Nemere István - A kivégzések története
2013. augusztus 06. írta: lámadémon

Nemere István - A kivégzések története

images.jpg„a gyilkosság és a halálos ítélet egyszerűen velejárója, leválaszthatatlan része az emberi életnek ezen a bolygón.”

 

 

 

Ki vagyunk éhezve a krimikre és a vérre, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a tévében bármikor is kapcsoljuk be legalább két csatorna holt biztos, hogy valamilyen nyomozós sorozatot ad. Helyszínelős sorozatgyilkosos, Colombo-s vagy a jó öreg klasszikusokat feldolgozó krimi. Ezért is gondoltam, hogy most színteret váltok és olvasok arról, amit eddig csak néztem. így került a választásom erre a könyvre, ami a kivégzést történelmi távlatból nézi.

2013-05-02-torture-1.jpg

Meg kell hogy  állapítsam, hogy valóban nem sokat változik az ember a gladiátorok óta hiszen most is erőszakot nézünk a filmeken, vagy ha mégis meguntuk a tv-t akkor olvasunk róla. És egészen jól szórakozunk.A könyv leginkább a kivégzések módjait veszi sorra.  Körülbelül 5 kérdésre kap az ember választ, Ki- , Miért-, hogyan-, kapta ezt a büntetést milyenek voltak a körülmények és kik azok a híres történelmi személyek, akik mindezeket elszenvedtél. A könyv elég olvasmányos, leginkább a történelmi példák feldolgozása miatt, de kevésbé véres, mint mondjuk egy Dexter vagy akár egy helyszínelők rész. :)

44318_edc5979cf4_s.jpg

Egy kicsit arról, hogy milyen volt az e-bookos olvasást. Nem vagyok gyakorlott ebook fogyasztó. Már ahogy a bevezetőben is redbandita megírta inkább van közöm a hagyományos könyvekhez, de nem voltak előfeltevéseim ezzel kapcsolatban. Gondolok itt arra, hogy valaki elvből így olvas, hogy kímélje a fákat stb. na erről nálam nem volt szó. Ami jó, hogy sokkal kezelhetőbb, mint egy könyv. kihúzni benne a lényeget, megosztani belőle egy-egy mondatot a közösségi oldalon nagyon egyszerű. És hipp-hopp ráakad arra az idézetre, ami mondjuk megtetszett neki.  De nem pártolnék át a klasszikus könyvről, mert sajnos nálam az esztétikum legyűrné a praktikumot, és szeretem azt az érzést amikor a táska húzza a vállamat mert épp egy 1000 oldalas könyvet olvasok. ;)

Szóval ajánlom mindenkinek aki a történelmet kedveli és megunta a helyszínelők ismétlését :)

A könyv könnyedén és jó áron megvásárolható a Bookandwalknál.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr115446805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.06. 16:33:13

köszi az ajánlást el fogom olvasni!
süti beállítások módosítása