Tökéletes hang - Pitch Perfect [2012]
2013. április 27. írta: redbandita

Tökéletes hang - Pitch Perfect [2012]

Az a fura helyzet állt elő, hogy nem is tudom tetszett e vagy sem. Hogy lehet ez? Az biztos, hogy rosszabb volt, mint amire számítottam az előzetes alapján. De viszont voltak szerethető figurák, jó dalok, mókás jelentek. Váratlan fordulat mondjuk egy se fordult elő, a történet teljesen kiszámítható volt, habár néhány gusztustalan (pl. hányós) rész eléggé meglepett, de nem feltétlenül jó értelemben. Az már az előzetes na meg a hírek alapján is kiszámítható volt, hogy bár Anna Kendrick a film női főszereplője, mégis az egyik mellékszereplő, nevezetesen hájAmy azaz Rebel Wilson alakítása marad meg az emberben. Mindenesetre a zenés/táncos filmek kedvelőinek szerintem tetszeni fog, de senki ne egy bájos kis musicalre számítson!

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

tokeletes hang pl m.jpgUIP Duna Film

Mint mondtam a sztoriban igazából semmi újdonság nincs, kiközösített, meg nem értett egyetemista lány próbál beilleszkedni a közösségbe apja unszolása miatt. Bár a háta közepére se kívánja a dolgot, csatlakozik egy lánykórushoz és (mily meglepő fordulat) végül megkedveli őket és megújítja a bandát. Közben persze szerelmes lesz... Nagyjából ennyi a sztori, semmi meglepő nincs benne és azt hiszem semmi újdonság sem... Ami talán új benne, hogy nem gimnazistákról szól, hanem fősulisokról, na meg a már említett hányós poénok, amiket inkább egy Adam Sandler filmhez kapcsolunk, nem pedig egy zenés produkcióhoz. Így tehát, aki egy High School Musical szerű mézesmázos, rózsaszín musicalre vágyik, annak nem ez a jó választás.

A főszereplőnk hivatalosan Beca (Anna Kendrick), akinek szülei elváltak, édesapja azon a fősulin tanít, ahová Beca éppen járni kezd. De a lány igazából nem akar főiskolás lenni, az álma az, hogy Los Angelesben zenélhessen, zenéket készít, egy női David Guetta akar lenni. Az apja ebbe persze nem akar beleegyezni, de azt az alkut kötik, hogy Beca megpróbál beilleszkedni a közösségbe (de úgy istenigazából) akkor visszatérnek a költözés témára.

Beca dolgozni kezd az egyetemi rádiónál, de igazából inkább a CDk rendezgetése a dolga, nem pedig a zenekeverés. Itt ismerkedik meg közelebbről a fiú főszereplőnkkel, Jessievel (Skyler Astin). A dolog hibája, hogy két ellenséges táborba tartoznak, így tiltott gyümölcsök egymás számára. Mi persze érezzük az elejétől fogva, hogy ebből bizony lesz még valami...

5671_D003_00062.JPGUIP Duna Film

Na de milyen táborról is van szó? Hát két különböző egymással folyton versengő kórusról: a lányok vezetője Aubrey (Anna Camp), aki viszonylag erőszakos személyiség, és mindig az ő akarata kell, hogy érvényesüljön. A baj csak az, hogy pont az ő hibájából a tavalyi évben nagyon csúnyán elbukták az acapella verseny döntőjét, így mostanra kb. csak ő és Chloé (Brittany Slow) maradtak a csapatban. Most kénytelen eléggé lefaragni az igényességükből(?) és olyan lányokat is bevenni, akik hááát különcök... Mondjuk. Ott van például a már emlegetett kissé molett hájAmy (Rebel Wilson), aki bár mellékszereplő mégis az egyik leginkább kedvelhető karakter. De nem ő az egyetlen különc: ott van még a szinte néma lány, vagy a kissé nimfó csaj és még sorolhatnám. Viszont abban hasonlítanak, hogy mindegyiküknek jó hangja van, így természetesen bekerülnek a csapatba. Ahol nagyjából két jelentősebb szabály van: ne mondj ellent Aubreynak, és ne szűrd össze a levet az egyetem fiú énekkórusából senkivel.

5671_D007_00208.JPGUIP Duna Film

Becca miután bekerül a csapatba természetesen mindkettőt megszegi: változtat az előadott dalon, és talán az egész kórus stílusán is, ami a közönségnek és a verseny műsorvezetőinek is nagyon tetszik, de Aubreynak kevésbé. Amikor pedig tudomást szerez Jessie és Beca vonzalmáról, akkor kitör a csirkebox.

Nem annyira meglepő módon Beca szép lassan mindent elveszít, amit megszerzett és amikre nem is gondolt, hogy ennyire szükségesek számára. Kirúgják a kórusból, pedig mostanra megkedvelte ezeket a lányokat, megharagszik rá Jessie, pedig mostanra elkezdett érezni iránta valamit, és apjával is jól összeveszik, bár utóbbi eléggé megszokott náluk.

A filmet Jason Moore rendezte, akinek bár ez az első nagy filmje, korábban is dolgozott már fiatalokkal, hiszen többek között Dawson és a haverok továbbá Tuti gimi részeket is rendezett. A hírek szerint készül majd a film folytatás, hiszen óriási siker volt nézőszámot tekintve is, illetve pl. MTV Movie Awrds-on is elég sok díjat bezsebelt. A HájAmyt alakító Rebel Wilsont korábban a Koszorúslányok című filmben láthattuk, legközelebb pedig az Izomagyakban fogjuk. Anna Kednrick már több filmből ismerős lehet, pl. az Alkonyat szériából vagy a Fifti-fiftiből, vagy az Egek urából, vagy akár a Várandósokból is.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr895231355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása