VIVA Comet 2013: megvannak a jelöltek!
2013. április 17. írta: redbandita

VIVA Comet 2013: megvannak a jelöltek!

Júniusban felforrósodik a helyzet a VIVA TV háza táján, hiszen 13. alkalommal kerül megrendezésre a nagyszabású Comet-díjátadó. A 2013. június 13-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő popkulturális eseményen a hazai előadók krémje jön össze, hogy lehulljon a lepel arról, kik a fiatalok abszolút kedvencei. A legnépszerűbb magyar zenecsatorna ünnepén minden meglesz, amire egy rajongó vágyhat: a legnagyobb sztárok, szemkápráztató show és az elmúlt év legjobbjai, akik ismét öt kategóriában vehetik át az elismeréseket. A VIVA idén is az ország legtehetségesebb és legnépszerűbb zenészeit díjazza, a csatorna már 13. alkalommal rendezi meg a zenei élet hazai kedvenceit és világsztárokat felvonultató grandiózus gáláját. A zenecsatorna ismét a Papp László Budapest Sportarénában ünnepli az elmúlt 12 hónap zenei legjeit.

viva_comet_csoportkep.jpg

A kategóriák idén is változatlanok: a  VIVA „A legjobb férfi előadó”, „A legjobb női előadó”, „A legjobb együttes”, „A legjobb új előadó" és „A legjobb videoklip” kategóriákban hirdet majd győztest az év egyik legnagyobb zenei eseményén. Ma végre napvilágot látott, hogy kik azok a művészek, akik a június 13-i gálán talán hazavihetik a hőn áhított narancssárga gömböket.

„A tavalyi Cometről rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, amire egyrészt nagyon büszkék vagyunk, másrészt pedig feladja a leckét az idei évre. Hiszünk benne, hogy a legjobbat is lehet fokozni, ezért idén minden eddiginél látványosabb és lendületesebb show-val készülünk, hogy ismét megdöntsük az eddigi rekordjainkat”. - mondta Bartosz Witak a VIACOM kelet-európai régiójának vezérigazgatój

Természetesen a VIVA Comet számos további meglepetést tartogat idén is: neves díjátadókat, fellépőket, különleges produkciókat, de ezeket még egyelőre nem árulják el a szervezők.

A 2013-as VIVA Comet jelöltjei:

A LEGJOBB FÉRFI ELŐADÓ

  • DÜKI - Vietnámban látta meg a napvilágot DÜKI, aki ezután Bulgáriában élt, majd Magyarországra költözött. Hamar kiderült, hogy a 11 éves srácnak komoly érzéke van a tánchoz: 13 évesen már LL Junior klipjében szerepelt, az áttörést számára azonban 2009-ben a Bad Boys nevű formáció jelentette. Miután kipróbálta magát az ország egyik legnépszerűbb tehetségkutatójában, DÜKI egyre komolyabban foglalkozott az énekléssel, SP-vel összebarátkozva pedig egymás fejlődéséért tettek sokat. Saját bevallása szerint érett zenésszé vált az évek alatt, így komoly esélyese a 2013-as VIVA COMET-nek.
  • FLUOR - Karácson Tamás… Kicsoda? Ja, hogy a mizus-legós! Az ezerarcú előadó, akire gyakran sütik rá a tinisztár bélyeget, pedig már rég nem tini és a legkevésbé sem sztár. Egy életvidám hétköznapi fazon, aki úgy váltogatja a zenei stílusokat, mint más az alsóneműjét - egyszerre a mainstream altere és az underground poppere. Ugyanolyan sokszínű, mint a baseballsapkái, és ugyanolyan lelkes, mint tizenéves korában. Sokan utálják, de sokkal többen szeretik. Van, aki hülyegyereknek tartja, más "modern kori marketing-gurunak", aki fittyent hány az előítéletekre, és csak csinálja, ami gyermekkora óta a vágya, amire rendeltetett: reppel. Mindig. Mindenre.
  • FUNKTASZTIKUS - Csató Adorján, avagy Funktasztikus (korrábi nevén: Funk N' Stein, Interfunk) magyar MC, rapper, a magyar hip-hop egyik legmeghatározóbb alakja. 2000 és 2008 között a Mr. Bustaval megalakított Kamikaze tagja. Egyéni stílusa, különleges flow-ja, egyedi szövegei, és szinte utánozhatatlanul gyors beszéde miatt, a magyar hip-hop egyik legkiemelkedőbb MC-je. 2009-ben látott napvilágot a hatodik szólólemeze Jelentések Fanyarországról címmel, ami az év rap albuma lett. 2011 decemberében jelent meg legfrissebb projektje Táncdalok Sanzonok Melodrámák címmel.
  • SP - A soproni születésű SP 2009-ben vonult be a zenecsatorna történelmébe, amikor mindkét Comet-jelölését díjra váltotta, így megkapta a Legjobb új előadónak és a Legjobb férfi előadónak járó elismerést is egyszersmind. SP-t azonban ekkorra már rengetegen ismerték, főleg második videóklipjének köszönhetően, ami a VIVA TV-n debütált 2008-ban és átütő sikert hozott a fotóiról is ismert zenésznek. 2010-ben első szakmai elismerését is megkapta a fiatal sztár, a Fonogram-díjátadón Az év hazai felfedezettje lett. Még ugyanebben az évben újabb COMET-díjat nyert, Nevem SP című száma pedig soha nem látott sikerhez juttatta az énekest: SP megtartotta első önálló nagykoncertjét, majd 2011-ben és 2012 nyarán ismét COMET-gömbnek örülhetett.
  • YOUNG G - Valóságshow sztárként ismerte meg Magyarország YOUNG G-t, akinek a „A legnagyobb” című felvétele több mint 6 milliós nézettséget generált számára, és a VIVA TV-n is sokáig a Chart Show listavezető videoklipje volt. 2012-ben a fiatal énekes a Cometen  a Legjobb új előadónak járó gömböt vehette át. 

 viva_comet_ferfi_jeloltek.jpg

A LEGJOBB NŐI ELŐADÓ

  • BARBEE - Az énekesnő népszerűsége töretlen, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már zsinórban ötödik jelölését tudhatja maga mögött, ami a hazai Comet történetében a női előadók közül egyedülállónak számít! 2010-ben a közönség szavazatai alapján A legjobb női előadó kategóriában ő vihette haza a gömböt! 2012-ben bemutatta Sodor az ár című dalát és klipjét. BARBEE megújult imidzse, és dalának sikere vitathatatlan, hiszen a MAHASZ hivatalos single listájának második helyéig jutott, a VIVA hivatalos listáján pedig a dobogó legfelső fokán is szerepelt. BARBEE dalainak szövegét kizárólag maga írja, sőt más előadók dalainak is készít szövegeket.
  • HIEN - 2008-ban 14 éves kislányként ismerhette meg a hazai közönség a vietnámi származású, egzotikus szépségű tehetséges énekesnőt, Hient. Bemutatkozó klipjével, a Túl széppel 2010-ben elvihette a legjobb klipnek járó Comet-gömböt, majd első saját szerzeményű dala, a Not Livin' In Yesterday a játszási listákat vezette 2010-ben hetekig. Az elmúlt öt év alatt a szemünk előtt vált gyönyörű, érett hölggyé, aki az utóbbi két évben óta nemcsak különleges hangjával, hanem  önálló, saját szerzeményeivel is lenyűgözi közönségét. A zongorán és hegedűn is játszó énekes első szárnypróbálgatásai a zeneírással, egy nagyon érett gondolkodású és különlegesen mély érzelmekkel teli, színes egyéniséget mutatnak be a rajongóknak. Színes egyéniségét, művészi érzékenységét és zeneszerző tehetségét az idén tavasszal, Hien 19. születésnapján, Sweet Talk címmel megjelenő nagylemezén mutatta be egy nagyszabású lemezbemutató koncert keretében az A38 hajón. A szakma több alkalommal a legjobb énekesnőnek járó jelöléssel is kitűntette a fiatal énekesnőt.
  • JANICSÁK VECA - a 2010-es X-faktor a legjobb női énekeseként a negyedik helyezést érte el. Első lemeze, Az első X, amely az élő adások dalait tartalmazta, dupla platinalemez lett, és az 2011-es MAHASZ éves összesített toplista első helyén végzett. A második X című album a 2011-es MAHASZ éves összesített toplista ötödik helyét szerezte meg. 2011-ben jelent meg első önálló albuma, egyben abban az évben a harmadik nagylemeze a Veca Világa. A kiadvány megjelenésének napján Veca nagyszabású szuperkoncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában.  2011-ben az év énekesnője díjat kapta, illetve megválasztották az évtized egyik legmeghatározóbb női alakjának. 2012-ben a Transylvanian Awards és a Glamour Év énekesnője díjait nyerte el. Eddig négy videoklipje és egy közönségklipje jelent meg. Az elmúlt két évben számtalan fellépésre kapott meghívást, dolgozott Ákossal, Edvin Martonnal, énekelt Seal magyarországi koncertjén és folyamatosan turnézik itthon, Szlovákiában, Ukrajnában, Erdélyben és a Vajdaságban.
  • ODETT - Zenekarát maga mögött hagyva 2010-ben kezdett szólókarrierbe ODETT, akinek Pötty a kockán című kislemezét és az ahhoz tartozó videoklipet több mint negyedmillióan töltöttek le. Az alternatív zene koronázatlan királynője egyre több sajtómegjelenésnek örülhetett, könnyűzenei fesztiválokra hívták meg, ami 2011-ben saját nagylemezének kiadásához vezetett. Hanyatt című száma hónapokig vezette a rádiók toplistáit, a VIVA nézői pedig a Van az a pillanat című dal miatt ismerhetik az előadónőt. ODETT a VIVA TV egyik legkedveltebb előadója, hiszen a Fantom klipje sokáig vezette az ifjúsági és zenecsatorna TOP40-es listáját.
  • RADICS GIGI - A tehetségkutatók közönsége láthatta először RADICS GIGIT, aki 15 évesen mutatta meg a világnak, milyen az, ha valakiben a tehetség igazán lángol. Vadonatúj érzés című bemutatkozó albumán nemzetközileg elismert zeneszerzők működtek közre. A MOM Kulturális Központban megrendezett nagy sikerű lemezbemutató koncertje óta fellépett már a Montreux-i Jazzfesztiválon Quincy Jones meghívására, forgatott klipet Los Angelesben és bemutatkozott a britek előtt is egy londoni showcase keretein belül, ráadásul számtalan szimfonikus zenekarral is dolgozott már együtt. Az aranylemezes énekesnő első két slágere, a Daydream/Vadonatúj érzés és az Úgy fáj/Over You igazi nemzetközi színvonalat képviselő produkcióról tanúskodik.

 noi_jelöltek_comet.jpg

A LEGJOBB EGYÜTTES 

  • ANTI FITNESS CLUB - A 2002-ben alakult zenekar a punk-rock szcéna elismerését gyorsan kivívva vált a Myspace-generáció egyik legnagyobb kedvencévé. Az áttörést 2008-ban érte el a banda, lemezbemutató koncertjükön pedig színültig töltötték a Petőfi Csarnokot. Az Angyal című számukhoz készített kisfilm több mint 7 hónapon keresztül tanyázott a VIVA TV toplistáján. Az ANTI FITNESS CLUB sokszínűségével is időről-időre elkápráztatja közönségét, a Föld napja alkalmából akusztikus gerillakoncertet tartottak, 2012-ben pedig harmadik albumukat, a Metamorphosis-t mutatták be. Mennyország című számuk több mint 2 milliós nézettséget tudhat magáénak, a banda pedig immár napjaink egyik legrutinosabb rock zenekaraként készül legújabb klipjének tavaszi premierjére.
  •  CHILDREN OF DISTANCE - Rövid levelezés után, egy internetes fórumon ismerkedtek meg egymással a zenekar tagjai, akik nem sokat teketóriáztak, a közel sem ideális körülmények ellenére is megalapították a nagyon is beszédes nevű CHILDREN OF DISTANCE-t. A kezdeti szárnypróbálgatások és stíluskeresés után 2007-ben zsebelték be első díjukat, ami ahhoz vezetett, hogy elszabadult a pokol körülöttük. Hatalmas érdeklődés kezdte övezni a bandát: meghívások, hazai és külföldi fellépések, televíziós és rádiós fellépések, valamint komoly hallgatottság örvendeztette meg a zenészeket. A 2011-es VIVA Cometen jelölve lettek a Legjobb új előadó és a Legjobb együttes kategóriákban is, amikből utóbbit büszkén hozták el. 2012-ben begyűjtötték második Comet-gömbjüket is, aminek köszönhetően a Youtube egyik leghallgatottabb magyar előadói lettek.

  •  HŐSÖK - Tősgyökeres rapperekként érkeznek a 2013-as VIVA Cometre a HŐSÖK, akik 2001 óta űzik az ipart, de első elismerésüket 2003-ban kapták, amikor a Hip-Hop Mission tehetségkutatón győzedelmeskedtek. A banda mára a hazai hip-hop egyik legmeghatározóbb zenekara lett, a nyári fesztiválok állandó vendégei Ecküék. 2011-ben tízéves jubileumát ünnepelte a HŐSÖK, amely igazi fordulópont volt számukra, hiszen közel 100 fellépés, 5 új videoklip, listavezető dalok és kritikai elismerés áll a hátuk mögött. 2013 áprilisában pedig napvilágot látott vadonatúj, Érintés című nagylemezük is.

  • PUNNANY MASSIF - A pécsi underground bandából mára már fesztivál-headlinerré avanzsált zenekar immáron tízedik évét tapossa, amit nagyszabású tavaszi turnéval ünnepel. A hiphop, funk, elektronikai és népzenei hangzásokat is ötvöző csapat a szinte végig teltházas bulik alkalmával az elmúlt három Punnany-kiadvány (Körkorkép / ShenKick / SunKick) anyagából szemezget, de természetesen nem maradhat ki a Mary Popkids-szel közösen jegyzett Mosoly sem. Közben a háttérben készül az emlegetett új lemez, amivel kapcsolatban részletesebb infó a zenekar hivatalos weboldalán, illetve Facebook-oldalán lesz olvasható.

  • THE CARBONFOOLS - A zenekar a 2001-es Sziget Fesztiválon debütált, azonban meghatározó hangzásvilágát 2006-ban, Fehér Balázs csatlakozásával nyerte el. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Első nagylemezük Poisoned Goulash címmel 2004-ben jelent meg, ezt követte 2008-ban Carbonheart, majd 2010 végén a Carbonsoul. 2012 novemberében dubplateltházas koncerten mutatták be legfrissebb, Carbonsweet című lemezüket. Azóta megállás nélkül járják a klubokat, sőt a nyári fesztiválok sem maradnak szenes édesség nélkül.

 

A LEGJOBB ÚJ ELŐADÓ 

  • BYEALEX - Már kisgyerekként kereste az utat a zenéhez, BYEALEX legtöbb szerzeménye azonban gimnáziumi évei alatt az íróasztal fiókjában végezte, pedig saját zenekara is volt az énekesnek! Mialatt az egyetemet végezte, a filozofikus hajlamokkal bíró művész számos próbát és demózást élt meg, amiknek már meg is lett az eredménye, hiszen ekkor látott napvilágot máig sokat játszott száma, a Csókolom! Ez a dal hozta meg Alexnek az első nagyobb elismerési hullámot, hiszen amellett, hogy a rádiók kedvence lett, a VIVA TV Chart Show-jának egészen harmadik helyéig repítette. A következő slágere a Láttamoztam lett, amit most is sokat hallhatnak a VIVA nézői. Az örök elégedetlen, néha cinikus hangvételt megütő zenész októberben stúdióba vonul, hogy rögzítse első bemutatkozó lemezét, ami Szörpoholista címen érkezik. Hogy miért? Hamarosan kiderül.

  • BERMUDA - A Bermuda formációt 3 fiatal tehetség alapította 2012-ben. Frontemberük, Mórocz Tomi az elmúlt években több sikeres zenekarban énekelt. Dobosuk, Török Tomi fiatal kora ellenére már számos zenekarban játszott. A banda harmadik tagja, Urbán Dani korábban együtteseket managelt és DJ-zéssel foglalkozott. A Bermuda alapításakor célként tűzték, hogy megmutassák, a popzene is lehet friss és mai. Monte Carlo című első számukkal ezt sikerült bebizonyítaniuk, hiszen különleges hangzásvilágú dalukkal rengeteg rajongót szereztek maguknak. Vajon ez elég lesz ahhoz, hogy jelölésüket díjra váltsák?

  •  CARBOVARIS - A 4 tagú indie pop bandát Nyitray Dani és Balázs Soma alapították még gimis éveik alatt. Később Jamak Ármin énekessel és Lehoczky Zsombor dobossal egészültek ki, és rövid időn belül megjelentették első albumukat, ami a zenekar macskája után a Milos nevet kapta. Az igazi sikert a Sunrise című klipjük hozta a fiúk számára, amivel rengeteg rajongót szereztek maguknak. Folyamatosan koncerteznek: felléptek többek között a Supernem, Heaven Street Seaven, a 30Y és a Vad Fruttik előtt is. A macskakedvelő fiúk eddig 2 nagylemezt és 3 videoklipet jelentettek meg, és már új albumukon is dolgoznak. Vajon mindez elég lesz ahhoz, hogy az övék legyen a legjobb új előadónak járó VIVA Comet-gömb?

  • CHRIS LAWYER - Mind ismerjük a hollywoodi szuperprodukciókat, ahol álomba illő történetek valósulnak meg. CHRIS LAWYER-é is hasonló mese, a DJ 2007 óta bebizonyította a magyar zenészeknek: nem feltétlenül kell az USA-ba költözni, hogy az amerikai álmot kergessük. A We Gonna Feel It című száma igazi nemzetközi siker lett, Chris pedig egyre több külföldi meghívást kapott, ahol kis hazánk egyik legfiatalabb lemezlovasaként állt helyt, mára pedig az elektronikus zene igazi nagykövetévé vált, akinek számos sláger és dallista elsőség áll már a neve mellett.

  • IVAN & THE PARAZOL - Az öttagú banda a ’60-as és ’70-es évek beatzenéjének legjavát nyújtja közönségének, amit a napjaink trendjének megfelelő fogásokkal megbolondítva érik el rajongóikat. A 2010-ben alakult IVAN & THE PARAZOL klasszikus garázsrockot  játszik, Take My Hand című számuk pedig gyorsan az egyik legígéretesebb újonccá tette őket a magyar popkultúrában. Külföldi bloggerek áradoztak róluk, a dalaikat más országok rádióadói is felkapták, nemrég pedig Amerikában turnéztak a srácok, amiről megújulva tértek haza.

A LEGJOBB VIDEOKLIP

  • MARY POPKIDS FEAT PUNNANY MASSIF – MOSOLY - A MARY POPKIDS a magyar könnyűzene egyik legfunkybb zenekara, ami elektronikus soul elemeket vegyítve rázza fel közönségét. A zenekarra jellemző megőrülés és a szivarozással – brandyzéssel töltött backstage-pillanatok egyszersmind felismerhetővé teszik a srácokat, akik a PUNNANY MASSIF-fal összefogva készítették el a MOSOLY című számot. Lenyűgöző fényképezés, lassítások, minden megvan a klipben, amire egy XXI. századi vizuális és zenei őrült vágyik!

  • TEJ – ÁTLAG ÉJJEL - A magyar web egyik leglátogatottabb zenei blogjában mutatkozott be még 2012-ben a TEJ száma, a zenekar Pálinkás Tamás vezetésével éri el egyre nagyobb sikereit, akik az értő fülek az Isten háta mögöttből ismerhetnek. A TEJ – ÁTLAG éjjel című dala erős szinti-hatással és megkapó szövegével méltó kihívója bármelyik jelenkori magyar dalnak.

  • IRIE MAFFIA FEAT AKKEZDET PHIAI – LIVIN’ IT EASY - Az IRIE MAFFIA karcos hangvételét bármikor megismernénk, a reggae és dancehall műfajok sajátosságaival szívesen operáló, 2005-ben alakult banda Sena hangjának köszönhetően a hazai rádiók és fesztiválok igazi kedvence. A lazaságáról ismert IRIE MAFFIA minden díjátadó nagy esélyese, így LIVIN’ IT EASY című, AKKEZDET PHIAI-val közösen felvett daluk is könnyen VIVA COMET-gömböt érhet nekik.

  • MAJKA – CURTIS – BLR – BELEHALOK - Majka közel 10 éve robbant be a köztudatba a Való Világ első szériájának versenyzőjeként.  Azóta kipróbálta magát mind tévés, mind rádiós műsorvezetőként, de úgy tűnik, legjobban a rappelés jött be neki. A hiphop fenegyereke 2007 után egy kis szünetet tartott, majd új albummal tért vissza 2012-ben. Az első maxi, a Belehalok óriási sláger lett: húszmilliószor nézték meg az interneten, a mai napig a legnézettebb magyar videóklip a világhálón. A trióból egyébként Majka és Curtis a Bomba vagy baby című dal kapcsán ismerkedtek meg, majd hamar kiderült, hogy a közös munka remekül megy, így nem volt kérdés, hogy a jövőben is együtt dolgozzanak. Itt kapcsolódott be Curtis cimborája, BLR is, aki először csak az alapokat csinálta a lemezhez, de a Belehalokban vállalt szövegelés után bebizonyosodott, hogy MC-nek is hihetetlenül tehetséges. Közel egy évvel a Belehalok sikere után most ismét egy valódi himnusszal hódít a raptrió, mely egy vadonatúj szerzemény. A fiúk ezúttal bevették a buliba Pápai Jocit is, aki feszültséggel teli előadásmódjával igazán izgalmassá teszi a Nekem ez jár című dal végét, melyre már néhány hét alatt is több millióan voltak kíváncsiak.

  • THE [HATED] TOMORROW – ANYÁDDAL - 2005-ben egy Budapesti testvérpár Balázs és az akkor még csak 12 éves Barna fejéből pattant ki. Az időközben 4 tagúra bővült banda 2008-ban első klipjük megjelenése után egyre több lehetőséget kapott,  Discotech című soron következő videoklipjük által pedig országos ismertségre tettek szert. Kriszta című klipjük már tavaly a Comet-jelöltek sorába állította őket, az idei évben pedig a meglepően alacsony költségvetésből forgatott Anyáddal került a legjobb videoklip kategória jelöltjei közé. A videót Derzsy András rendezésében 30 helyszínen, 25 napon át forgattak közel 70 ember segédletével. Vajon a hollywoodi színvonalú képsorok, és a felvonultatott sztárok hozzájuttatják a bandát az első Comet gömbjükhöz?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr725231488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása