Coco Chanel [2009]
2013. március 11. írta: lámadémon

Coco Chanel [2009]

Coco avant Chanel.jpgIgaz a PopKult-os divathét már önmagával is ellentmondásba keveredett, hiszen ez már a második hete, de ami jó abból érdemes kicsit repetázni. Sorra következő film, ami ha szeretjük a divatot kihagyhatatlannak mondható az: a Coco Chanel. A méltán híres divatikon életét mutatja be, és 2009-ben került a mozikba, Audrey Totou főszereplésével valamint Anne Fontaine rendezésében. Tehát egy nő története, női szemmel, nem csak nőknek.

 

12.pngTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

Az életrajzi film ugyan nem sok meglepetést hordoz ám annál nagyobb színészi alakítást láthatunk benne. Audrey Tautou határozott és kőkemény üzletasszonnyá formálta magát, akinek csak a szemében látszik a szenvedély a divat iránt. Röviden a történetben Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel útja tárul elénk egészen az árvaháztól a divatvilág fölforgatásáig. 

cocoavantchanel1.jpg

Hogy mi is volt Coco titka? Ma ezt igazán nehéz megmondani, ugyanis akkor polgárpukkasztó ötletei és ruhái mára a klasszikus elegancia és stílus alapköveivé váltak. Sok mai divattervező leginkább a francia haute couture vonalon tekinti példaképnek. És itt van néhány ruha, amit az átlagos ember lánya neki köszönhet:

Kidobta a fűzőt!

20011126fuzo2.jpg

Rövid hajat vágatott!

rövid haj.jpg

Nadrágot a nőknek! Szívesen hordott férfi holmikat.

coco (1).jpg

„Matrózos” stílus visszaköszön

tumblr_lsh9tomf6u1r40ucqo1_400.jpg

coco_before_chanel08.jpg

Köves kiegészítők (gyöngyök, brossok)

coco-chanel.jpg

Tweed kosztüm

chanel-tweed-suit.jpg

A fekete orrú cipő

758342557e3a7290d1476b7044f2f734.jpg

Fehér gyöngysor, leginkább több soros kiadásban.

coco-chanel (1).jpg

Az a kis fekete ruha, ami minden nőnek jól áll, és sosem foghatunk vele mellé minden alkalomra tökéletes tehát kötelező, hogy ott lógjon a szekrényében.

little-black-dress-L-tUxPGL.jpeg

és vagy 1000 változata van.

tumblr_milhwhqtfT1r8m898o1_500.jpg

Utoljára pedig az illat ami örök Chanel N°5

tumblr_mbg6kfmOuB1qh70jmo1_400.jpg

És soraimat zárnám az egyik leghangsúlyosabb filozófiájával:

"Before you go out, always take something off"

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr805128738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása