Boldog Augusztus 20-át!
2013. augusztus 20. írta: lámadémon

Boldog Augusztus 20-át!

tuzijatek_sziv_20110719093024.jpgÉs eljött augusztus 20-a. Ami a gyerekeknek annyit tesz, hogy napközben együtt mozgolódhat a család, mert számtalan program várja őket szinte minden városban  Ezen kívül az okosabbja már azzal is tisztában van, hogy este tűzijátékot lehet nézni, ami élőben felemelő élmény főleg a Duna parton, de otthon a tv-ben megnézni sem rossz, olyan szép.  A felnőttek fejében már persze az is ott jár hogy alig két hét és indul az iskola.

 

Idén remélhetőleg az időjárás kegyes lesz és engedi, hogy a rakéták tegyék a dolgukat.

 tuzijatek.jpg

Egy kis történeti háttér. Az ugyan mindenki megtanulja, hogy Kínának köszönhetjük a tűzijátékot, de ennél többet kevesen tudnak róla. Nos, nem célom a történelem óra csak néhány fontos mozzanat, ami azért érdekes szerintem. Most a mindenféle pirotechnikai csoda leginkább a szórakoztatásunkat szolgálja. Így vált ez népszerűvé is. Természetesen elsőként a királyok és a tehetősebb emberek engedhették csak meg maguknak nagy ünnepségeken később viszont, a cirkuszok világában emberek tömegeit szórakoztatta el a csodálatos látvány. A történelem során az ünnepek fontos részévé vált, Magyarországon Mátyás király udvarában volt először tűzijáték.

000103668-6553-625.jpg 

És mert nincs magyar ünnep finom kaja nélkül idén (immár 7. alkalommal) is lesz ország tortája. Mégpedig kettő féle is: milotai mézes grillázstorta és ribizlihabos-almás réteges. Nem hangzik rosszul egyik sem!:) A ribizlihabos még cukormentes is.

  images.jpgtorta(1).jpg

 

 

Mindenkinek nagyon szép Augusztus 20-át kívánok, és jó ország tortázást!

 tűzijáték.jpg

a programokról több infó itt:

"Együtt az Ország" 2013. augusztus 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr125467472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása