év színe nyereményjáték
2013. október 17. írta: .loretta

Colour Futures 2014 - Az év színe nyereményjáték

A Colour Futures című kiadványában minden évben összegyűjtik a szín- és a designtrendeket. A trendek feltérképezésében egy kreatív szakemberekből álló nemzetközi csapat vesz részt a design, az építészet és a divat világából, amely meghatározza a következő év kulcsfontosságú színeit. Az ő tapasztalataikból és víziójukból jönnek aztán létre azok a színpaletták és képek, amelyek a Colour Futures kiadványba kerülnek. Most szerencsés 3 nyertes megnyerheti nálunk ezt a kiadványt! Olvass tovább! ;)

IMG_0889.JPG

Az Év Színe 2014: tengerzöld

paint_stripe_code.jpg

Talán nincs olyan ember a földön, akit ne nyugtatna meg a tenger látványa, a hatalmas kék és zöld víz varázslatos színe. Ha a tengert nem is vihetjük mindig magunkkal az otthonunkba, nyugalmat adó jelenlétére minden nap szükségünk lehet. Többek között emiatt is választották a tavalyi pikáns vörös és az idei indigókék után 2014 színének a tengerzöldet. 

A türkiznél mélyebb, diszkréten gazdag szín a kék és a zöld kiszámíthatatlan kombinációjaként izgalmas árnyalatokat hoz létre, pontos meghatározása gyakorlatilag lehetetlen. És mégis ez a kék és zöld közötti szín vált az egyensúly szimbólumává. Ugyanakkor a tenger zöld meglepően sokoldalúan és kitűnően viselkedik különböző színkombinációkban: kiválóan illik a finom rózsaszínekhez és a meleg okkersárgához, saját árnyalataival, valamint zölddel és kékkel kombinálva trendi, míg menta-, kacsatojás- vagy smaragdzölddel párosítva friss hatást érhetünk el vele. Lágy karaktere talán ezért is lett a design és divat világának is egyik nagy kedvence.

Miért éppen tengerzöld?

IMG_0904.JPG

A Dulux évről évre figyelemmel kíséri az aktuális közösségi és gazdasági trendek, valamint a design világának változásait, majd a tapasztalatait az AkzoNobel Aesthetic Center „Colour Futures” nevű kiadványában teszi közzé. A színtrendeket egy nemzetközi designerekből, építészekből és a divattal foglalkozó szakemberekből álló csapat vizsgálja, akik meghatározzák a következő év kulcsfontosságú színeit. Tapasztalataikból és víziójukból jönnek aztán létre azok a színpaletták és képek, amelyek a Colour Futures kiadványba kerülnek. A 2014-es év mindennapi kihívásaihoz inspirációt, kiszámíthatatlanságához pedig harmóniát biztosít a tengerzöld szín.

image_1_large.jpg

Akit részletesebben érdekel a kiadvány (limitált számú, gyönyörű képek, színpaletták, és ragyogó ötletek találhatók ebben az igazán minőségi magazinban, amely segíthet a megfelelő színkombinációk kiválasztásában is), most megnyerheti tőlünk, ha  a popkultblog@gmail.com e-mail címre küldi nekünk a "Colour futures 2014" kulcsszót. A leggyorsabb 3 beküldő Budapesten veheti át a nyereményét, amelynek részleteiről e-mailben tájékoztatjuk a nyerteseket! Íme néhány inspirációs  kedvcsináló kép a kiadványból!

A tengerzöld szín egyébként nekünk is kedves, úgy tűnik 2014-ben trendi lesz a blog-színünk :)))

image_2_large.jpg

IMG_0917.JPG

image_4_large.jpg

image_5_large.jpg

image_6_large.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr835575809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása